vrijdag 25 mei 2018

Bent u ook benaderd door Platform For All 0857326863 (energievergelijker)

Donderdag 17 mei 2018 werd ik gebeld door Platform For All (energie / internet), zij belden mij vanaf het telefoonnummer 0857326863 +31857326863 +31(0)857326863, omdat ik geregistreerd sta in het bel-me-niet register vondt ik dat een beetje vreemd.

Printscreen van website Platform For All

Samenvatting:

Op de website van Platform For All is eind mei 2018 weinig informatie te vinden over deze firma.
Hun adres stond eind mei 2018 niet op hun website.
Hun KvK nummer stond eind mei 2018 niet op hun website.
Mailen naar info@platformforall.nl leverde eind mei 2018 2x een bounce bericht op.
De keren dat Platform For All mij belde (16 jan en 17 mei) wezen ze mij niet op het bel-me-niet register.
Iets verderop in dit blogartikel geef ik enkele tips.

Platform For All belde mij 17 mei 2018:

Ze wilden mij 17 mei 2018 helpen met energieleveranciers vergelijken. Op mijn vraag of ze een eigen website hebben, kreeg ik te horen www.platformforall.nl. Op mijn vraag onder welke naam Platform For All geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel, kreeg ik te horen dat zij onder de naam Platform For All te vinden zijn bij de Kamer van Koophandel.

Eenmaal thuis heb ik het e.e.a. even rustig bekeken.
- Onder de naam Platform For All is niets te vinden bij de Kamer van Koophandel.
- Volgens mijn telefoon hebben zij mij niet alleen 17 mei 2018 gebeld, maar reeds eerder ook op 16 januari 2018.


Navraag 24 mei, 28 mei en 29 mei 2018 leerde dat Platform For All, anno mei 2018 gevestigd is te Olympiaweg 16A - 3077 AL Rotterdam, en dat zij bij de Kamer van Koophandel te vinden zijn onder de naam TA Finance Online Sales Marketing B.V. (Pragma Finance Online Sales Marketing) met als KvK registratienummer 69419558.


Volgens de website www.sidn.nl is de domeinnaam www.platformforall.nl geregistreerd sinds 21 september 2017.


Het mailadres van Platform For All info@platformforall.nl zoals vermeld op hun website was niet in gebruik 25/05/2018 en 28/05/2018.
Een ander mailadres te weten service@platformforall.nl deed het wel 28/05/2018.


Een mail verstuurd 25 mei 2018 om 21:00 uur naar info@platformforall.nl leverde als reactie op 'Adres niet gevonden', vreemd.
Ook een mail verstuurd 28 mei 2018 om 12:25 uur naar info@platformforall.nl leverde als reactie op 'Adres niet gevonden', opnieuw vreemd.
Een mail verstuurd 28 mei 2018 om 15:28 uur naar service@platformforall.nl deed het wel.

Tijdens telefonisch contact een aantal dagen na 17 mei 2018 vroeg een medewerker van Platform For All aan mij toestemming om in het Centraal Aansluitingenregister C-AR te kijken naar mijn verbruiksgegevens, om dat te kunnen doen vroeg deze medewerker om mijn geboortedatum (dag en maand), deze gegevens heb ik niet verstrekt. Het verstrekken van die gegevens was ook niet nodig want ik weet vrij goed wat het jaarverbruik is. Navraag bij EDSN (Energie Data Services Nederland) de beheerder van het Centraal Aansluitingenregister C-AN, leerde dat energievergelijkers anno mei 2018 geen rechtstreekse inzage in het Centraal Aansluitingenregister hebben. Alleen energieleveranciers hebben inzage in het Centraal Aansluitingenregister. De enige manier voor een energievergelijker om inzage te hebben in het Centraal Aansluitingenregister, is als zo'n energievergelijker zaken doet met een energieleverancier en dan via die energieleverancier inzage "krijgt". Tevens zijn de gegevens in het Centraal Aansluitingenregister als ik het begrepen heb sinds maart 2018 beter afgeschermd, om inzage te kunnen krijgen is sindsdien de geboorte dag en geboorte maand nodig. Naar verluidt wordt er nagedacht over of het mogelijk is om energievergelijkers eventueel op een andere manier inzage te geven in het Centraal Aansluitingenregister. Anders verwoord: in het geval van Platform For All, betekent dat, dat Platform For All zelf geen rechtstreekse inzage in het C-AR heeft, maar dat Platform For All, hiervoor zaken doet met een bepaalde energieleverancier (welke is niet bij mij bekend).


Op websites waar je kunt zoeken op telefoonnummer, in dit geval 0857326863 wordt al enige tijd flink geklaagd over dit telefoonnummer.

https://www.telefoonboek.nl/omgekeerd-zoeken/0857326863/
https://nl.shouldianswer.net/telefoonnummer/0857326863
https://nl.unknownphone.com/search.php?num=0857326863
https://www.wieheeftgebeld.nl/nummer/0857326863
http://www.telefoonnummerzoeken.net/wie-heeft-mij-gebeld/0857326863/


Via de website van Platform For All kun je energieleveranciers vergelijken, na het invullen  28 mei van enige gegevens (zoals verbruik en adres) kreeg ik per mail (zonder tussen komst van een persoon) een overzicht, die mail was verstuurd vanaf het mailadres wordpress@daisycon.com met als onderwerp 'Energieaanbieders vergelijken' i.p.v. vanaf een mailadres van Platform For All. Navraag bij Daisycon in Almere 28 mei leerde, dat aldus Daisycon hun energievergelijker op heel veel vergelijkingswebsites staat.

Op de website van Platform For All staat, citaat: "Gaat u akkoord met het advies dan regelen wij alles tegen enkel een percentage over de gerealiseerde besparing." Einde citaat. Anders verwoord, als iemand via Platform For All overstapt naar een andere energieleverancier, dan krijgt Platform For All een vergoeding van de energieleverancier. Vermoedelijk is die vergoeding bij een langer lopend contract (meer jarig) hoger dan bij een kort lopend contract (1 jaar)

Omdat Platform For All mij gebeld heeft terwijl ik geregistreerd sta in het bel-me-niet register en Platform For All mij 2x niet gewezen heeft op het recht van verzet (bel-me-niet register), heb ik een klacht ingediend bij Consuwijzer, dit zowel 16 januari 2018 als mei 2018.

Omdat mij niet duidelijk is hoe Platform For All aan mijn gegevens is gekomen, en ik wil dat ze mijn gegevens uit hun bestand halen, overweeg ik om tot actie over te gaan.


Tips

- Voor klachten over telefonische verkoop, bijvoorbeeld i.v.m. het bel-me-niet register, kunt u contact opnemen met Consuwijzer:
https://www.consuwijzer.nl/ telefoon 088 070 70 70
- Voor informatie en advies over wat te doen bij telefonische verkoop kunt u ook terecht bij Consuwijzer.


- Voorbeeld brief verwijderen uit adressenbestand op website AvroTros Radar:
https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/voorbeeldbrieven/item/verwijderen-uit-adressenbestand/
- Recht op inzage aldus de Autoriteit Persoonsgegevens:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/recht-op-inzage
- Voorbeeldbrieven van de Autoriteit Persoonsgegevens:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/voorbeeldbrieven
- Voor klachten over privacy kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/privacyklacht-indienen
- Privacyrechten aldus de Autoriteit Persoonsgegevens:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten

Naspeuring op internet begin juni 2018 leert dat bedrijven verplicht zijn om hun Kamer van Koophandelnummer (handelsregisternummer) op hun website te plaatsen. Pronet Advies, is zolang als zij haar KvK nummer niet op haar website vermeld, in overtreding.

Vermelding KvK-nummer op website en onder e-mail verplicht op straffe van een boete:
http://www.dinkla.nl/algemeen/79-vermelding-van-uw-handelsregisternummer/file
Citaat: "Vanaf 1 januari 2006 zijn alle ondernemingen en rechtspersonen met een inschrijving in het handelsregister verplicht om hun KvK-nummer te vermelden op al hun uitgaande correspondentie en aankondigingen. Hieronder vallen niet alleen brieven, orders, facturen, offertes of andere schriftelijke uitingen, maar ook e-mails en websites. De onderneming die dit nalaat riskeert een boete van maximaal € 16.750,--" Einde citaat.

Waar moet je je KvK-nummer vermelden?
https://www.flegal.nl/ondernemingsrecht/kvk-nummer-vermelden/
Citaat: "Je moet je KvK-nummer in ieder geval ook vermelden op je website. Je e-mails moeten eveneens je KvK-nummer bevatten; dat zijn immers digitale brieven." Einde citaat.

Moet het KvK nummer ook op de website staan?
https://www.charlotteslaw.nl/2011/10/moet-het-kvk-nummer-ook-op-de-website/
Citaat: "Veel zakelijke communicatie verloopt steeds vaker via elektronische weg, zoals e-mail en website. Dat brengt ook een aantal verplichtingen met zich mee. Regelmatig krijg ik de vraag of het verplicht is om het KvK-nummer ook op de website van je bedrijf te vermelden. Het antwoord is eenvoudigweg JA. Het gaat zelfs verder dan alleen de website. Het KvK nummer moet opgenomen worden in alle (elektronische) communicatie en andere uitingen." Einde citaat.

Bent u verplicht uw KvK- en btw-nummer te vermelden?
https://legalloyd.com/blog/kvk-nummer-op-website
Citaat: "Daarnaast zegt de wet dat u geen KvK-nummer hoeft te melden bij reclame-uitingen. Maar met de woorden “en alle andere aankondigingen” houdt de wet het weer lekker algemeen. Dit betekent dat niet alleen de ouderwetse briefpost voorzien moet zijn van een KvK-nummer, maar ook uw website en zelfs e-mails die afkomstig zijn van uw onderneming. Vermeld dus niet alleen uw handelsnaam in uw digitale handtekening, maar ook uw KvK-nummer." Einde citaat.

===========================================

Groet Gerrit Hartholt
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl

P.S:1 Energie Data Services Nederland (EDSN):
https://www.edsn.nl/

P.S.2 Enige informatie over het aansluitingenregister:
https://www.energievergelijken.nl/nl/aansluiting/aansluitingenregister
Citaat: "Het Centraal Aansluitingenregister wordt gezien als gemeenschappelijke waarheid bij onduidelijkheden. Het C-AR wordt beheerd door EDSN (Energie Data Services Nederland), die de schakel vormt voor de administratieve handelingen tussen de verschillende partijen in de energiesector." Einde citaat.


P.S.3 Op de website company.info is eind mei 2018 deze informatie te vinden:


P.S.4 Volgens deze website is TA Finance Online Sales Marketing B.V. 18 aug 2017 opgericht:
https://www.opencompanies.nl/ittelecommunicatie-ta-finance-online-sales-marketing-bv-rotterdam-69419558


P.S.5 Deze Belgische website meldt het e.e.a. over TA Finance Online Sales Marketing B.V.:
https://www.eccbelgie.be/laat-u-niet-vangen/homeholiday
De website ta-finance.com is 2017-08-29 geregistreerd.


P.S.6 Op deze bedrijvenpagina is eind mei 2018 enige informatie over Pragma Finance Online Sales Marketing te vinden:
https://www.bedrijvenpagina.nl/Pragma_Finance_Online_Sales_Marketing/3758662/768aa467/


P.S.7 Contactgegevens Pragma Finance:
http://pragmafinance.com/contact-us/
De domeinnaam pragmafinance.com is 2017-09-23 geregistreerd.


P.S.8 Volgens deze website zit er op Olympiaweg 16A Rotterdam nog een firma:
http://www.citytripon.com/contact-us/

P.S.9 Volgens o.a. de Kamer van Koophandel is Stichting Zomiva ook gevestigd op Olympiaweg 16 A - 3077 AL Rotterdam.
http://2miljoen.nl/details-66113717-0000-0000/stichting-zomiva-zorg-mindervaliden-nederland-en-oost-europa
https://company.info/org/661137170000/stichting-zomiva-zorg-mindervaliden-nederland-en-oost-europa

P.S.10 Gas en licht tientjes duurder per 1 juli
https://www.ad.nl/economie/gas-en-licht-tientjes-duurder-per-1-juli~aadc487d/
Citaat: "Nederlandse huishoudens moeten per 1 juli meer gaan betalen voor energie. Veel leveranciers gooien hun tarieven op 1 juli omhoog, soms tot 70 euro op jaarbasis." Einde citaat.

7 opmerkingen:

 1. Halo hier van een vergelijkingssite,
  ALs je benaderd wordt telefonisch of aan de deur dan is er al snel iets wat niet klopt en moet je daar zeker niet voor vallen. Vergelijkingssites doen dat niet altans vertrouwelijke sites doen dat niet. Die doen simpelweg hun best om een sterke naam in de energiesector te krijgen en Google beloond hun met een goede positie in de zoekresultaten dat zijn de echte harde werkers, waar ik ook eens voor heb gewerkt. Nu heb ik zelf een vergelijkingswebsite ookjijvergelijkt.nl, klanten zelf zoeken is niet iets waar de site aan mee doet. Je moet altijd zelf kunnen vergelijken, inzien en invullen. Elk vergelijkingssite krijgt een standaard vergoeding per overstapper. Sites die per energieleverancier een verschillende vergoeding krijgen doen niet mee aan onafhankelijk vergelijken maar gewoon sales binnen halen. Vergelijk nooit omdat je denkt dat je wil besparen vergelijk op een vergelijkingssite als je simpelweg wil zien wat energieleveranciers aanbieden en stap dan over als je het ziet zitten zo heb je zelf geen gezeik van dat je een fout heb gemaakt en krijgt een goede site niet een slechte naam voor niks. Er is maar een manier om voordelig ieder jaar over te stappen dat is ieder jaar overstappen met een vast(energieprijs) contract voor `1 jaar. ZO kan je gebruik maken van de energie aanbiedingen en welkomstbonus.

  Dus smeren ze je een 2 of 3 jaar contract aan en zeggen ze je gaat besparen ? NIET GELOVEN !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ookjijvergelijkt.

   Dank u wel voor de reactie.

   Via een betrouwbare onafhankelijke vergelijkingswebsite vergelijken is inderdaad het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enige tijd geleden had ik een probleem met een telemarketeer. Er is een pagina waar u dergelijke nummers kunt markeren. -----> https://www.wiebelter.info/ - Pas op voor telefoonnummers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.
   Dank u wel voor de update.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen