woensdag 8 juli 2015

Wat is relatie tussen Stichting Pesten op de werkvloer en Nolin Uitgevers ?

Nolin Uitgevers was 3 februari 2015 te zien in de uitzending van Avro Tros Opgelicht?! over advertentiefraude / acquisitiefraude.

Stichting Pesten op de werkvloer doet sinds najaar 2014 zaken met Nolin Uitgevers.

(Update december 2019: Nolin Uitgevers heeft haar naam veranderd in DNB Groep B.V..)

Stichting Pesten op de werkvloer richt zich voornamelijk op de verkoop van trainingen, dit niet alleen rechtstreeks via de Stichting maar ook via Traingsbureau PP Pesten Preventie www.pestenpreventie.nl

Voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer runt voor haar professie een bedrijf www.theinsider.nl dat gespecialiseerd is in het leveren van personeel dat undercover ideeën bij bedrijven van de werkvloer haalt. Om dit te kunnen doen dient dat personeel (zoals bijvoorbeeld die dame zelf) de werkelijke bedoelingen verborgen te houden. Die techniek en tactiek, te weten de werkelijke bedoelingen verborgen houden (en andere technieken en tactieken), past voorzitter niet alleen toe in haar professie als The Insider maar ook als voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer met alle onethische gevolgen van dien.
Meer info is hier te vinden:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/wat-is-de-relatie-tussen-stichting.html


Per 31 december 2016 heeft Stichting Pesten op de werkvloer een negatief eigen vermogen van €9.968.
Per 31 december 2016 heeft Stichting Pesten op de werkvloer een bedrag van €14.622 geleend. Wie die lening verstrekt heeft vermeld dat jaarverslag niet.

Mede om een einde te kunnen maken aan dat negatieve eigen vermogen en om die lening te kunnen terugbetalen, is Stichting Pesten op de werkvloer genoodzaakt om trainingen, workshops etcetera etcetera te verkopen via Stichting Pesten op de werkvloer en via de website Pesten Preventie.

URL naar jaarverslag 2016 Stichting Pesten op de werkvloer
http://www.pestenopdewerkvloer.nl/wp-content/uploads/2015/08/jaarverslag-PodW-2016.pdf

Dit blog artikel probeert uit te leggen, dat Stichting Pesten op de werkvloer via het SponsorPublicatieConcept van Nolin Uitgevers (of een andere constructie) het Magazine Pesten op de werkvloer "financieert", dit is "gratis" voor Stichting Pesten op de werkvloer maar niet "gratis" voor de adverteerders. Of Nolin Uitgevers de "adverteerders" op een nette manier werft daar zijn op zijn minst twijfels over, zie o.a. het feit dat Nolin Uitgevers te zien was in de uitzending van AvroTros Opgelicht?! d.d. 3 feb 2015 over advertentiefraude / acquisitiefraude. Zolang als de inititiatiefwet die advertentiefraude / acquistiefraude aanpakt nog niet in werking is (geschatte datum inwerkingstreding is 1 juli 2016), maken bedrijven als Nolin Uitgevers (en hun opdrachtgevers als Stichting Pesten op de werkvloer) gebruik van een maas in de wet (de bewijslast ligt nu juridisch gezien veelal bij de "adverteerder" i.p.v. het bureau dat advertenties werft op een gehaaide manier).

Uitzending Avro Tros Opgelicht?! 3 februari 2015 over advertentiefraude waarin o.a. Nolin te zien is:
http://www.opgelicht.nl/uitzending/2015/1155/

Helaas verwijdert redactie Opgelicht?! na 1 jaar (oude) uitzendingen van hun website.
Navolgende brief van de advocaat van Nolin Uitgevers bevestigd dat Nolin Uitgevers te zien was in de uitzending van Opgelicht?! d.d. 3 februari 2015.
Voor hen die deze of een andere uitzending van Opgelicht?! willen hebben / bekijken, dat kan door deze (of een andere) uitzending te bestellen bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx

Update 13 oktober 2015:
http://opgelicht.avrotros.nl/dossiers/detail/9589/
(Rechts naast de tekst is er de mogelijkheid om de uitzending van Opgelicht?! te bekijken, te weten update dossier advertentiefraude.)

Via de sociale media laat Stichting Pesten op de werkvloer (St Podw) sinds eind juni 2015 weten dat ze een deal hebben gesloten met Nolin Uitgevers B.V. voor een gratis publicatie Magazine 2 Pesten op de werkvloer. (St Podw heeft in oktober 2014 ook zaken gedaan met Nolin m.b.t. Magazine 1.) Daar waar menig uitgever maar 1 B.V. heeft, heeft Nolin Uitgevers B.V. er 3 te weten Nolin Uitgevers B.V., Binnenhof Projecten B.V. en Nolin Medisch B.V.. Ondergetekende doet hierbij een poging om er achter te komen wat de relatie is tussen St Podw en Nolin Uitgevers BV. De reden is dat er een sterk vermoeden is dat de "wazige" Stichting Pesten op de werkvloer zaken doet met een "wazige" firma te weten Nolin Uitgevers BV.

Nolin Uitgevers B.V.:

Nolin Uitgevers B.V.
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/

Naast het hoge aantal B.V.'s, is opvallend dat zaken van hun website copiëren niet lukt (je krijgt de melding niet toegestaan), dit betekent dat alles van die website alleen d.m.v. PrintScreen bewaard kan worden. Vandaar dat ondergetekende 04 juli 2015 drie PrintScreens van de interessante pagina over het SponsorPublicatieConcept van Nolin Uitgevers B.V. heeft gemaakt.

http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/publicaties/


SponsorPublicatieConcept Nolin Uitgevers B.V. bovenste deel webpagina


SponsorPublicatieConcept Nolin Uitgevers B.V. middelste deel webpagina


SponsorPublicatieConcept Nolin Uitgevers B.V. onderste deel webpagina

Citaten:
"ELKE ORGANISATIE EEN EIGEN GRATIS PUBLICATIE?"
"een gratis brochure ......... zo werkt het! het SponsorPublicatieConcept van Nolin Uitgevers B.V."
"Nolin Uitgevers biedt uw organisatie de mogelijkheid om (kostenloos) door middel van sponsorbemiddeling een publicitaire uiting te ondersteunen."

"Het SponsorPublicatieConcept van Nolin Uitgevers stelt uw vereniging, stichting of fonds in staat om op professionele wijze en zonder kosten een brochure, gids of krant uit te geven voor de achterban leden of donateurs. Met het SponsorPublicatieConcept bespaart uw organisatie veel geld en tijd, want alle kosten ten behoeve van de uitgave en de werving van sponsoren en sponsorgelden worden door de uitgever in eigen beheer geregeld."
Einde citaten.

Het volgende is te vinden op internet (in willekeurige volgorde):

http://www.nujij.nl/economie/kamer-van-koophandel-onderschept-weer-valse.4255601.lynkx
Citaat: "Nou ik heb anders zeer slechte ervaringen met Nolin. Agressieve verkoopmethodes. Ze bellen je op om je te informeren over advertentiemogelijkheden. Als je vervolgens aangeeft dat ze de informatie op kunnen sturen (zonder opdracht te geven dus) zodat je het eens rustig kunt nalezen wat ze aanbieden, dan krijg je al een opdrachtbevestiging in de bus. Daarnaast gaat het om meerdere B.V's die ongevraagd contactgegevens naar elkaar uitwisselen om je zo extra advertenties aan te smeren." Einde citaat.
http://www.schagenfm.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=3422221:storm-in-glas-water&catid=1:nieuws&Itemid=29
Citaat: "Bedrijvengroep Niedorp waarschuwt ondernemers vooral niet te adverteren bij uitgeverij Nolin in Hoogezand. Deze uitgeverij benadert ondernemers om hun advertentie te plaatsen in een brochure over pesten. De bedrijvengroep vertrouw Nolin niet omdat scholen in Niedorp niks weten over deze brochure en noemen de uitgeverij 'malafide'." Einde citaat.
https://www.facebook.com/permalink.php?id=138349972982088&story_fbid=399673623516387
Citaat: "Nolin neemt de aantijging serieus en gaat er mee aan de slag. NOU, NIET DUS!!! Op 29 augustus 2014 krijg ik een factuur voor €108,90, voor iets waar ik niet van weet en waar ik zeker geen opdracht voor heb gegeven!!" Einde citaat.
https://twitter.com/basdemelker/status/265095111875108866
Citaat: "Kijk uit voor spookfacturen van Uitgeverij Nolin te Hoogezand-Sappermeer! Niet betalen maar melden en aangifte doen #advertentiefraude Pls RT" Einde citaat.
https://plus.google.com/+PieterMeier/reviews
Citaat: "Praktijken lijken op die van oplichters. Ze versturen na informatief telefoontje meteen en ongevraagd een opdrachtbevestiging." Einde citaat.
https://twitter.com/phoogstra/status/66054494693236736
Citaat: "Uitgeverij Nolin aan de lijn.... of ik voor 65 euro wil meedoen in een brochure over kanker en sport...." Einde citaat.
https://twitter.com/victorvleeuwen/status/63145339145826304
Citaat: "#victorvleeuwen heeft aanvraag gehad om te adverteren in een folder "Stop het Pesten" voor de basis scholen in de regio via uitgeverij Nolin" Einde citaat.
https://twitter.com/Karinhorstman/status/7682258153
Citaat: "@Martjebos ohja wij ook, vooral die vage advertenties voor een goed doel dat niet bestaat #nolinuitgeverij #oplichters!"  Einde citaat.
https://twitter.com/robhagennl/status/29665678093
Citaat: "Nolin uitgevers moet betere televerkopers nemen. Ze jokken namelijk...Beetje jammer dat ik kan lezen voor Nolin b.v.!" Einde citaat.
https://twitter.com/koninklijkeanko/status/33157698891550720
Citaat: "Daar zijn ze weer: de spookfacturen! Dit keer moet je oppassen voor 'Nolin Uitgevers' en ......" Einde citaat.

Uitzending Opgelicht?! van 03 feb 2015 over advertentiefraude:

Tweet Nolin van 06 feb 2015:
https://twitter.com/nolinbv/status/563701427260751873

Brief advocaat Nolin aan Opgelicht?! d.d. 04 feb 2015:
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/wp-content/uploads/2015/02/Brief-Opgelicht.pdf


Brief advocaat Nolin Uitgevers B.V. aan Opgelicht?! Avro-Tros pag 1 .jpg

 

Brief advocaat Nolin Uitgevers B.V. aan Opgelicht?! Avro-Tros pag 2 .jpg


Brief advocaat Nolin Uitgevers B.V. aan Opgelicht?! Avro-Tros pag 3 .jpg

Voor zover ik kan nagaan heeft de redactie van Opgelicht?! niet aan de verzoeken van de advocaat van Nolin Uitgevers B.V. voldaan (zie brief), al heb ik dat niet allemaal gecontroleerd.

Hoe het precies zit, is mij op dit moment niet duidelijk. Mogelijk dat het als volgt werkt: een stichting (of andere club) meldt zich bij Nolin Uitgevers, Nolin maakt een afweging of een "gratis" publicatie een haalbare kaart is ja of nee (het moet voor hun uitkunnen all-in). Zo ja, dan gaat Nolin Uitgevers (of mogelijk 1 van de andere B.V.'s) op zoek naar "sponsors". Mogelijk dat ze met een beetje goed verhaal (immers "goed doel"), "sponsors" binnen halen. Of Nolin de Stichting (of andere club) die gebruik wil maken van het SponsorPublicatieConcept checkt, weet ik niet.

Advies: Denk 3x na als Nolin Uitgevers (of één van hun andere B.V.'s) contact opneemt, het vermoedelijk beste antwoord is 'geen interesse' (zie de adviezen in deze van anderen op internet). Indien er informatie opgestuurd wordt door Nolin Uitgevers (stel dat) om wat voor reden dan ook, dit goed controleren.

Dus let op, pas op, kijk uit, wees gewaarschuwd, waarschuwing, of te wel denk 3x na voor u eventueel zaken gaat doen met de Stichting Pesten op de werkvloer en/of Nolin Uitgevers B.V., indien u wel zaken met hen wil doen laat dan zwart op wit vastleggen wat hun tegenprestatie is en niet een "wazige" toezegging, en laat ze zwart op wit en verifieerbaar aantonen waar het geld terecht is gekomen (zie ook de navolgende tips gevonden op de website www.fraudehelpdesk.nl ).

Verder ben ik benieuwd naar wat de relatie is tussen de Stichting Pesten op de werkvloer en ADRIBA van de Vrije Universiteit. St Podw promootte 30 okt 2014 op het seminar Pesten op het werk de Adriba VU methode om pesters niet te straffen maar te "belonen" voor goed gedrag. Bijzonder is dat over dat seminar zaken zoals aanmelding en betaling niets meer te vinden is op de website van St Podw.

http://www.adriba.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuwsarchief/2014/seminar-pesten-op-het-werk-op-30-oktober.asp
http://www.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuws/2014/okt-dec/VU-ontwikkelt-concreet-stappenplan-tegen-pesten-op-de-werkvloer.asp

Vermoeden van advertentiefraude?

Vermoed u dat u te maken heeft met advertentiefraude, hier info over hoe te handelen. Let op de nieuwe wet die in behandeling is en die advertentiefraude wil aanpakken is nog niet in werking.
De dupe van advertentiefraude, wat nu?
https://www.fraudehelpdesk.nl/zoeken/antwoord/?zoekopdracht=acquisitiefraude&antwoord_id=76
Wetsvoorstel in behandeling:
https://www.fraudehelpdesk.nl/nieuws/spookfacturen-en-acquisitiefraude-voortaan-strafbaar/?zoekopdracht=advertentiefraude

Enkele tips gevonden op de website www.fraudehelpdesk.nl:
- U kunt de overeenkomst wellicht vernietigen op grond van bedrog en/of dwaling.

- De zogenaamde overeenkomst kan ontbonden worden op grond van wanprestatie.
- Als u twijfelt aan de magazines/boekjes die worden uitgegeven door het advertentiebureau of de door het advertentiebureau geëxploiteerde websites, kunt u hen vragen om verantwoording af te leggen voor de wijze waarop zij hun taken hebben voldaan.


Dat verantwoording afleggen door dat advertentiebureau, dient mijns inziens ook in te houden dat ze duidelijk maken waar het geld naar toe is gegaan, is dat wel bij het juiste "goede doel" terecht gekomen.

Hoe zit dat nu bij Stichting Pesten op de werkvloer?

Voor hen die willen begrijpen hoe het zit bij Stichting Pesten op de werkvloer: de voorzitter van St Podw runt voor haar werk een firma die undercover personeel levert dat in opdracht goede ideeen bij bedrijven van de werkvloer haalt (bijzonder vakgebied). Dat betekent dat zij (als zij undercover aan het werk is) zich voor haar werk anders voordoet dan zij werkelijk is. Analyse leert dat veel van dezelfde technieken en tactieken die voorzitter St Podw voor haar werk toepast, ook toepast in haar hoedanigheid als voorzitter van die Stichting. Iets wat niet alleen in woord onethisch is maar ook in de praktijk, met alle gevolgen van dien voor hen die met St Podw te maken hebben zoals, vrijwilligers, slachtoffers van pesten op het werk, "sponsoren" en bedrijven die met voorzitter St Podw te maken hebben.

Bijkomend aspect is dat er iets tegenstrijdigs in de communicatie van voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer zit, immers als je een firma runt die undercover personeel levert (om in opdracht goede ideeën van de werkvloer te halen) dan heb je er alle belang bij om niet algemeen bekend te worden. Via haar rol als voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer is de kans aanwezig dat zij wel algemeen bekend wordt (zoals via een optreden op TV), iets wat niet goed kan zijn voor de omzet van de undercover toko die zij runt, met alle gevolgen van dien.

Tips voor voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer:

A) Wees er nou gewoon open en eerlijk over dat het doel is een inkomen verwerven via "pesten op de werkvloer", i.p.v. dat tot nu toe (10 juni 2014 - 20 april 2016) op een zeg maar vreemde manier voor elkaar proberen te krijgen.
B) Wees eerlijk.
C) Geef fouten toe.
D) Verander de naam van Stichting Pesten op de werkvloer in Stichting Stop pesten op de werkvloer.

Nieuws d.d. 24 december 2015


Met ingang van (1 januari) 2016 wordt acquisitiefraude / advertentiefraude strafbaar.

Wat verandert er in 2016 voor ondernemers:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/veranderingen-1-januari-2016/inhoud/ondernemers

Dit verandert er in 2016:
https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/39667/dit-verandert-er-in-2016

- Acquisitiefraude is een vorm van misleiding. Voorbeeld is dast een ondernemer wordt overgehaal om te betalen voor een bepaalde dienst, zoals de vermelding in een online-gids. Naderhand blijkt dan dat die gids niet bestaat of nauwelijk online te vinden.
- Ook spookfacturen - rekeningen voor nooit geleverde producten of diensten  - vallen onder acquisitiefraude. Als een ondernemer zo'n spookfactuur niet betaalt, wordt al snel gedreigd met een incassobureau. Naar schatting kost acquisitiefraude het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks zo'n 400 miljoen euro.
- Consumenten zijn door de wet al beschermd tegen zulke oplichtingspraktijken. Voor hen geld de 'omgekeerde bewijslast'. Bedrijven waren tot 1 januari 2016 niet beschermd en hadden vaak geen poot om op te staan, omdat acquisitiefraude niet strafbaar was. M.i.v. (1 januari) 2016 komt daar gelukkig verandering in.
Einde nieuws 24 december 2015. (Bijgepunt 29 maart 2016.)

Nieuws d.d. 01 juli 2016

Volgens dit bericht is de wet aanpak acquisitiefraude ingegaan 01 juli 2016
Acquisitiefraude is strafbaar
http://www.ondernemersplein.nl/wetswijziging/acquisitiefraude-strafbaar/
Citaat:
"Ingangsdatum: 1 juli 2016
Er is een duidelijke straf op acquisitiefraude en een betere bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken. Behalve telefonische misleiding of misleiding via een vertegenwoordiger, vallen ook de zogenaamde spookfacturen onder acquisitiefraude.
Voor wie?: Alle bedrijven
Wanneer?: De wijzigingen zijn ingegaan per 1 juli 2016."
Einde citaat.

Update m.b.t. Magazine 3 Pesten op de werkvloer (verschenen juni 2016), Magazine 3 lijkt qua layout en opzet heel veel op Magazine 1 en Magazine 2, met dit verschil dat de naam van Nolin Uitgevers er niet in te vinden is. Tevens is de naam van Stichting Pesten op de werkvloer verwijdert van de website van Nolin Uitgevers. Waarom de naam van Nolin Uitgevers niet in Magazine 3 vermeld staat en waarom Nolin Uitgevers de naam en de informatie over Stichting Pesten op de werkvloer verwijdert heeft van haar website is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is is dat voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer zo nu en dan bewust informatie verwijdert, o.a. heeft voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer informatie over aanmelding en betaling via de stichting van seminar Pesten op het werk (Adriba VU) van 30 oktober 2014 verwijdert, is de informatie over het congres pesten op de werkvloer te Groningen van 11 december 2015 verwijdert en is de informatie over een zekere raadsman (die in ruil voor het geven van trainingen inschattings gesprekken hield) verwijdert.

De verkoop van trainingen door Stichting Pesten op de werkvloer, verloopt niet alleen via de website van deze stichting, maar sinds 2016 ook via de website Pesten Preventie www.pestenpreventie.nl @prestenpreventie . Dit alles gericht op het werkelijke doel van voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer (wat zij met haar undercover technieken en tactieken verborgen heeft proberen te houden), en dat is trainingen verkopen.


Dit is wat Laura Willemse voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer over zichzelf zegt

Marketing gestudeerd hihihi
4 jaar
Deskundig expert hahaha zelfbenoemd
Of andere titel als die mooier is ben heel flexibel

Omdat Laura Willemse ook dit blogartikel leest, en dit blogartikel vervolgens gebruikt om informatie te verwijderen of verdoezelen (iets wat valt onder de categorie niet open en eerlijk), ben ik genoodzaakt om minder bewijzen van de misleidende werkwijze van Laura Willemse in dit blogartikel te zetten. Dat speelt een belangrijke rol in dat ik dit blogartikel al enige tijd (mondjesmaat) aanvul met nieuwe bijzonderheden. Voor hen die geïnteresseerd zijn in een stukje psychologie is wellicht de volgende tekst interessant: Het slachtoffer wil erkenning van de waarheid, de narcist wil erkenning van het perfecte schijn imago. In deze is de volgende uitspraak van Laura Willemse ook interessant, citaat: "Het zijn mijn slachtoffers." Einde citaat.

Aanvulling 06 november 2019: Nolin heeft haar naam blijkbaar veranderd in DNB Groep.

Groet Gerrit Hartholt
Initiatiefnemer petitie Stop pesten op het Werk! en ervaringsdeskundige
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
Deze blogpagina is 14 februari 2017 om 14:32 uur zo goed mogelijk bijgewerkt.

P.S.1 Wie meer informatie heeft kan dit via het reactie formulier doorgeven, het reactie formulier staat op modereren. Of neem op een andere manier met mij contact op.


Bestandsnaam aldus Nolin zelf op 12 juli 2015: Nolin-BBQ-2015-06-12 (16 of 16).jpg


Printscreen 12 juli 2015 van Google+ pagina Nolin.

P.S.2 De bestandsnaam van de (1e) foto is op 12 juli 2015: Nolin-BBQ-2015-06-12 (16 of 16).jpg Dit zijn dus niet allemaal medewerkers van Nolin Uitgevers.
https://plus.google.com/+NolinUitgeversHoogezand/about

P.S.3 Magazine 3 Stichting Pesten op de werkvloer (verscheen begin juli 2016) is qua layout vormgeving etcetera het zelfde als Magazine 1 en 2, met dit verschil dat de naam van Nolin Uitgevers er niet in vermeld staat. De vraag is waarom?

Zie ook:
1) Twee of meer verschillende versies financieel jaarverslag 2014 Stichting Pesten op de werkvloer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-zijn-er-2-of-meer-versies-van.html
2) Onterecht gebruik logo Ministerie door Stichting Pesten op de werkvloer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-plaatste-stichting-pesten-op-de.html
3) Voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer heeft zichzelf benoemd tot deskundig expert:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-heeft-voorzitter-stichting.html
4) Stichting Pesten op de werkvloer beweert dat zij dagelijks slachtoffers pesten op het werk helpen, dat klopt niet:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/helpt-stichting-pesten-op-de-werkvloer.htm
5) Overzicht opvallende teksten van Stichting Pesten op de werkvloer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/opvallende-teksten-stichting-pesten-op.html
6) Stichting Pesten op de werkvloer wil de pestkoppen op het werk belonen:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/stichting-pesten-op-de-werkvloer-wil-de.html
7) Waarom doet Stichting Pesten op de werkvloer zaken met Nolin Uitgevers?:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/waarom-doet-stichting-pesten-op-de.html
8) Wat is de relatie met undercover specialist The Insider?:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/04/wat-is-de-relatie-tussen-stichting.html
9) Op 29 mei 2015 heeft Stichting Pesten op de werkvloer subsidie, op 31 mei 2015 niet meer:
http://stichtingpestenopdewerkvloer.blogspot.nl/2016/05/op-29-mei-2015-heeft-stichting-pesten.html

8 opmerkingen:

 1. Nolin stopt nooit, ik dacht dat ik na maanden betalen in 2013-2014 eindelijk van ze vanaf was, maar vanaf juli 2015 krijg ik weer facturen waarvoor ik geen opdracht heb gegeven, nu weer voor Magazine stichting Hartewensen.nl Deze uitgeverij verdient geld over de rug van de meest kwetsbare in onze samenleving en aangifte via de Fraudehelpdesk had geen nut want daar hadden ze nooit klachten gekregen van Nolin?? Gelooft u dat, dan geloof ik het ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste annie, dank voor jou reactie. Mogelijk dat de tips van de fraudehelpdesk (zie hun website en hierboven) jou kunnen helpen. Zolang als de in de uitzending van Opgelicht?! genoemd wetsvoorstel niet is ingevoerd, maken bedrijven als Nolin (er zijn er naar verluidt meer) gebruik van een maas in de wet. Dit betekent dat je totdat dat wetsvoorstel ingevoerd is met name zelf (of iemand die dat voor jou doet) strak moet communiceren.

   Verwijderen
 2. Oef, heb dit net op tijd gelezen en Nolin geannuleerd.. Hopende dat er nu geen factuur komt, gezien ik geen bevestiging hiervan krijg. De vrouw aan de telefoon werd boos; zei dat ze het nu 'uit eigen zak' moet betalen... Raar hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown, dank voor de reactie. Indien u het inderdaad geannuleerd wilt hebben, dan is schriftelijk of per mail dit duidelijk maken belangrijk (maak copie van de brief). Alleen bellen is geen garantie dat het geannuleerd wordt. Dat met dat boos worden, dat heet functioneel boos worden.

   Verwijderen
 3. Beste Gerrit.

  Blijkbaar stop Nolin niet met hun praktijken. Ik ben onwetend van de organisatie gebeld door Nolin of ik een advertentie wilde plaatsen. Ik heb gevraagd om informatie op te sturen en inderdaad na een paar weken krijg ik een factuur. Inmiddels een tweede herinnering gekregen. Ik heb telefonisch contact opgenomen met Nolin. Deze melden mij dat er geluidsopnames gemaakt zijn van het gesprek en dat die nageluisterd worden of ik telefonisch opdracht heb gegeven. Indien dat het geval is zal ik het geluidsbestand per mail toegestuurd krijgen. Indien er uit geluidsbestand blijkt geen opdracht gegeven te zijn dan ontvang ik een credit nota. Inmiddels een week verder en geen van beide ontvangen. Is er al een mogelijkheid om aangifte te doen van Acquisitiefraude?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte meneer Brinks, beste Gerard.

   Of de initiatiefwet al ingegaan is, is mij op dit moment niet bekend. Mijn advies aan u is om schriftelijk ik herhaal schriftelijk (liefst aangetekend) aan Nolin te melden dat u niet akkoord bent (bijzonderheid uw handtekening er niet op zetten ter voorkoming van misbruik), dit zodat u kunt bewijzen dat u genoeg moeite hebt gedaan om u te verweren.

   Zie ook:
   https://www.fraudehelpdesk.nl/zoeken/antwoord/?zoekopdracht=acquisitiefraude&antwoord_id=76

   Enkele citaten:
   - "Verstuur uw verweer altijd via de aangetekende post of aangetekende e-mail. Zo kunt u aantonen dat u moeite heeft gedaan om het bureau uw standpunten mede te delen."
   - "Vermeld nooit uw handtekening op uw correspondentie om eventueel misbruik te voorkomen." Einde citaten.

   Op die pagina van wwww.fraudehelpdesk.nl staan nog meer aanbevelingen. Ik adviseer u die goed te lezen.

   Zolang als de initiatiefwet niet in is gegaan (ingangsdatum op dit moment niet bij bekend) ligt de bewijslast blijkbaar grotendeels bij u, zodra de initiatiefwet in is gegaan ligt de bewijslast minder bij u en meer bij de advertentieverkopers.

   Dat Nolin nog niets aan u opgestuurd heeft, zegt niet zo veel, persoonlijk zou ik daar eerder onrustig van worden dan rustiger. Daarbij komt dat dit soort advertentieverkopers vaker dit soort zaken aan de hand hebben gehad en ze meestal hele draaiboeken klaar hebben liggen (het is bijvoorbeeld niet uit te sluiten dat u over enige tijd als donderslag bij heldere hemel een incassobureau op uw dak krijgt i.p.v. de telefonisch toegezegde geluidsopname).

   Meneer Brinks het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Ik ben geen jurist, ik volg in deze de informatie die te vinden is op www.fraudehelpdesk.nl

   Verwijderen
 4. Goedendag,
  Helaas heb ik ook ten goede trouw een aantal keer een advertentie geplaatst.
  En elke keer werd het duurder, dus toen ze weer belde heb ik er voor bedankt. je raad het al krijg een opdracht bevestiging.
  Gelijk op gereageerd per mail dat ik hier geen opdracht voor heb gegeven, krijg een mail terug dat de mail in goede orde is ontvangen en dat er door de gene contact word opgenomen.
  Dit is totaal twee keer gebeurd maar geen contact opgenomen.
  En sturen ze gewoon een factuur en een herinnering. Hier op aangetekend op gereageerd en ze binnen een aantal dagen een reactie moeten geven, die tijd is inmiddels voorbij en niks gehoord.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Goed dat u aangetekend gereageerd heeft.

   Wellicht staan op de volgende webpagina nog een aantal tips waar u iets mee kunt.

   https://www.fraudehelpdesk.nl/zoeken/antwoord/?zoekopdracht=acquisitiefraude&antwoord_id=76

   Sterkte in deze.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen