woensdag 8 juli 2015

Ben je initiatiefnemer petitie Stop pesten en wat gebeurt er iemand anders probeert er mee vandoor te gaan

Op woensdag 8 juli 2015 kreeg ik voortgangsmail 2 van de petitie 'Stop pesten op het Werk!'. Tot mijn grote verbazing word ik @GerritHartholt als initiatiefnemer niet genoemd, en worden andere ervaringsdeskundigen die ook flink meegeholpen hebben als Karin Bosman @spugenopdetosti en André Horstink @rkdre (veel handtekeningen gehaald) ook niet genoemd (hooguit zijdelings).

Wat ook opvallend is, is dat navolgende mail, geïnitieerd door de voorzitter van de Stichting pesten op de werkvloer, feitelijk een promotie mail is voor magazine nummer 2 van die Stichting.

Er valt nog heel veel meer te zeggen over navolgende mail zoals dat de Stichting Stop Pesten Nu! weinig in beeld is geweest op TV ook al suggereert de mail iets anders (dat weinig in beeld is t.g.v. sturende acties St Podw), maar dan wordt het een heel lang verhaal.

Wat ik met dit blogartikel duidelijk wil maken is dat het beeld wat de "marketing-mail" van 8 juli 2015 van St Podw probeert te schetsen niet klopt op meerdere punten.

Mocht u om wat voor reden dan ook te maken hebben (of krijgen) met Stichting Pesten op de werkvloer, en niet zoals een x aantal mensen in de "marketing" van St Podw willen tuinen, voer dan een drie dubbele check uit voor uw eigen bestwil, en vraag u af wat is de meerwaarde van de Stichting Pesten op de werkvloer behalve dan dat het tot nu toe een gehaaide marketing tool is.

Met betrekking tot het ethische handelen van voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer, daar heeft ondergetekende en daar hebben nog een aantal ervaringsdeskundigen (slachtoffers van pesten op het werk), grote twijfels bij. Het lange tijd suggereren dat de Stichting Podw begeleiding biedt voor de slachtoffers (stond duidelijk vermeld o.a. op hun facebookpagina), maar die niet leveren is één van de vele vraagtekens die bij St Podw gesteld kunnen worden.

Undercover technieken om ideeën van de werkvloer te halen

Nu zult u zich afvragen waarom deze actie? Voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer runt voor haar professie een bedrijf dat in opdracht undercover personeel levert, dat undercover personeel moet ideeën van de werkvloer halen en aanleveren aan de opdrachtgever. (Bijzondere bedrijfstak.) Dit betekent dat de voorzitter in haar hoedanigheid als undercover specialist, zo nu en dan undercover ergens werkzaam is, en zich daarbij anders voordoet dan zij werkelijk is (haar werkelijke bedoeling te weten in opdracht ideeën ophalen van de werkvloer houdt zij verborgen). Wat je niet direct verwacht, en ook niet hoopt gebeurd helaas wel, voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer past een aantal technieken die zij toepast in haar professie als undercoverspecialist, ook toe als voorzittter Stichting Pesten op de werkvloer. Dat betekent in de praktijk o.a. belangrijke informatie achterhouden, ontwijkende antwoorden geven, de waarheid verdraaien, de werkelijke bedoeling achter houden (de werkelijke bedoeling is het realiseren van een inkomstenbron voor voorzitter Stichting Podw), ideeën jatten, mooi weer spelen met ideeën van anderen, soms mensen isoleren (gevaarlijk voor slachtoffers pesten op het werk), sporen uitwissen (info over aanmelding en betaling seminar 30 okt 2014 is verwijderd) en wie weet wat nog meer.

Nou hoeft het op zich zelf geen probleem te zijn als voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer bijvoorbeeld via het geven van trainingen en workshops een inkomen verdient, maar laat zij daarover dan open en eerlijk zijn. En laat voorzitter Stichting Pesten op de werkvloer dan het toepassen van al die undercover technieken achterwege laten in haar functie als voorzitter anti-pestclub.

O.a. door voor te stellen om de voorzitter aan te spreken op het gedrag (vergt enige lef), door mensen te waarschuwen voor deze voorzitter, en door voor te stellen om de boel uit te praten (open brief daarover verstuurd) is geprobeerd om de boel op te lossen. Dit tot 1 nov 2015 met onvoldoende resultaat.

Met vriendelijke groet Gerrit Hartholt
Erkend initiatiefnemer petitie Stop pesten op het Werk!' en ervaringsdeskundige
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
http://www.stoppestenophetwerk.nu
https://twitter.com/stoppestennl

+ Anti-pestclub pest belangrijkste vrijwilliger weg (bericht van de dag):
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/06/anti-peststichting-pest-belangrijkste.html

+ Ingezonden opiniebijdrage voor website Binnenlands Bestuur
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/07/ingezonden-opiniebijdrage-voor-website.html

+ Navolgend de mail van 8 juli 2015 opgesteld door Stichting Pesten op de werkvloer:

=========================================================

Van: Petities.nl webmaster@petities.nl


Beste Gerrit Hartholt,

Op 25-03-2015 heeft u de petitie 'Stop pesten op het werk' ondertekend als 'Gerrit Hartholt' uit 'Dedemsvaart'. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het initiatief met maximaal drie mails. Namens de petitionaris stuurt Petities.nl u het 2e voortgangsbericht. Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris op redactie@pestenopdewerkvloer.nl.

Beste ondertekenaar van de petitie 'Stop pesten op het Werk!',

Na de update over het aanbieden van de petitie in Den Haag hierbij de update van de bespreking van de petitie in Den Haag!

Op 28 mei werd de petitie besproken in de Tweede Kamer door de commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Binnenlands Bestuur schreef er het volgende stuk over:

"Asscher en VNG gaan pesten op werk aanpakken

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en met de werkgeversorganisaties en vakbonden proberen pesten op de werkvloer verder terug te dringen. Hij zei dat donderdag 28 mei 2015 in een debat in de Tweede Kamer.

Landelijke campagne
Asscher kondigde vorig jaar al aan meer aandacht aan het probleem van pesten op de werkvloer te zullen besteden. Maandag trapt hij een landelijke campagne af. Die moet ertoe leiden dat het aantal van 500 duizend mensen dat gepest wordt op de werkvloer, snel kleiner wordt. PvdA, CDA en D66 wilden meer actie van de minister. Ze willen dat de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag (LKOG) ook openstaat voor bijvoorbeeld rijksambtenaren. Op dit moment zijn 253 gemeenten en gemeentelijke instanties aangesloten bij de LKOG, die in 2007 is opgericht. (ANP)"

Minister Asscher deed beloftes om te gaan praten met de LKOG en de directeur van de LKOG liet via de pers weten het een prima idee te vinden de organisatie breder beschikbaar te maken!

Minister Asscher deed ook de volgende belofte waar John Kerstens van de PvdA de volgende tweet over deelde:


"@JohnKerstens 28 mei Mooie toezegging van @LodewijkA: in gesprek met vakbonden en werkgevers om te komen tot een actieplan tegen pesten op het werk. #PvdA"

Ongelooflijk trots zijn we op deze resultaten! Heel veel dank aan alle vrijwilligers maar vooral aan alle ondertekenaars! Van bekende Nederlanders tot betrokken Nederlanders, dankjulliewel, zonder jullie hadden we dit niet voor elkaar kunnen krijgen.

De Voorzitters van de stichtingen Stoppestennu en Pesten op de Werkvloer hebben weliswaar het petitieproject afgerond maar natuurlijk houden wij goed in de gaten wat er met de beloftes gaat gebeuren in Den Haag. We hebben goede contacten met de diverse politieke partijen die achter de inhoud van de petitie zijn gaan staan. Ook zijn we heel nieuwsgierig wat de campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat opleveren die op 1 juni van start is gegaan.

De Stichtingen zijn diverse malen op televisie geweest met het onderwerp pesten op de werkvloer: RTL-nieuws, NOS journaal, Editie NL, RTL Boulevard en RTL Late Night. Terugkijken kan via onze facebookpagina's!

Na 28 mei hebben we zeker niet stilgezeten! Ons nieuwe project was het uitbrengen van het tweede magazine Pesten op de Werkvloer. Wil je deze gratis ontvangen? Mail dan 'magazine" naar redactie@pestenopdewerkvloer.nl
Let nog even op de achterzijde: ook een mooi project van onze stichtingen samen. Deze posters kan je overigens gratis downloaden via onze websites.

De petitie zal nu worden afgesloten op petities.nl en wij wensen iedereen een mooie zomer!

Warme groet,
Patricia Bolwerk, Stichting Stoppestennu! www.stoppestennu.nl
Laura Willemse, Stichting Pesten op de Werkvloer www.pestenopdewerkvloer.nl
Marius Rietdijk, VU-Adriba

ONDERTEKENING ONZICHTBAAR MAKEN?
Bij het ondertekenen heeft u gekozen voor een zichtbare ondertekening. Uw naam, woonplaats en functie zijn nu zichtbaar en vindbaar onder deze petitie op petities.nl. Wanneer u nu via een zoekmachine (zoals Google) zoekt naar uw naam ziet u deze pagina in sommige gevallen als resultaat. Uw ondertekening onzichtbaar maken kan via:
http://petities.nl/ondertekening/0eae071716cf92f6349a7b97d31647dc539226ff

Vanaf het moment dat u gekozen heeft voor een onzichtbare ondertekening kan het nog enige weken duren voor deze ondertekening niet meer vindbaar is via zoekmachines.

STEUN PETITIES.NL

Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie http://petities.nl/doneren voor details.

STOPZETTEN E-MAILS

U heeft bij het ondertekenen aangegeven maximaal drie e-mails te willen ontvangen. Als u van gedachten bent veranderd en de resterende e-mails niet wilt ontvangen dan kunt u dat aangeven op:
http://petities.nl/ondertekening/0eae071716cf92f6349a7b97d31647dc539226ff

We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.

Update: persbericht 10 augustus 2015
Slachtoffers en deskundigen willen pesten op het werk in het wetboek van strafrecht

http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/08/persbericht-slachtoffers-en-deskundigen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten