zaterdag 15 oktober 2016

Dit schrijft RTV Oost op 14 oktober 2016 over Gerrit Hartholt (korte tekst)

Dit staat 14 oktober 2016 op de website van RTV Oost:


Citaat:
"Ook officier van justitie Marc Pluimers uit Zwolle heeft politieke aspiraties, evenals Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart. Hartholt kwam de afgelopen jaren onder meer in het nieuws door zijn strijd tegen pesten op het werk. Hij profileert zich als een dappere, onbevangen arbeider met lef."
Einde citaat.

Artikel: Kamerlid Pieter Omtzigt hoeft de boer niet op voor voorkeursstemmen:
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=254292#

Volledige tekst artikel:

=============================================

Kamerlid Pieter Omtzigt hoeft de boer niet op voor voorkeursstemmen

vrijdag 14 oktober 2016 | 19:09
Laatst bijgewerkt: 14-10-2016 | 19:09

CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede hoeft voor de komende Tweede Kamerverkiezing in maart volgend jaar niet de boer op voor voorkeursstemmen. Op de concept-kandidatenlijst van het Christen Democratisch Appèl staat Omtzigt op de vierde plek. Een volgende periode in de Kamer lijkt daarmee gegarandeerd.

Afgaande op de laatste peiling van opiniepeiler Maurice de Hond wordt Omtzigt de enige Overijsselse vertegenwoordiger voor het CDA in de Tweede Kamer. In de peiling van De Hond staat het CDA nu op 17 zetels.

Met zijn vierde plek op de voorlopige kandidatenlijst is Omtzigt veruit de hoogst genoteerde Overijsselse kandidaat. Saillant detail is dat Omtzigt bij de Kamerverkiezing in 2012 nog op een onverkiesbare 39ste plek stond. Hij ging toen vol aan de bak, voerde campagne voor zichzelf en kwam met voorkeursstemmen rechtstreeks in de Tweede Kamer.

Tien Overijsselaars willen voor CDA de Kamer in
Tien inwoners van Overijssel hebben de ambitie geuit om voor het CDA in de Tweede Kamer te komen na de verkiezingen. Deze tien staan op de zogeheten groslijst van de christelijke partij. Vier van hen zijn door het landelijke partijbestuur op de concept-kandidatenlijst gezet. Dat is de lijst met vijftig kandidaten van wie het partijbestuur de hoogste verwachtingen heeft.

Lokale gemeenteraadsleden
Pas op plek 22 van de concept-kandidatenlijst staat de volgende Overijsselse kandidaat, Hilde Palland. Zij is nu fractievoorzitter van het CDA in Kampen. Op plek 34 vinden we gemeenteraadslid Eugène van Mierlo uit Almelo. Wethouder Maurits von Martels van de gemeente Dalfsen staat in de staart van de lijst, op plek 45.

De selectie van het landelijke CDA-partijbestuur betekent niet dat de overige zes helemaal geen kans meer maken op een zetel in de Tweede Kamer. De lijst kan nog gewijzigd worden. Op het CDA-najaarscongres van 12 november in Veghel wordt de kandidatenlijst definitief vastgesteld.
Statenlid, officier van justitie, ondernemer en arbeider

Bij die overige zes is een aantal opvallende namen. Statenlid Moniek Kleinsman uit Albergen is een van hen. Van Kleinsman is bekend dat ze een politieke carrière nastreeft. Haar naam werd eerder dit jaar al genoemd als potentieel Tweede Kamerlid. Dat gold ook voor ondernemer Danny de Vries uit Enschede en zijn naam staat inderdaad op de groslijst. De Vries is samen met Micheal Geerdink uit Denekamp campagneleider voor het CDA Overijssel.

Ook officier van justitie Marc Pluimers uit Zwolle heeft politieke aspiraties, evenals Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart. Hartholt kwam de afgelopen jaren onder meer in het nieuws door zijn strijd tegen pesten op het werk. Hij profileert zich als een dappere, onbevangen arbeider met lef.

=============================================

Groet Gerrit Hartholt
hartholtcda (at) gmail.com
http://www.gerrithartholt.nl
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
http://www.facebook.com/GerritHartholtCDA
Social Media accounts Gerrit Hartholt:
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/08/sociale-media-accounts-gerrit-hartholt.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten