donderdag 5 januari 2017

Kersttoespraak Koning: citaat "velen hebben het gevoel te leven in een land zonder luisteraars"

Tijdens zijn kersttoespraak zei Koning Willem-Alexender o.a. "velen hebben het gevoel te leven in een land zonder luisteraars". Verder eindigde de koning met de stelling dat mensen terecht verlangen naar veiligheid.

Koning Willem-Alexander heeft gelijk, Nederland heeft mensen nodig die kunnen luisteren, ben benieuwd of er tussen al de bij de Kiesraad ingeschreven partijen (circa 81) partijen zitten die niet alleen zenden maar ook luisteren.

M.b.t. het punt dat mensen terecht verlangen naar veiligheid, als slachtoffer van pesten op het werk (ben bewust weggepest door een werkgever met alle gevolgen van dien), ben ik er blij mee dat Koning Willem-Alexander aangeeft dat mensen terecht verlangen naar veiligheid.


Foto via NOS.nl

Bezorgde koning: het extreme lijkt het nieuwe normaal te worden
http://nos.nl/artikel/2150094-bezorgde-koning-het-extreme-lijkt-het-nieuwe-normaal-te-worden.html


Kersttoespraak Zijne Majesteit de Koning

Bekijk hier de hele toespraak van de koning (25 december 2016):
https://www.youtube.com/watch?v=xnCJfUfJNqI&feature=youtu.be

Bezorgde koning in kersttoespraak: Vrijheid heeft de ruimte nodig
http://www.ad.nl/binnenland/bezorgde-koning-in-kersttoespraak-vrijheid-heeft-de-ruimte-nodig~aedf5e67/
Citaat: ,,De boodschap van kerstmis is die van hoop, vrede en naastenliefde. Dat is een oproep aan ieder van ons. Hoe gedragen we ons tegenover elkaar? Wat doen we er zelf aan om onze samenleving zo in te richten dat iedereen zich veilig weet en thuis kan voelen? Kunnen we het nog: samen vreedzaam problemen oplossen?'' Einde citaat.

Bezorgde koning wil open debat: boosheid lost niets op
http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/12/bezorgde-koning-roept-op-tot-betrokkenheid-boosheid-lost-niets-op-424077/
Citaat: ‘Terroristen proberen onze vrije manier van samenleven aan te tasten. Angst en woede zijn dan begrijpelijke emoties, maar boosheid kan geen eindstation zijn. De vrede komt niet dichterbij als mensen zich ingraven.’ Einde citaat.

'Vorige keer leek het LuckyTV, nu was het echt'
http://www.volkskrant.nl/opinie/wagendorp-godswonder-dat-de-koning-niet-getroffen-is-door-writer-s-block~a4440033/
'Het extreme lijkt het nieuwe normaal te worden.'
'Zoekend naar zekerheid, graven groepen zich in hun eigen gelijk in. Dat maakt een open gesprek onmogelijk. Velen hebben het gevoel in een land zonder luisteraars te leven.' En: 'Wie twijfelt over de toekomst, idealiseert vaak het verleden.' Dit was de kernachtigste: 'Beleving is werkelijkheid, hoor je vaak. Maar het fundament van het dagelijks leven wordt drijfzand als beleving het zicht op de werkelijkheid verdringt.'

Groet Gerrit Hartholt
hartholtcda (at) gmail.com
http://www.gerrithartholt.nl
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
http://www.facebook.com/GerritHartholtCDA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten