woensdag 30 november 2016

RTL nieuws journalist Jos Heymans neemt opbouwende kritiek van kritische CDA leden serieus

Nadat ik op 20 november 2016 13:24 uur een mail aan RTL nieuws journalist Jos Heymans had gestuurd, ontving ik tot mijn verrassing en vreugde 20 november 2016 17:57 uur een nette inhoudelijke mail terug. Uit de reactie van Jos Heymans blijkt dat hij de opbouwende kritiek van kritische CDA leden serieus neemt. Zie navolgend de inhoud van zijn interessante mail reactie.


RTL nieuws journalist Jos Heymans (foto uit circa 2015)

In deze is het vermeldens waard dat een mail die ik 2 juli 2016 21:40 uur naar Sybrand van Haersma Buma stuurde, over 'Verbinding in de samenleving oké, maar dan ook verbindend leiderschap in het CDA.' dat ik daar nog steeds (tot op heden 30 nov 2016) geen antwoord op heb gekregen.

Mijn mail van 20 november 2016 13:24 uur aan Jos Heymans had de titel 'Buma bepleit meer verbinding in de samenleving, de vraag is nu is Buma een verbindend leider in het eigen CDA ???'.


Printscreen mail van Jos Heymans (mail d.d. 20 november 2016)

=========================================================

Van Jos Heymans

Aan Gerrit Hartholt

20 november 2016 17:57 uur

Re: Buma bepleit meer verbinding in de samenleving, de vraag is nu is Buma een verbindend leider in het eigen CDA ???
-----------------------------------

Geachte heer Hartholt,

Hartelijk dank voor uw wel zeer uitgebreide reactie op mijn column van zaterdag; ik heb uw mail met veel belangstelling gelezen.

U constateert terecht dat de commissie-Rombouts na de verkiezingsnederlaag van 2012 heeft gepleit voor verbindend leiderschap. Dat was ook hard nodig na het echec van Rutte-1, waarvoor vele prominente CDA’ers hadden gewaarschuwd: ga niet in zee met de PVV. Het CDA deed het toch en moest na de val van het kabinet de wrange vruchten plukken; het toch al gemarginaliseerde CDA (in vergelijking met de periodes voor 2010) zakte als gevolg daarvan nog verder weg.

U somt een aantal voorbeelden op, waarmee ik het – zie mijn column – alleen maar van harte eens kan zijn. Ik gun het CDA, net als andere partijen, het allerbeste. Mijn column was ook bedoeld om te waarschuwen en niet, zoals enkele reageerders meenden, om het CDA te bashen.

De partij hoort met haar kennis en ervaring een rol van betekenis te spelen in de Nederlandse politiek. Dat is de laatste jaren niet gebeurd. En ik vrees dat dat ook de komende periode niet gebeurt, als de partij niet hard aan de slag gaat.

Nogmaals dank voor uw reactie.

Hartelijke groet,
Jos Heymans

=========================================================

Ik ben benieuwd wie naast Jos Heymans nog meer in staat en bereidt is om de opbouwende kritiek van kritische CDA leden serieus te nemen.


P.S. Nu Maurice de Hond in De Stemming van 27 november 2016 aangegeven heeft dat het belangrijk is dat de verbinding tussen de diverse groepen in de samenleving hersteld wordt, is het onderwerp verbinding, en wie gaat er zorgen voor verbinding in de Nederlandse samenleving belangrijk.

2 opmerkingen:

 1. Goed werk Gerrit en een steuntje in de rug voor de kritische CDA'ers, die het CDA een zeer warm hart toedragen, maar kennelijk tegen een muur praten. ook het CDA Next heeft alle goeds met ons CDA voor, maar vindt ook onvoldoende gehoor aan de deur van het landelijk CDA. Men is ziende blind. Het verval is begonnen om Balkenende voor de derde maal al lijsttrekker te benoemen, terwijl iedereen al riep dat hij voorbij z'n houdbaarheidsdatum was. Ook toen is er niet geluisterd, net zoals de samenwerking met de PVV. Drie keer is scheepsrecht, dus kennelijk kan er nog wel een keer bij. En dan kunnen we wellicht het CDA opdoeken en ten grave dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste meneer de Graaf, beste Cock.

   Dank u wel voor de reactie.

   Dat wat er in 2010 gebeurd is (lijstrekkerschap Jan Peter Balkenende en de "samenwerking" met de PVV), dat kan niet meer overgedaan worden.

   Dat wat wel kan is dat het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 het e.e.a. wijzigt.

   Ik ben er tegen om het Christen Democratisch Appel op te doeken. (Het Conservatief Democratisch Appel mag wel opgedoekt worden.)

   Ik ben er wel voor om tijdig te schakelen en voor de verkiezingen een Christen Democratische campagne te voeren.

   Meneer de Graaf het beste.

   Groet Gerrit Hartholt actief CDA lid.

   Verwijderen