zaterdag 24 januari 2015

Spreekbeurt over politiek

Één van de kinderen geholpen met een spreekbeurt over politiek.

==============================================

Spreekbeurt vrijdag 23 januari 2015 over Politiek

Ik hou mijn spreekbeurt over politiek.

Politiek gaat met name over wat is in het algemeen belang, maar niet altijd. Er wordt wel eens gezegd 'Politiek is niet alles maar alles is wel politiek'. De politiek neemt soms hele belangrijke beslissingen, beslissingen als het verbod op kinderarbeid en de invoering van de leerplicht. Twee beslissingen die het mogelijk hebben gemaakt dat wij nu hier vandaag in deze klas zitten.

De politiek is in Nederland georganiseerd in politieke partijen. Voorbeelden van politieke partijen zijn het CDA waar mijn vader lid van is, en de PvdA waar de vader van Femke lid van is.

In campagne tijd, zoals nu in verband met de Provinciale verkiezingen wordt er campagne gevoerd. Campagne voeren kan op allerlei manieren, zoals mensen aanspreken op straat, het gebruik van oneliners als 'Fatsoen moet je doen', via stukken in de krant als 'Lijstduwer op de zeepkist', via posters en het uitdelen van flyers, balonnen en pennen.

Politiek is niet alles, maar alles is wel politiek.

Hier ook nog een animatie filmpje over een aantal (andere) politieke partijen:

https://www.youtube.com/watch?v=7d0UQoSQx8g

==============================================

P.S. Aan deze spreekbeurt dient eigenlijk nog iets te worden toegevoegd, en dat is dat politici niet alleen goed moeten kunnen praten, maar ook goed moeten kunnen luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten