vrijdag 11 maart 2022

Twee kandidaat raadsleden willen van de Tweede Kamer weten wanneer het Oosten van Nederland haar circa 150 politieagenten weer terug krijgt.

Gerrit Hartholt en Constance Tiemens, beide kandidaat raadslid namens D66 Hardenberg, willen van de Tweede Kamer weten wanneer het Oosten van Nederland haar circa 150 politieagenten weer terug krijgt.

Dit vragen Gerrit Hartholt en Constance Tiemens 10 maart 2022 d.m.v. een mail aan de vaste Tweede Kamer commissie Justitie & Veiligheid (of was het nu Veiligheid & Justitie).

Navolgend de tekst van de mail (exclusief contactgegevens).


Foto Pixabay André Muller

Petitie: Geef oost-Nederland haar circa 150 politieagenten terug

======================================================

Wanneer komen de circa 150 politieagenten terug naar het Oosten van Nederland?

Date: do 10 mrt. 2022 om 16:13

Aan de vaste Tweede Kamer commissie voor Justitie en Veiligheid

CC Burgemeester Hubert Bruls via secretariaat gemeente Nijmegen
      Burgemeester Maarten Offinga via secretariaat gemeente Hardenberg
      Constance Tiemens

Van Gerrit Hartholt en Constance Tiemens

Geachte vaste Tweede Kamer commissie voor Jusitie en Veiligheid.

Ondergetekende en mevrouw Tiemens hebben een vraag aan de vaste Tweede Kamer commissie voor Justitie en Veiligheid, die vraag is: Wanneer komen de circa 150 politieagenten terug naar het Oosten van Nederland? 

Toelichting: Na de moord op advocaat Derk Wiersum zijn circa 150 politieagenten verplaatst van het Oosten naar het Westen van Nederland. Voor zover wij weten om o.a. advocaten en officieren van justitie beter te beveiligen.

Mocht de terugkeer van de circa 150 politieagenten van het Westen naar het Oosten van Nederland niet mogelijk zijn (tenminste niet op afzienbare termijn), dan zouden wij graag zien dat wordt overwogen om het takenpakket van de politie te herzien. Zeg maar prioriteitenstellen.

Artikel: Korpsbeheerder is het zat: ‘Agenten moeten snel terug naar Twente
https://www.tubantia.nl/regio/korpsbeheerder-is-het-zat-agenten-moeten-snel-terug-naar-twente~a805b492/
Citaat: "De capaciteit die de politie in Oost-Nederland recent kwijtraakte aan Amsterdam moet zo snel mogelijk terug. Dat zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en regionaal korpsbeheerder van de politie. De capaciteit werd verschoven na de moord op advocaat Derk Wiersum. De agenten zijn mogelijk jarenlang niet in hun eigen gebied inzetbaar." Einde citaat.

Een extra reden om deze vraag te stellen is de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne, niet alleen is die oorlog verschrikkelijk, en niet alleen moet de aanval van Poetin op Oekraïne stoppen, zulke oorlogen hebben nog een zeer vervelend bijeffect en dat is een forse toename van het aantal vuurwapens wat in omloop komt. Niet alleen komen er opnieuw grote aantallen vuurwapens (als AK47's) in Europa in omloop, de ervaring leert (zie de de burgeroorlog in Joegoslavië) dat na zo'n oorlog (en soms al tijdens zo'n oorlog) er illegale smokkel van vuurwapens plaats vindt naar andere landen in Europa. Mede om die illegale smokkel van vuurwapens aan te pakken, lijkt het ons gewenst om de politiesterkte in het Oosten van Nederland weer op peil te brengen.

Bij voorbaat dank voor de reactie.

Geachte vaste Tweede Kamer commissie Justitie en Veiligheid het beste.

Groet Gerrit Hartholt en Constance Tiemens
De contactgegevens van Gerrit Hartholt zijn:
<knip> <knip> <knip> <knip>

======================================================

Gerrit Hartholt kandidaat raadslid D66 Hardenberg plek 5
#stemgerrit 14/15/16 maart 2022
https://d66.nl/hardenberg/mensen/gerrit-hartholt/
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
http://www.gerrithartholt.nl/
Mail: hartholtd66@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten