vrijdag 21 augustus 2015

Wat te doen bij advertentiefraude?

In de uitzending van Avro Tros Opgelicht?! van 3 februari 2015 wordt aandacht besteedt aan advertentiefraude en een wetsvoorstel dat die advertentiefraude een stuk moeilijker moet maken.


Opgelicht?! 3 februari 2015 over advertentiefraude:
http://www.opgelicht.nl/uitzending/2015/1155/

Tijdens die uitzending vertelden Sharon Gesthuizen SP en Foort van Oosten VVD over het wetsvoorstel dat in behandeling is in de Tweede Kamer dat acquisitiefraude en advertentiefraude een stuk moeilijker wil maken. Naar schatting kost acquisitiefraude, advertentiefraude en spooknota's het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks circa 400 miljoen euro.
https://www.fraudehelpdesk.nl/nieuws/spookfacturen-en-acquisitiefraude-voortaan-strafbaar/?zoekopdracht=advertentiefraude

Op de website van de fraudehelpdesk staan een aantal tips voor als u vermoed dat u te maken hebt met advertentiefraude:
https://www.fraudehelpdesk.nl/zoeken/antwoord/?zoekopdracht=acquisitiefraude&antwoord_id=76

Citaat:

Als u facturen van een advertentiebureau ontvangt en achteraf het gevoel heeft te zijn misleid, dan is het advies om de factuur niet te betalen. Als u de faturen onbetaald laat, is het van groot belang om verweer te voeren tegen de vordering. Met andere woorden: u moet het advertentiebureau laten weten dat u het niet met de eis eens bent en vooral waarom niet.

- Verstuur uw verweer altijd via de aangetekende post of aangetekende e-mail. Zo kunt u aantonen dat u moeite heeft gedaan om het bureau uw standpunten mede te delen.
- Vermeld nooit uw handtekening op uw correspondentie om eventueel misbruik te voorkomen.
- Lees goed de algemene voorwaarden en de getekende offerte/opdrachtbevestiging. Soms is het mogelijk om binnen enkele dagen (meestal acht) de overeenkomst alsnog te annuleren.
- Als een onbevoegd persoon het document heeft ondertekend, is er in eerste instantie geen rechtgeldige overeenkomst tot stand gekomen.
- U kunt de overeenkomst wellicht vernietigen op grond van bedrof en/of dwaling.
- De zogenaamde overeenkomst kan ontbonden worden op grond van wanprestatie.


- Als u twijfelt aan de magazine/boekjes die worden uitgegeven door het advertentiebureau of de door het advertentiebureau geëxploiteerde websites, kunt u hen vragen om verantwoording af te leggen voor de wijze waarop zij hun taken hebben voldaan.


- Wees  niet te geïntimideerd door dreigementen afkomstig van incassobureaus. Vaak werken deze incassobureaus samen met de advertentiebureaus.
- Het advertentiebureau kan naar de recht stappen zodat de rechtr over de kwestie kan oordelen.
- Rechters oordelen zeer diver in deze zaken. Het is van groot belang dat u altijd goed schriftelijk verweer heeft gevoerd en dat u een actieve houding heeft aangenomen in de zaak.
- Als u een aangetekend schrijven van het advertentiebureau heeft ontvangen als 'welkomstbrief' en u reageert daar niet of pas heel laat op, is de kans groot dat de rechter u in het ongelijk zal stellen.
- Als u een faxbericht of e-mail heeft ontvangen die goed leesbaar en duidelijk is en u heeft deze ondertekend, zijn er rechters die oordelen dat de overeenkomst goed tot stand is gekomen.
- Een door een advertentiebureau opgenomen gesprek is weliswaar rechtgeldig, maar veel rechters vinden dit medium toch makkelijk manipuleerbaar.

Einde citaat.

Zodra het wetsvoorstel is aangenomen:

Zodra het wetsvoorstel wat in behandeling bekrachtigd is door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer en dat wetsvoorstel is ingegaan, ontstaat er een situatie die gunstiger is voor degene die zich wil verweren tegen advertentiefraude / acquisitiefraude. Op welke datum deze (nieuwe) wet ingaat weet ik op het moment van schrijven van deze weblog pagina (21 aug 2015) niet.

Update: de wet aanpak acquisitiefraude is ingegaan 01 juli 2016 (zie verderop).

Een voorbeeld van wat sterk lijkt op advertentiefraude:

Een voorbeeld van een bedrijf wat een werkwijze toepast die veel ondernemers ervaren als "advertentiefraude" is Nolin Uitgevers, niet voor niets dat Nolin Uitgevers te zien is in de uitzending van Opgelicht?! van 3 feb 2015. http://www.opgelicht.nl/uitzending/2015/1155/


PrintScreen voorpagina website Nolin Uitgevers 21 aug 2015 .jpg
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/

Opvallend is dat diverse Stichtingen gebruik maken van de diensten van Nolin Uitgevers, die dienst staat bekend als het SponsorPublicatieConcept. Voor een Vereniging of Stichting zijn de publicaties dan "gratis" maar voor de "adverterende" of "sponsorende" ondernemer niet. Vaak is in dit soort constructies niet duidelijk wat voor tegenprestatie het advertentiebureau gaat leveren / daadwerkelijk levert aan de "adverteerders / sponsors". En is het vaak ook niet duidelijk waar het geld nu zoal naar toe gaat, gaat dat naar een goed doel of toch niet?

http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/publicaties/

Enkele Stichtingen die de homepage van Nolin Uitgevers 21 aug 2015 vermeld zijn:
Stichting Pesten op de werkvloer
Stichting Hart in Actie
Stichting Tegenkracht
Stichting Dierennood
Stichting Veilig Onderwijs
Vereniging Hartsdromen.nl
Kinderinternet de Surfsleutel
Stichting Sportbelang SGK
Wensstichting Oppepper4all

Voor alle ondernemers die twijfel hebben over wat er met hun advertentie / sponsorgeld gebeurd is, vraag openheid van zaken bij Nolin Uitgevers en de betreffende Stichting / Vereniging.

- Als u twijfelt aan de magazine/boekjes die worden uitgegeven door het advertentiebureau of de door het advertentiebureau geëxploiteerde websites, kunt u hen vragen om verantwoording af te leggen voor de wijze waarop zij hun taken hebben voldaan.

Nieuws d.d. 24 december 2015

Met ingang van ............ 2016 wordt acquisitiefraude / advertentiefraude strafbaar.

Wat verandert er in 2016 voor ondernemers:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/veranderingen-1-januari-2016/inhoud/ondernemers

Dit verandert er in 2016:
https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/39667/dit-verandert-er-in-2016

- Acquisitiefraude is een vorm van misleiding. Voorbeeld is dast een ondernemer wordt overgehaal om te betalen voor een bepaalde dienst, zoals de vermelding in een online-gids. Naderhand blijkt dan dat die gids niet bestaat of nauwelijk online te vinden.
- Ook spookfacturen - rekeningen voor nooit geleverde producten of diensten  - vallen onder acquisitiefraude. Als een ondernemer zo'n spookfactuur niet betaalt, wordt al snel gedreigd met een incassobureau. Naar schatting kost acquisitiefraude het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks zo'n 400 miljoen euro.
- Consumenten zijn door de wet al beschermd tegen zulke oplichtingspraktijken. Voor hen geld de 'omgekeerde bewijslast'. Bedrijven waren tot 1 januari 2016 niet beschermd en hadden vaak geen poot om op te staan, omdat acquisitiefraude niet strafbaar was. M.i.v. 1 januari 2016 is daar gelukkig verandering in gekomen.
Einde nieuws 24 december 2015.

Nieuws d.d. 19 januari 2016

Tweet van VVD TK Foort van Oosten d.d. 19 januari 2016:
Trots, met algemene stemmen is onze wet aanpak #acquisitiefraude in EK aangenomen! Met @S_Gesthuizen #VVD/SP
https://twitter.com/foortvanoosten/status/689445791706980352
De vraag is nu, m.i.v. wanneer gaat deze wet in ???
Einde nieuws d.d. 19 januari 2016


Nieuws d.d. 01 juli 2016

Volgens dit bericht is de wet aanpak acquisitiefraude ingegaan 01 juli 2016
Acquisitiefraude is strafbaar
http://www.ondernemersplein.nl/wetswijziging/acquisitiefraude-strafbaar/
Citaat:
"Ingangsdatum: 1 juli 2016
Er is een duidelijke straf op acquisitiefraude en een betere bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken. Behalve telefonische misleiding of misleiding via een vertegenwoordiger, vallen ook de zogenaamde spookfacturen onder acquisitiefraude.
Voor wie?: Alle bedrijven
Wanneer?: De wijzigingen zijn ingegaan per 1 juli 2016."
Einde citaat.

Aanvulling 06 november 2019: Nolin heeft haar naam blijkbaar veranderd in DNB Groep.

Met vriendelijke groet Gerrit Hartholt

Op basis van informatie gevonden op internet heb ik deze blogpagina zo goed mogelijk samengesteld. Stichtingen / verenigingen die door openheid van zaken (zoals aanbevolen door de fraudehelpdesk) kunnen aantonen dat er voor hun publicatie(s) geen "advertentiefraude" is gepleegd verwijder ik van deze blogpagina.

191 opmerkingen:

 1. http://www.stichtingveiligonderwijs.nl/index.html
  vandaag benaderd door deze stichting voor een advertentie tegen pesten, loopt ook via Nolin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte Anoniem.

   Dank voor de actuele informatie, de advertentieverkopers van Nolin Uitgevers proberen inderdaad al enige jaren allerlei advertenties te verkopen bijvoorbeeld om anti-pest posters en andere publicaties te kunnen drukken en verspreiden (in opdracht van diverse organisaties). Diverse adverteerders die ooit ingestemd hebben met zo'n advertentie hebben aangegeven nooit meer te willen meewerken aan advertenties verkocht door Nolin Uitgevers.

   Door de nieuwe wet die ingegaan is 01 juli 2016 ligt de juridische bewijslast nu niet meer grotendeels bij de adverteerder, maar voor een groter deel bij de advertentieverkoper.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. vandaag ook ik benaderd... vind de site te amateuristisch voor wat ze pretenderen

   Verwijderen
  3. Beste Judith.

   Dank je wel voor de reactie.

   Inderdaad is hun website enigzins amateuristisch, als je onderzoekt wie die website gemaakt heeft dan kom je er achter dat dat de partner is van de directeur / woordvoerder van die Stichting.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  4. vandaag, 15 nov.2018, benaderd door Nolin Uitgevers,Binnenhof Projecten (tel.0598-221930)over brochures voor bassisscholen over(goed bedacht):veilig internetten. In 2016 was ik er bijna ingetrapt over 'stop het pesten.' Ik heb de school hierover 2 keer gebeld en ze wisten van niets! Ik heb een factuur gehad en daarna een brief gestuurd waarom ik niet ging betalen. Ook heb ik toen daarover twee keer telefonisch gesproken met Erik Jungman. Daarna heb ik niets meer gehoord. Vorig jaar ben ik opnieuw benaderd, alleen weet ik het onderwerp niet meer. Deze keer had ik een vrouwelijke medewerkster aan de lijn.

   Verwijderen
  5. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de update.

   Het feit dat ze u na 2 jaar opnieuw benaderen zegt iets over hoe brutaal ze zijn, over hun wwrkwijze, en over de niet altijd aanwezige handhavingsmentaliteit in Nederland.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 2. Vorige week vrijdag benaderd door Nolin Uitgevers. Vandaag de opdrachtbevestiging ontvangen om een stukje te schrijven voor de magazine:'Stop het pesten'. Het magazine zal dan eind maart worden uitgegeven. Zojuist wilde ik op de site kijken en vervolgens lees ik deze verontrustende informatie. Zijn de mensen nog steeds bezig met frauderen? Het telefoongesprek was erg interessant en ik was ook erg enthousiast om hier aan mee te kunnen werken.

  Wat moet ik hiermee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte Anoniem.

   Mijn advies aan u is om een dubbele, of misschien wel driedubbele, of vierdubbele check te doen. Wat is het voor Magazine, welke organisatie geeft het uit, hoe is de geldstroom, en wat gebeurt er met dat Magazine (heeft dat Magazine meerwaarde voor de ontvangende doelgroep ja of nee).

   Als ik zoek op internet op Magazine 'Stop het pesten', kan ik weinig vinden. Als ik kijk op de website van Nolin Uitgevers kan ik niet direct zien welke organisatie dat Magazine uitgeeft.

   Wat verstandig is in dit soort situaties, is om op de website van de organisatie te kijken die dat Magazine uitgeeft (mij is niet duideljk wie dat Magazine maakt), welke informatie die organisatie over zichzelf beschikbaar heeft gesteld, welke informatie via de Kamer van Koophandel is te vinden etcetera. Afhankelijk wat deze gevonden informatie duidelijk maakt (of niet duidelijk maakt) indien nodig verder zoeken.

   Tot zover.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S.1 Op de website van Nolin Uitgevers staan een aantal organisaties die gebruik maken van de diensten van Nolin Uitgevers, mij is niet bekend of al die organisaties goed op de hoogte zijn van de soms niet al te nette werkwijze die Nolin Uitgevers toepaste (c.q. mogelijk nog toepast).

   P.S.2 U kunt aanvullende informatie verstrekken via het contactformulier onderaan deze pagina. Sommige mensen met vragen, stellen op die manier vragen aan mij.

   Verwijderen
 3. Onlangs zijn wij benaderd door Nolin Uitgevers B.V. voor de plaatsing van een advertentie in het magazine “Het Veilig Onderwijs Magazine Basisonderwijs” dit zou puur en alleen gaan voor de regio Stadskanaal.

  Daar wij ondersteuning wilden verlenen aan uw stichting hebben wij telefonisch akkoord gegeven voor een advertentie plaatsing.

  De advertentie is door ons full-color aangeleverd.
  Vandaag ontvingen wij de uitgave, de kwaliteit van deze uitgave is bedroevend te noemen.
  Onze advertentie is in een zeer matige kwaliteit, en zwart/wit afgedrukt.

  Het redactionele is “knip en plakwerk” wat naar onze mening voor alle regio-s waar de uitgave wordt “verspreid” wordt gebruikt.

  Het is treurig te noemen dat u uw goede naam op een dergelijke manier wordt gebruikt door Nolin om op die wijze geld uit de zakken te kloppen van goedgelovige ondernemers.

  Voor uw stichting is dit geen reclame, sterker nog dit brengt uw stichting in diskrediet.

  Nolin stelt dat zij de stichting veilig onderwijs een donatie zouden doen. Deze donatie (als deze al gedaan zou worden) staat in geen enkele verhouding tot de inkomsten welke Nolin genereert met hun uitgave.

  Een snel rekensommetje leert ons dat per regio / gemeente waarin Nolin acquisitie pleegt voor het “magazine” een bedrag van ruim € 10000 op zal leveren.
  Stel dat Nolin in “slechts” 50 gemeentes hiervoor acquisitie pleegt, dan is dit 50 x deze € 10000 en maakt maar liefst een inkomsten voor Nolin van 500.000 euro.
  Vanzelfsprekend gaan hier wat kosten vanaf, zoals personeelskosten, en de verspreidingskosten (in dit geval 25 boekjes naar 50 basisscholen in Stadskanaal) echter deze kosten zijn nog geen 50%.
  Hetzelfde snelle rekensommetje maakt een winst voor Nolin van maar liefst 250.000 euro.

  Pure oplichting dus waarvoor uw naam wordt misbruikt.

  Wij hebben inmiddels Nolin op de hoogte gesteld van onze grieven, maar het lijkt ons billijk u deze grieven ook toe te zenden en u te adviseren uw goede naam niet op een dergelijke manier te grabbel te gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte meneer Tjalkes.

   Dank voor de uitgebreide reactie.

   Vraag ter verduidelijking, hebt u de betreffende Stichting deze mail / brief gestuurd?

   Mag ik vragen welke Stichting het betreft?

   Als het de Stichting is die ik vermoed, dan kan ik u informeren dat die Stichting drukker is (was) met het proberen te verwijderen van hen onwelgevallige berichten die op internet staan, dan dat ze Nolin Uitgevers verwittigen om niet meer onethisch gedrag te vertonen, tenminste dat is mijn ervaring.

   Meneer Tjalkes het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 4. Beste Gerrit,

  Ik heb al een aantal jaar via Nolin advertenties lopen op verschillende gebieden. Vandaag ontving ik een e-mail van een mede adverteerder en die wees mij op deze blog. Hier schrok ik toch wel even van.

  Als ik naar de sites ga van de stichtingen waar ik aan mee heb gedaan, dan zie ik daar wel info over Nolin zoals deze: http://www.stichtingveiligonderwijs.nl/uitgever-nolin.html en deze stichting: http://www.stichtingondersteuninggehandicapten.nl/tag/nolin/
  Het ziet er legitiem uit.

  Mijn vraag, zijn deze stichtingen dan nep? Ik neem aan dat je niet op je website een link naar een uitgever gaat plaatsen als zij niks voor je doen.

  Helaas is de uitzending van Tros opgelicht niet meer te zien. Had ik graag bekeken.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de reactie.

   Ik kan mij voorstellen dat u schrok.

   Van de Stichting Veilig Onderwijs weet ik zeker dat die Stichting niet klopt, dit weet ik o.a. omdat ik adverteerders heb gesproken en mensen in het onderwijs. (De dame achter Stichting Veilig Onderwijs te weten Els Hendrikse is tegenwoordig ook actief met de Stichting Veilig Werk.)

   Bijzonderheid: Els Hendrikse is getrouwd met Peter van Duijl.

   Hoe het zit met Stichting Ondersteuning Gehandicapten STOG weet ik niet, die Stichting ken ik niet zo goed. Een snelle rondblik op hun website laat weinig opvallende zaken zien (opvallend in de zin van negatief opvallend), al is deze tekst op hun website opvallend, citaat: "Een van de maatregelen is dat wij als stichting geen exemplaren meer beschikbaar stellen waarin adverteerders zijn opgenomen. Donateurs ontvangen dus een dergelijk exemplaar.
   In de exemplaren die gratis naar de openbare gelegenheden worden verstuurd staan de bedrijven die ons initiatief steunen natuurlijk nog wel." Einde citaat.

   De uitzending van AvroTros Opgelicht?! van 3 februari 2015 is te verkrijgen via het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, al kost het enige moeite. Wat in die uitzending te zien is, is een adverteerder (gedupeerde) die op een gegeven moment in de uitzending allerlei facturen laat zien, waarbij op in ieder geval één van die facturen de naam van Nolin Uitgevers staat.

   Op deze pagina is een brief van de advocaat van Nolin te vinden, die naar redactie Opgelicht?! is gestuurd.
   http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/07/wat-is-relatie-tussen-stichting-pesten.html

   Bijzonderheid, Nolin heeft deze brief verwijderd van haar website (op hun website heb ik deze brief gevonden).

   Tot nadere toelichting ben ik gaarne bereidt, neem desnoods contact op via het contactformulier onderaan deze pagina.

   Groet Gerrit Hartholt Dedemsvaart.

   P.S.1 Als de informatie die aan mijn verstrekt is klopt, is Nolin de organisatie die het meeste geld "verdient" aan deze werkwijze.

   P.S.2 Om goed in te kunnen schatten of een Stichting (of vereniging) die gebruik maakt van de "advertentiediensten" van Nolin Uitgevers klopt ja of nee, vergt veel informatie. Een belangrijke indicator om op te letten is daarnaast of de publicaties die zo'n stichting of vereniging via Nolin laat drukken meerwaarde heeft ja of nee.

   Verwijderen
 5. Ik ben vandaag gebeld door deze mensen. Zeer vaag verhaal, ze willen geld ophalen voor wat posters om op scholen op te halen. Ik had er al een slecht gevoel bij tijdens het gesprek, en na het lezen van deze blog ben ik overtuigd dat dit het goede gevoel was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte meneer Verbiesen, dank u wel voor uw reactie.

   Naspeuring op de website van Stichting Veilig Onderwijs leert dat ze niet open vertellen over hoe het zit met die posters. Nog sterker er staan op internet weinig foto's van de vele posters die in de loop van de tijd (gesponsord en al) gemaakt zijn. Laat staan dat er informatie te vinden is over wat er met het vele geld gebeurd wat op deze manier wordt opgehaald nu al een aantal jaren.

   Wat mij opvalt is dat het een beetje ieder voor zich is, want de autoriteiten die behoren in te grijpen, grijpen tot nu toe niet in.

   Meneer Verbiesen het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 6. Goedemorgen,

  Was net ook benaderd, echter valt mij op dat de Stichting Veilig Onderwijs een ANBI erkenning heeft. Toch maar afgemeld voor het Magazine Pesten. Snap ook niet waarom de Stichting niet zelf actief aan het werven is?  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Voor zover ik weer wordt er vanuit een soort callcenter (gevestigd bij de betreffende advertentieverkoper) gebeld, m.b.v. een script, die advertentieverkopers zijn zeer ervaren. De betreffende Stichting waar u het over heeft, heeft niet de beschikking over zo'n callcenter.

   Dat de taken zo verdeeld zijn (de advertentieverkopers "werven" de adverteerders en andere taken bij die stichting), zegt mogelijk ook iets over waar welk deel van het geld waar naar toe gaat. Voor zover ik weet gaat het meeste geld niet naar de betreffende stichting, maar naar de advertentieverkopers (in totaal gaat het vermoedelijk om behoorlijk wat geld).

   Tot zover.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 7. Vandaag ook benaderd door Nolin iov Stichting Veilig Onderwijs. Blij dat ik aan de telefoon niet direct geschakeld heb en nu dit lees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de terugkoppeling. Aan de bezoekersaantallen op mijn weblog van bepaalde pagina's, kan ik zien of het callcentrum van Nolin Uitgevers weer actief is i.v.m. "sponsoring" / "reclame" op de posters van Stichting Veilig Onderwijs.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 8. Ben vandaag ook benaderd door Nolin voor stichting veilig onderwijs. Zeg sowieso nooit direct ja in zo'n gesprek. Ging op onderzoek uit, vond de site vaag en ging verder kijken, gelukkig stuitte ik op deze site. Dank Gerrit voor het delen van de info. Hartelijke groet, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Marijke.
   Dank voor de feedback.
   Dank voor de dankzegging.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 9. In mei ben ik benaderd en nu weer. Vaag verhaal over Pesten op School. Ik heb de plaatselijke basisschool en de stichting waar deze onder valt gebeld en niemand weet hier iets van. Ik heb net aangegeven dat ze me moeten schrappen als bedrijf. Vraagt de vrouw wat mijn bedrijfsnaam is?? Zij belt mij toch lijkt me. Dit riekt echt naar geldklopperij. Groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het moed media? Ik ben daar ook over gebeld pas, of ik maar wil betalen, in februari heb ik ja gezegd.... weet nergens van

   Verwijderen
  2. Tis een vage boel idd.

   https://www.kvk.nl/orderstraat/bedrijf-kiezen/?orig=#!shop?&q=Sportformatie%20B.V.&start=0&prefproduct=&prefpayment=

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem, dank u wel voor uw reactie.

   Weet niet precies waar u op doelt. Kunt u iets duidelijker zijn?

   Verwijderen
 10. Beste Gerrit,

  Kun je ook wat vinden over media adviezen en communicatie bv Amsterdam.
  Dit bedrijf beld mij over een adv. In een folder voor zinloos geweld op de voetbalveld

  Grtz Mark

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Mark.

   Dank je wel voor de vraag en het attenderen. De firma waar jij het over hebt ken ik niet en heb ik zelf geen ervaring mee. Tevens kost het eea uitzoeken over die firma redelijk wat tijd, tijd die ik op dit moment niet beschikbaar heb.

   Ik hoop dat jij hier begrip voor hebt.

   Mark het beste.

   Groet Gerrit.

   Verwijderen
 11. Vandaag ben ik benaderd door DNB groep uit Hoogezand voor een advertentie tbv Stichting Veilig Onderwijs...
  Ik heb ze geantwoord dat ik na het lezen van deze blog geen interesse heb.
  Ik kreeg zowaar een keurig antwoord 'dat het jammer gevonden wordt'. Maar geen ontkenning dat het niet juist is wat er wordt beweerd in deze blog.
  Ik vermoed dat Nolin tegenwoordig onder DNB groep zijn werk doet?? Wees gewaarschuwd!! Groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anita.
   Dank voor de update.
   Dat soort bedrijven zijn "creatief".
   Oa in teksten van scripts.
   Anita het beste.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 12. Beste Heer Hartholt,
  Vandaag zonder onze goedkeuring een nota ontvangen met een begeleidende brief en een magazine van Stichting Veilig Onderwijs met een dankbrief alsof wij sponsor zijn.

  Wij hebben hierop meteen een mail gestuurd, en gebeld maar uiteraard zijn ze niet te bereiken.

  Wij hebben inmiddels onze advocaat ingelicht en indien nodig doen wij aangifte, deze mensen moeten maar eens gestopt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank u wel voor de informatie.

   Zou u via het contactformulier onderaan deze blogpagina met mij contact willen opnemen? Wellicht zijn nadere stappen nodig.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 13. Afgelopen week benaderd door dnb groep, ivm advertentie in stichting veilig onderwijs. na googlen kwam ik op uw site. En na zoeken op kvk naar nolin (want ik dacht is een andere uitgever), blijkt het een handelsnaam van nolin te zijn:

  zie https://www.kvk.nl/zoeken/?source=all&q=Nolin&start=0&site=kvk2014

  Bestaande handelsnamen
  DNB Groep B.V. | Nolin | DNB Groep

  Statutaire naam
  DNB Groep B.V.

  KVK 02065456Vestigingsnr. 000009246339Rembrandtlaan 59601XAHoogezand
  02065456 0000 000009246339 DNB Groep B.V. Nolin Uitgeverijen van tijdschriften Handel in advertentieruimte en -tijd Besloten vennootschap met ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank u wel voor de update.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Mijn vrouw (ook ondernemer) bleek al 2 jaar te adverteren,.... dus mocht er ene gezamelijke aanklacht komen (ik heb nu ook een factuur liggen), dan wordt ik dara graag van op de hoogte gehouden.

   Verwijderen
  3. Beste Unknown.

   Goed om te weten. Op dit moment zijn er bij mij geen plannen bekend om een gezamenlijke klacht in te dienen. Mocht er een gezamenlijke klacht komen, stel dat, dan zal ik daarover berichten.

   Voor zover ik nu na kan gaan, is de aanpak van Nolin gehaaid, het werken met "goede doelen" is onderdeel van die gehaaide aanpak.

   In de oude situatie van voor de wetswijziging, was het voor Nolin makkelijker dan nu. (Ik heb de indruk dat ze hun werkwijze iets gewijzigd hebben.)

   Omdat ondernemers veel liever ondernemen dan "actievoeren" tegen dat soort organisaties, is dat voor zover ik na kan gaan een belangrijke reden waarom er tot nu toe geen "gezamenlijke" actie is. Mogelijk zijn er meer redenen.

   Tot zover.

   Rechtstreeks contact met ondergetekende kan via het contactformulier onderaan deze pagina (ik kan dan reageren per mail).

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 14. Let op een bedrijf met de naam Tripublish. Ze bellen om te vragen of de proefdruk voor een advertentie in een blad 'stop het Cyberpesten' akkoord is. Wanneer je aangeeft dat je niet in dat blad wilt, zeggen ze dat er eerder telefonisch akkoord gegeven is en dat het al te laat is omdat ze al met de opmaak van het blad bezig zijn. Zodra je dus denkt 'nou vooruit voor die ene keer, ik zal het wel vergeten zijn', dan krijg je algemene voorwaarden voor lange termijn waar je niet onderuit komt.

  Ongelooflijk dat mensen zichzelf nog recht in de spiegel kunnen kijken en op deze manier hun geld willen verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank voor de update.
   Uw reactie in hun richting is verstandig.
   Dat u hun werkwijze ongelooflijk vindt, ben ik met u eens.

   Het vreemde is dat er meerdere van dit soort firma's actief zijn. Nog sterker vreemde tot zeer vreemde verkooppraktijken komen in meerdere branches voor.

   Wel is er verschil in de doelgroep van dit soort firma's, de categorie waarin Tripublish zit richt zich met name op MKB ondernemers. Er is een andere categorie die zich richt op particulieren, daarbij lappen ze het bel-me-niet-register aan hun laars, en komen daar tot nu toe vreemd genoeg mee weg.

   Tot zover.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 15. Ik heb vandaag ook een factuur ontvangen van DNB groep voor een advertentie in het magazine veilig onderwijs. Stop het Pesten. Ik kreeg een uiterst vriendelijke dame aan de lijn die mij hiervoor benaderde. Na het lezen van uw website heb ik de advertentie geannuleerd. Ik hoop dat het sturen van een email en een brief per post hiervoor voldoende is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen Ralph.

   Dank je wel voor de update.
   Omdat de wetgeving op dit onderwerp verbeterd is, is schriftelijk reageren waarschijnlijk voldoende. Tip: blijf alert.

   Ralph het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste Ralph,

   Ik heb vorige week ook een factuur gekregen met betaling.
   Heeft u voor de annuleeringsbrief en email de factuur betaald of niet?

   b.v.d

   K

   Verwijderen
 16. Beste Gerrit, dank voor je blog, heel verhelderend. In het verleden ben ik er één keer ingetuind (2017); via Tulip Media heb ik betaald voor een advertentie Moed in het Basisonderwijs. Had m'n twijfels. Advertentie nooit gezien.

  Een jaar later ongeveer kreeg ik een mail van Tripublish, ik was zogenaamd akkoord gegaan met een vermelding in Stop Cyberpesten. Het viel me op dat Tripublish op hetzelfde adres was gevestigd als Tulip Media. Daarom heb ik beide bedrijven gemaild met het vriendelijke doch dringende verzoek mij niet meer te benaderen.

  Nu is het 26 juni 2019 en kreeg ik een alleraardigste dame (Marijke) van Moed Media aan de lijn. Of ze de beloofde proefdruk op de mail mocht zetten zodat ik akkoord kon gaan...

  Ik heb geprobeerd aardig te blijven, en aangegeven dat ik nergens akkoord op heb gegeven en dat ik ook zeker weet dat ik haarzelf niet eerder heb gesproken. Ik vertelde Marijke dat ik na die eerste negatieve ervaring heel secuur ben om alles af te wijzen, omdat zij niet de enigen zijn die op deze manier 'acquireren'. In het afgelopen jaar heb ik zeker al drie verschillende mensen gesproken met dezelfde soort boodschap (even de beloofde proefdruk nog). Ik zeg ALTIJD nee. Marijke vertelde dat ik eerder akkoord gegaan ben, dat Moed Media vroeger Tulip Media heette. De naam Moed Media is gekozen om meer aan te sluiten bij de doelgroep aldus Marijke. Ze had dus echt geen kwade bedoelingen, het kan toch nooit zo zijn dat, wij zeggen niet dat we akkoord hebben als dat niet zo is, anders kunnen wij toch wel opdoeken etc....

  Na het gesprek van vanmorgen heb ik mijn mail die ik in april 2018 gestuurd heb aan Tripublish/Tulip Media opgezocht en daarop gereplyed dat ze toch wel erg hardleers zijn. In de mail van 2018 heb ik expliciet gebruik gemaakt van mijn recht op vergetelheid. Ik heb daarom vandaag aan Tulip Media/Tripublish gemeld dat ik melding zou doen bij de Reclame Code Commissie.

  Goed, binnen een uur na die mail aan Tripublish/Tulip Media hangt Marijke van Moed Media weer aan de lijn. Over mijn mail. Inmiddels had ik mijn klacht al ingediend bij de Reclame Code Commissie en aldus gemeld aan Marijke. Op de website van de Reclame Code Commissie staat dat ze altijd hoor en wederhoor toepassen, dus Marijke zou haar verhaal vast daar kunnen doen. Marijke gaf aan dat zij helemaal geen Tripublish was en niets te maken had met Cyberpesten. In het kort kwam het erop neer dat het indienen van een klacht toch helemaal niet nodig was, ze had mijn gegevens inmiddels allemaal op rood gezet.

  Dát had ze dus moeten doen na mijn mail van april 2018.

  Afijn, ik ben benieuwd of de Reclame Code Commissie iets gaat doen met de klacht. En dan ook jouw blog treft Gerrit.

  Overigens bij de Reclame Code Commissie heb ik melding gemaakt van overtreding van de Code voor Telemarketing (CTM) 2012. Als ZZP'er ben ik een natuurlijk persoon en voer ik een bedrijf uit.

  Dank voor het luisteren en mede-ondernemer u bent gewaarschuwd.

  PS al een aantal jaar adverteer ik in het STOG Magazine; Uitgeverij Nolin en nu DNB Groep. Elke keer netjes een kopie van het blad met daarin lezenswaardige artikelen. Dat lijkt dus wel legitiem, maar gezien bovenstaande per vandaag afgezien van verdere deelname. Toch jammer als hier een goedwillende Stichting Ondersteuning Gehandicapten achter zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank voor het relaas.

   De reactie van "Marijke" is waarschijnlijk vanuit juridische motieven gedaan, categorie zich proberen er uit te kletsen ook al weten zij drommels goed dat zij fout zitten.

   M.b.t. bepaalde goede doelen, mij is niet duidelijk welke goede doelen bij Nolin echte goede doelen zijn, en welke niet.

   Daarbij komt, dat indien er sprake is van een goed goed doel bij Nolin, dat ook in dat scenario Nolin spekkoper is en niet dat goede goede doel.

   Tot zover.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 17. Ik ben vanuit de DNB groep benaderd voor een advertentie in een boekje over veilig internetten voor basisscholen.
  Helaas heb ik toegezegd dat ik hieraan mee wil doen. Maar na het lezen van deze blog en mijn onderbuikgevoel heb ik toch een mail gestuurd dat ik er alsnog vanaf wil zien.
  Kan dat officieel wel?
  Ik had 5 dagen de tijd om materiaal aan te leveren. Als ik dat niet doe, wat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de reactie.

   U kunt gewoon afzeggen, dit liefst schriftelijk of per mail, dit desnoods met als argument onrechtmatige overeenkomst.

   Wettelijk gezien is uw positie door een wetswijziging verbeterd, niet de advertentieverkoper beslist u beslist.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Dag Gerrit,
   Ik kreeg inderdaad een net mailtje terug dat het jammer was, maar verder geen gedoe.
   Is het zeker/duidelijk dat alle advertenties waarvoor gebeld wordt min of meer oplichting is? De website ziet er wel goed uit...

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem.

   Dank voor de update.

   Tip: Vraag hen om uw contactgegevens uit hun systemen te halen, u hebt wettelijk gezien het recht om dat te vragen (voor zover mijn geheugen strekt).

   Mij is niet geheel duidelijk welke advertenties "correct" zijn en welke niet.

   Waar mogelijk wel sprake van is, is dat bij "correcte" advertenties het meeste geld niet naar het goede doel gaat, maar naar de advertentieverkoper. Dit kreeg ik te horen van een bron uit de branche.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 18. DNB groep Hoogezand en de heer Jungman zijn nog steeds actief. Ook nu weer een mooi verhaal over een anti pest actie op scholen en een publicatie van een boek met vermelding van de sponsors. Bijna ingetrapt. Na ontvangst van de nota met een hoger bedrag dan telefonisch genoemd, dezelfde dag de zaak herroepen/ontbonden via een mail aan de DNB groep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank u wel voor uw reactie, duidelijk een teken dat de DNB groep (voorheen Nolin) nog steeds actief is.

   Verstandig dat u de boel herroepen/ontbonden hebt.

   Fijne Kerstdagen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 19. Vandaag ook benaderd, vage toezeggingen concrete factuurprijs, ik laat hem voorbij gaan. Nolin inmiddels dnb droep

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Vandaag is onze directeur benaderd door DNB. Ik moest gelijk denken aan een soortgelijk iets uit het verleden met Nolin en begrijp uit Uw info dat mijn onderbuik gevoel klopte.Ga hen gelijk mailen dat er geen interesse is!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oplichters van DNB zijn nog actief. Na telefoontje en E-mail aanbieding met vraag of we interesse hebben in een vermelding op een poster inzake pesten op scholen,uitdrukkelijk aangegeven geen interesse te hebben, stuurt DNB toch een factuur.
  Pure oplichting.
  Mvg,
  Adriaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Adriaan.

   Dank voor de update.

   Wat mij verbaasd, is dat na al die jaren dat DNB (voorheen Nolin) nog steeds actief is.

   Adriaan het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 22. Ik ben ook benaderd door DNB over school brochure De Surfsleutel. Ik had belangstelling, maar wilde eerst een mail hebben over wat ze me aanboden. Ik heb die mail nooit ontvangen. Ook geen bevestiging, ook geen factuur maar nu wel een herinnering. Rara gang van zaken doen toch?
  Ik ga een brief schrijven en die naar hun mailen, dat we nooit een overeenkomst hebben gehad.
  Ik heb een eerdere ervaring gehad met Trademark Office B.V. Die hebben alle rechtzaken verloren en de bestuurders worden nu privé aangesproken om de kosten van de gedupeerden terug te betalen.
  Ik ga al nooit meer telefonisch iets toezeggen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank u wel voor de melding en uw ervaringen.

   Omdat de wetgeving verbeterd is in deze voor (kleine) ondernemers, staat u (staan jullie) juridisch gezien nu sterker.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 23. Bedankt voor deze pagina! (ik kreeg opeens een factuur nadat ik alleen telefonisch had gemeld dat het OK was om meer informatie te sturen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Marco.

   Dank je wel.

   Ze zijn inderdaad heel brutaal. Wat mij verbaasd is dat ze dit soort methoden al enige jaren (ik weet niet exact hoe lang) toepassen zonder duidelijk teruggefloten te worden.

   Verwijderen
 24. Net ook gebeld - ook met dat verhaal over een uitgave over pesten op basisscholen, vreemd genoeg (dat was het 2e vreemde aan het telefoontje) alleen voor onze gemeente (waarom zou je zoiets op scholen in 1 gemeente richten?). Het eerste vreemde was dat ze onze oude bedrijfsnaam gebruikten die wel al 4 jaar niet meer gebruiken.

  Gelukkig tijdens het telefoontje meteen even "DNB groep" gegoogled en deze blog verscheen direct in de top 5, dus opgehangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Hans.

   Dank voor de reactie.

   Waarschijnlijk hebben ze een oud adressenbestand gebruikt.

   Hun tactiek is om te proberen beneden de radar te blijven.

   Verder is hun tactiek om vooral MKB bedrijven te benaderen, en om "beperkte" bedragen te vragen. (Ze gaan ook heel gemakkelijk in het noemen van een "sponsoringsbedrag" naar beneden.)

   Hans het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Precies. Ik benaderd door moed media. Of ik mn gegevens wil controleren en factuur er ook bij. Ik heb eerst gevraagd hoe ze aan mn logo e.d komen.

   Verwijderen
 25. Dit is geen officiele factuur maar wekt die indruk.... waarschijnlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste meneer / mevrouw.

   Dat is blijkbaar ook een tactiek die dat soort bedrijven toepassen.

   Verwijderen
 26. Net gebeld door een mevrouw van Moed Media. Ik zou toegezegd hebben om een plaatsing te verzorgen in brochure KidsTegenGeweld voor de groepen 4,5 en 6 in mijn provincie en woonplaats??
  Kort na het gesprek lag er in de mailbox de offerte waar alleen nog een krabbel opgezet diende te worden. Ik heb er een grote kras door gezet met de melding geannuleerd en een datum erop.
  Ze hadden al eerder gebeld vorige maand en toen had ik ze al afgewimpeld. Geen goed gevoel hierbij, zeker wat ik hier allemaal lees, en op hun website staat ook bitter weinig.
  Het gevaar is dat je, gezien de hoogte van het bedrag (€ 169,40), snel een toezegging doet en daar hopen/rekenen ze dan waarschijnlijk op. Ik ben echter een beetje klaar met die reclamebureaus met hun zgn. goede acties. De ellende is dat ze het verpesten voor organisaties met wel goede bedoelingen die ook hart steun nodig hebben.
  Heb ook gemeld om mij in het vervolg niet meer lastig te vallen en ons uit hun bestand te halen.
  Wees dus alert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ton.

   Dank je wel voor de reactie.

   Inderdaad verstandig om alert te zijn, indien de informatie onvolledig is of vaag of andere apartigheid dan niet op de voorstellen in gaan.

   En inderdaad hopen de "bemiddelaars" dat je gezien "de laagte" van het bedrag makkelijker ja zegt. De ervaring leert dat ze ook makkelijk met dat bedrag omlaag gaan.

   De ervaring leert ook dat het meeste geld bij het "advertentiebureau" blijft hangen en niet naar het "goede doel" gaat.

   Ton het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Hallo Ton, ook ik werd gebeld door Moed-Media. Zij beweerden dat ik in februari telefonisch had toegezegd mee te werken aan een magazine tegen pesten, die zou worden verspreid op de basisscholen in mijn regio.
   Na ontvangst van de offerte en mijn tegenbericht dat ik af zag van het voorstel, werd ik zelfs gebeld. Ik kon niet meer annuleren, want ik had in februari al toegezegd. Ik heb haar gezegd dat ik niet mee werk aan dit soort praktijken. Ze bellen overigens met een anoniem nummer.

   Verwijderen
  3. Wederom vandaag gebeld door Moed Media BV. Ze blijven volharden in het verhaal dat ik in november een toezegging voor plaatsing in een schoolgids gedaan zou hebben. Ik had echter de annulering in november bewaard dus kon haar gelijk afwimpelen hiermee. Haar reactie was, dus nu moet ik een nieuwe adverteerder (lees slachtoffer)zoeken? Heb onze telefoniste opdracht gegeven dat als Moed Media belt wij geen zaken met hen doen, dus gesprek gelijk afkappen.

   Verwijderen
  4. Beste Ton.

   Dank u wel voor de update, verstandig dat u uw telefoniste de opdracht heeft gegeven om niet meer door te verbinden.

   Ton het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  5. Beste Ton,
   Ik wil u danken voor uw reactie.
   Ik ben net met het zelfde verhaal gebeld door Moed Media.
   Ik zou in November een toezegging gedaan hebben voor het laten plaatsen van een advertentie t.b.v. zinloos geweld. Ik kan me dit gesprek helemaal niet herinneren en ook mijn collega's niet (we overleggen dit soort belsissingen altijd) Ik heb inmiddels net een mail gehad van Moed media met een offerte hierin. Omdat ik het niet vertrouwde ben ik gaan zoeken online en hier terecht gekomen. Ik ga hun mail antwoorden en vriendelijke melden dat ik geen zaken met ze ga doen.
   Met vriendelijke groet,
   Kevin

   Verwijderen
  6. Exact hetzelfde verhaal hier. Ze gaan blijkbaar systematisch te werk zo.

   Verwijderen
 27. Ik schrik hier van, in het kader dat ik niet de enige ben, ik hang net op en ben gaan googlen.
  ik heb een offerte liggen van 340 excl. BTW. Er wordt mij verteld dat ik in februari toegezegd zou hebben hier aan mee te werken, wat mij niet bekend is. Mevrouw begon behoorlijk aan te dringen en mij zo'n beetje een schuldgevoel aan te praten enzovoorts. Bizar dat dit kan. Ik heb trouwens wel een naam en telefoonnummer van Moed Media :)

  Met dat ik nu weer terug bel, is het nummer niet meer beschikbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Rudy.

   Dank je wel voor de reactie.

   Dat soort firma's zijn hondsbrutaal.

   Omdat de wetgeving gewijzigd is, staan ondernemers die voor "advertenties" benaderd zijn nu juridisch gezien sterker.

   Eventueel contact met zulke bedrijven per mail of per brief, geef aan dat het een onrechtmatige overeenkomst is.

   Geef ook aan dat ze jou contactgegevens uit hun bestand moeten halen.

   Rudy het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Dat het telefoonnummer vanwaar zij bellen niet beschikbaar is, kan er aan liggen dat het bellen mogelijk computer gestuurd is. Hun computer belt een heleboel nummers, zodra er wordt opgenomen schakelt die computer dan door naar een callcenter.

   Verwijderen
 28. 4 maart telefonisch benaderd door de stichting Tegenkracht namens ene Charlotte Bonder. Er werd gevraagd of ik bereid was om een donatie te doen voor de stichting met als tegenprestatie een vermelding in de folder van Tegenkracht. Ik heb ze gevraagd een mail te sturen met daarin haar verzoek en de mogelijkheden die er waren. Dit stond in de mail die ik daarop kreeg:
  Het gaat kort om het volgende:

  Medio april 2020 verschijnt de informatiebrochure van de stichting Kanker en Sport "Tegenkracht" bij u in Someren e/o.
  Bedoeld voor de leden, zorginstellingen, openbare instellingen, sponsoren en donateurs, gaat de stichting de sport-plannen voor de kankerpatiënten weer onder de aandacht brengen. De stichting biedt kankerpatiënten de nodige sport faciliteiten en begeleiding om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan en de ziekte wat dragelijker te maken.

  Meer informatie kunt u vinden op: www.tegenkracht.nl

  De vraag is of wij, de goede naam van uw bedrijf, eenmalig mogen mee plaatsen in de brochure.
  Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar:

  Ruimte (b x h) Bedrag (excl. BTW)
  1. 63 x 46 mm € 100,=
  2. 63 x 94 mm € 150,=
  3. 128 x 46 mm € 150,=
  4. 128 x 94 mm € 275,= (halve pagina, met korting)
  5. 128 x 190 mm € 525,= (hele pagina, met korting)
  Wanneer u een vermelding neemt vanaf 128 x 94 mm krijgt u van mij een mooie eervolle vermelding op de kaft in full-color.
  De betaling is uiteraard achteraf in april na ontvangst van het bewijs exemplaar.
  In de bijlage vind u een voorbeeld van de brochure.
  Graag uw reactie op telefoonnummer: 0598-221912 of per mail: c.bonder@dnbgroep.nl

  Ik had verder niet meer op deze mail gereageerd en werd een week later weer gebeld met de vraag of ik de mail had gezien.
  Ik heb ze verteld dat ik deze mail had bekeken maar dat ik nog geen keuze had gemaakt en dat ik het nog aan het overwegen was en heb het gesprek direct afgerond. In principe draag ik graag bij aan een goed doel maar ik had er geen enkel goed gevoel bij om eerlijk te zijn en zal ook nooit telefonisch akkoord hiervoor gaan geven.
  Vervolgens krijg 31-3 een opdracht bevestiging en daarbij een factuur met een bedrag van 100€ ex btw in de brievenbus. Tevens hadden ze het betreffende foldertje er bij gedaan waarin dus ons logo en bedrijfsnaam inderdaad stond vermeld!
  In eerste instantie begon ik toen aan mezelf te twijfelen of dan misschien toch akkoord had gegeven maar dat wist eigenlijk zeker van niet.
  Ik heb daarop meteen gebeld en kreeg een medewerker aan de lijn van de DNB groep. Die deelde me mede dat ze het betreffende telefoon gesprek op hadden genomen en dat ze dat per mail naar ons zouden versturen.

  Vervolgens ook nog wat research gedaan op internet wat me niet direct iets opleverde, tot ik op deze pagina uit kwam!
  Ik had na een week nog geen telefoon gesprek toegestuurd gekregen per mail en had op deze site gelezen dat je het beste per mail om bewijs voor de opdracht kunt vragen. Dit heb ik dan ook gedaan.
  Ik had ze verzocht om een bewijs van opdracht van onze zijde aan te leveren waarop ik wederom de eerder al per post verstuurde opdracht toe gemaild kreeg. Ik weer terug gemaild dat daarop geen opdracht van onze zijde was terug te herleiden en ze verzocht dit alsnog te doen. Met daarbij tevens de mededeling dat, indien we geen bewijs van opdracht kregen, we de factuur uit onze administratie zouden verwijderen.
  Uiteindelijk kreeg ik 18-4 een creditnota van het reeds eerder gefactureerde bedrag.
  Ik heb niet gecontroleerd of de stichting tegenkracht zelf hier van op de hoogte is. Kwa website lijkt me gewoon een legitieme organisatie.
  Wat me vooral stoort is dat ze gewoon brutaal een factuur sturen voor iets waar geen opdracht voor is gegeven. Ik ben van mening dat een fatsoenlijke organisatie, die zich het lot van kanker patiënten echt aantrekt, zoiets niet doet.

  Wees alert en doe alles per mail!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank u wel voor uw relaas.

   Dit relaas is vermoedelijk voor veel mensen herkenbaar die gebeld zijn door de DNB groep (voorheen Nolin Uitgevers).

   Ik heb mij niet verdiept in Stichting Tegenkracht, al weet ik wel dat als een organisatie samenwerkt met de DNB groep (voorheen Nolin Uitgevers) dat dit vaak geen goed teken is.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 29. Ik wil u danken voor deze website, hierdoor wist ik dat er iets niet klopte en dat het wellicht advertentiefraude in het spel was bij de DNB groep

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank u wel voor uw dankwoord.

   Omdat bepaalde personen niet bepaald aardig zijn geweest, hebben ze in de hand gewerkt dat ik één of meer webpagina's ben gaan schrijven. Lees: Ze zijn te ver gegaan.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 30. Zojuist gebeld door een dame van DNB namens Stichting Surfsleutel. Zelfde verhaal als hierboven. Ik heb aangegeven dat ik eerst graag een e-mail wilde hebben zodat we konden nakijken wat dit was. Die e-mail was er in enkele minuten. Daarna gegoogled en jullie pagina gevonden. Ik weet genoeg en ga nu mailen dat wij geen interesse hebben, nadrukkelijk vermelden dat wij NERGENS mee akkoord zullen gaan, en ik zal aangeven dat Nolin, DNB en de gelieerde stichtingen en bedrijven ons niet meer moeten bellen. Dank voor deze informatieve pagina.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank u wel voor uw reactie.

   Dank voor uw dankzegging.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 31. Beste Gerrit Hartholt,

  Ik ken iemand die daar werkt.. ik heb niet het idee dat diegene weet dat het ''oplichting'' is. Ik weet ook dat diegene altijd eerlijk verteld waar het geld heen gaat etc. Ik vroeg mij af moet ik dit melden aan die persoon of wat is handig te doen? Ik denk als diegene dit zal horen hier niet blij mee is dat die er aan mee helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Ik heb het vermoeden dat er per medewerker daar verschil in kan zitten welke "werkwijze" of "werkwijzen" er wordt toegepast.

   Vermoed dat een deel van de deelnemers aan de SponsorPublicatieConcept te goeder trouw is. Dit eventueel uitzoeken vergt veel informatie.

   Aandachtspunten zijn: Wat zijn de feiten, en verloopt de communicatie eerlijk ja of nee.


   In deze zou de vraag gesteld kunnen worden, communiceert de leiding van die firma eerlijk ja of nee richting de medewerkers.

   Mocht blijken dat er zaken niet kloppen, en daar zijn nu aanwijzingen voor, dan kan dat reden zijn om ander werk te gaan zoeken.

   Tot zover.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Ben blij dat ik dit nu weet, en denk inderdaad dat meerderen hiervan niet op de hoogte zijn , maar vast ook een boel wel! Ik ga hier even overhebben met diegene en zal deze blog even in de gaten blijven houden ben bennieuwd naar hoe alles zit.

   Groet,

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem.

   Dank voor de reactie.

   Ben ook benieuwd.

   Een van de zaken waar ik benieuwd naar ben, is waarom zulke bedrijven jarenlang dit hebben kunnen doen en blijkbaar nog steeds doen.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 32. Beste Gerrit, Fijn dat deze website er is. Ik ben door DNB Groep al een keer benaderd voor een advertentie in Tegenkracht, waarvan nu blijkt zij zelf de coördinatoren zijn. Ik ga er vanuit dat ik die brochure nergens zal zien liggen. Afgelopen donderdag werd ik gebeld door Marijke....... van MOED tel:0850513142 over een telefoongesprek die wij in Februari gehad zouden hebben. Ik moest gewoon heel hard lachen. Een advertentie die zij al opgemaakt hadden voor mij stond klaar voor de brochure KidsTegenGeweld voor de groepen 4,5 en 6 van de basisscholen in mijn provincie en woonplaats? De prijs voor mijn advertentie was €121 incl. BTW. Ik begrijp uit voorgaande klachten op de site dat de prijs van de fraude advertenties steeds lager wordt. Marijke vond het heel erg dat ik mij ons telefoongesprek niet meer kon herinneren. Marijke vond het nog erger dat ik dit nu op het laatste moment af ging blazen. Ongelofelijk deze spammers. Het vervelende van dit alles is, dat ik ook heel kritisch word over goed bedoelde doelen. Advertenties bepaal ik zelf. Mensen hoeven mij niet meer te benaderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Joke.

   Dank je wel voor de reactie.

   Ik heb niet alle organisaties gecheckt die zaken doen met de DNB groep.

   Wat ik wel gedaan heb is onderzocht hoe het zit bij in ieder geval 2 organisaties die zaken doen (deden) met de DNB groep (Nolin). In in ieder geval 1 zaak, ging voor zover ik kan nagaan maar een klein deel van de inkomsten naar "het goede doel" en het grootste deel van de inkomsten naar de advertentieverkopers.

   De 2e zaak zat iets anders in elkaar, maar had als doel om uiteindelijk op een vergelijkbare manier gerund te worden.

   De handelwijze van organisaties als de DNB groep en enkele minder goede "goede doelen", heeft inderdaad als consequentie dat de lat voor echte goede doelen hoger komt te liggen.

   Joke het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 33. Ik ben afgelopen maandag ook gebeld door de DNB groep. Ik ben startende ondernemer en had dit nog niet eerder bij de hand gehad. De heer E. Jungman had het over een blad over pesten, en het leek mij een mooie mogelijkheid om mezelf dmv een advertentie zichtbaar te maken. Gisteren de opdracht bevestiging binnengekregen. Maar vanwege een onderbuikgevoel toch maar even gaan googelen, en na het lezen van het bovenstaande heb ik direct een mail gestuurd om alles te annuleren. Nu maar hopen dat de mail voldoende is en dat ik er daadwerkelijk vanaf ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de reactie.

   Door de verbeterde wetgeving is uw juridische positie als ondernemer in deze verbeterd.

   Ondanks dat uw juridische positie is verbeterd, blijft het advies opletten.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 34. DNB Groep is nog steeds bezig 26-08-2020 nu met de Brochure Tegenkracht Voor sport tegen kanker.
  Vandaag in de bus gekregen.
  Nog nooit gesproken met deze mensen neem sowieso geen nummers op die mij onbekend zijn,
  dus heel apart dat de brief vermeld dat ik 14-08-2020 contact met ze heb gehad.
  Over de zwakke hun rug zich verrijken dit mag toch niet mogelijk zijn.
  De rekening is nog steeds standaard 121 euro
  Nou ze kunnen van mij een aangetekend schrijven krijgen maar geld niet!!
  Al kost het de ontvanger weer tijd en energie en geld om je te verweren tegen oplichters het
  mag toch niet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor uw reactie.

   Door de gewijzigde wetgeving, staat u nu juridisch gezien sterker dan voor die wetswijziging.

   Mbt de door hun vermeldde "toestemming", daar zijn zij heel creatief in.

   Helaas gebeuren nog steeds dit soort zaken.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 35. Is mijn vraag nu bij u terechtgekomen?
  JJV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste JJV.

   Heb nog geen vraag ontvangen. Vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Magazine en factuur van DNB ontvangen na een telefonisch contact met mijn man.
   En de mevrouw had ook nog gezegd dat hij nog niet gelijk hoefde te betalen.
   De nota is van juli , maar ik heb voor de zekerheid toch wat research gedaan, en kwam dus uw berichten tegen.
   Is dit nu nep en zo ja, wat dan te doen met de factuur!
   Gr JJV

   Verwijderen
  3. Beste JJV.

   Of u die factuur betaald ja of nee is aan u, ik zou het niet doen. U kunt de boel afzeggen met als argument onrechtmatige overeenkomst. Door de wetswijziging staan ondernemers tegenwoordig juridisch sterker in dit soort situaties. De advertentie verkoper heeft uw man niet volledig en correct geïnformeerd.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 36. In t kort dan nogmaals (5e poging)
  Magazine ontvangen VOL met advertenties , waaronder die van ons bedrijf (maar totaal niet in onze kleuren) , en een factuur DNB Groep van 78,65.
  Maar is dit nu een nep factuur, en zo ja , wat nu te doen met deze factuur van juli.
  Mvrgr JJV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste JJV.

   Ik weet op dit moment niet wat er met het reactieformulier aan de hand is.

   Zoek mij desnoods op op LinkedIn.

   Separaat ga ik al vast proberen te reageren.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste JJV.

   Als de advertentie verkoper uw man niet volledig en niet correct heeft geïnformeerd, is het een onrechtmatige overeenkomst. Door de wetswijziging staan ondernemers tegenwoordig in deze juridisch sterker.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Het bedrag van €78,65 is niet super hoog, dat is onderdeel van de werkwijze van dat soort advertentie verkopende firma's. Diverse personen / organisaties die door advertentie verkopers worden benaderd geven vaak aan dat de advertentie verkoper heel makkelijk in prijs naar beneden gaat.

   Verwijderen
  3. Afrondend: Wellicht reageren via een PC, niet vanaf een smartphone of tablet. (Op apparaten met kleine schermen is de lay-out soms anders, lees is het contactformulier niet te zien.)

   Verwijderen
 37. Ik krijg het niet voor elkaar om het contactformulier te verzenden.
  JJV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm. Dank moet ik dat gaan checken.

   Verwijderen
  2. Beste JJV.
   Heb zojuist een PC aangezet, ben naar dit weblog gegaan.
   Ben naar het contactformulier onderaan gegaan, heb daar iets ingevuld (Test) en op verzenden geklikt.
   Kreeg kort daarna in mijn mailbox bericht.
   Waarom het u niet lukt tot nu toe, en mij het nu wel lukt, daar weet ik het antwoord niet op.
   Wellicht wellicht een andere browser gebruiken.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 38. Beste Gerrit,
  Ons bedrijf is ook opgelicht door de DNB groep. We hebben gebeld en gezegd dat we geen rekeningen meer willen ontvangen aangezien we ook zeer zeker geen opdrachten hebben gegeven, alleen een eenmalige vermelding in een boekje met de naam Surfsleutel voor basisschooleerlingen. Na telefonisch contact gevraagd om een bevestiging van het beëindigen van alle contacten via de mail (22-07-2020) maar tot op heden niet ontvangen, wel weer een aanmaning.
  Vandaag een mail gestuurd naar de DNB groep. Waar kunnen we aangifte doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Koets.

   Dank u wel voor de reactie.

   Meldt per mail en / of aangetekende brief dat er sprake is van geen dan wel een onrechtmatige overeenkomst.

   Door de nieuwe wetgeving staan jullie nu sterker.

   Aangifte zal vermoedelijk bij de politie dienen te gebeuren.

   De juridische kant daar zit mijn expertise niet, neem hierover desnoods contact op met de fraude helpdesk.

   Sterkte.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 39. vandaag 2e herinnering ontvangen DSB, en deze met de factuur via de mail retour gezonden, met de mededeling dat wij NIET akkoord gaan hiermee, ivm onrechtmatige overeenkomst (dit even nu in t kort)
  Maar de mail komt net zo hard weer terug, ook telefonisch word de verbinding verbroken.
  Kan hier geen gezeur van komen ivm rechtzaak ?
  Blijft toch een beetje eng.
  m vr gr JJV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste JJV.

   Print de mail(s) uit die jullie verstuurd hebben.

   Zoek uit of DNB een ander mailadres heeft wat wel werkt.

   Stuur desnoods een aangetekende brief, daarvan een copie bewaren.

   De stressfactor dat doen ze vermoedelijk expres. Begrijpelijk dat dat voor jullie eng voelt.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste JJV.

   Ik lees op hun website dit email adres en zie dit nummer staan evt. kan u dat nog proberen? receptie@dnbgroep.nl / 0598398800

   Hopend hiermee ook geholpen te hebben , het is mij toen wel gelukt op die manier mijn verhaal te doen en te annuleren op een nette manier.

   Verwijderen
 40. Afgelopen maandag benaderd door iemand van DNB groep B.V. over Magazine Stichting Veilig Onderwijs. Stop het Pesten. of ik een advertentie van mijn kindercoachpraktijk wil laten plaatsen. Na dit gelezen te hebben twijfel ik. ook op "wie heeft mij gebeld" staan negatieve reacties. maar 2 die positief waren. Van de 6. Iemand tips? Het klinkt verleidelijk als startende kindercoachpraktijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte Unknown.

   Dank u wel voor uw bericht.

   Veel scholen die zo'n Magazine ontvangen gooien dit bij het oud papier.

   M.b.t. de bij elkaar opgeteld behoorlijke inkomsten uit al die advertentie verkopen is de DNB groep en is Stichting Veilig Onderwijs voorzichtig verwoord mistig.

   Hier in de omgeving waar ik woon heb ik een aantal ondernemers gesproken die door Nolin / DNB benaderd zijn, die willen geen zaken meer doen met de DNB groep (was Nolin Uitgevers).

   Een van de kenmerken van de werkwijze van DNB (Nolin) is dat ze heel makkelijk in het advertentietarief omlaag gaan.

   Bij twijfel, niet ingaan op het voorstel van de DNB groep.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 41. Hallo Gerrit,

  Gisteren gebeld door Moed- Media, die vertelden mij dat ik in maart heb toegezegd een advertentie te plaatsen maar ik kan het me toch echt niet heugen!
  Kan ik hier vanaf?
  Heb een factuur in mijn mailbox gekregen.
  Het gekke is ook dat deze veel meer kost dan wat ik normaal zou uitgeven voor een advertentie, dus zouden ze al gebeld hebben( wat volgens mij echt niet zo is) had ik gelijk Nee gezegd.
  Graag hoor ik van je

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Bij twijfel niet inhalen, als u twijfelt niet betalen.

   Stuur hen een mail (of aangetekende brief), dat er sprake is van een onrechtmatige overeenkomst en dat u de volgens Moed Media gemaakte afspraak (als die al is gemaakt) opzegd.

   Volgens de nieuwe wettelijke regels bent u juridisch gezien nu beter beschermd dan een paar jaar terug.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 42. Ik werd vorig week ook gebeld door Moed Media dat ik in juni iets had toegezegd. Ik kon het mij maar niet herinneren. Het nummer waarmee zij belde had mij nog nooit eerder gebeld. Maar goed, stuur de mail "nog maar een keer", (ook nog nooit eerder contact van gehad dus).

  Volgende dag gebeld of ik de mail al had, de dag daarna of ik al akkoord was, de dag daarna of ik nog vragen had. Elke keer aangegeven dat ik dit niet wil, maar ik kon er volgens haar niet meer onderuit, want alles lag al klaar. "Dit was puur bedoeld voor de afwikkeling".

  Uiteindelijk zwaar gefrustreerd en boos geworden, nogmaals via mail ook laten weten dat ik niet akkoord ben.

  Nu ga ik het op mijn dak krijgen zeker. Het gaat maar om een klein bedrag, maar voel mij ontzettend genaaid (bij gebrek aan een netter woord). Heb overigens ook niets betaald nog, dan alleen mijn tijd en goed humeur. Ben niet van plan meer uit te geven dan dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor uw reactie.

   Als u niet wilt betalen, dan niet betalen.

   In het eventuele geval dat u uit arren moede betaald om er vanaf te zijn, dan is de kans dat u het geld terug krijgt super klein. Ze vragen waarschijnlijk daarom expres een relatief laag bedrag.

   Omdat de wetgeving verbeterd is, is uw juridische positie sterker geworden. Het beste is niet betalen. U hebt hen al gemaild dat u niet akkoord gaat, dus dan kunt u hun telefoonnummer desnoods blokkeren.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 43. Een paar dagen geleden werd ik benaderd door DNB Groep met de vraag of ik een advertentie wil plaatsen in het magazine van Stichting Veilig Onderwijs; stop het pesten. Deze zou verspreid worden over 50 scholen in mijn regio.
  Dit leek me een mooie kans om mezelf op de kaart te zetten en mogelijk klanten te werven.
  Na de vraag of ze me een voorbeeld kon sturen van het magazine, had ik deze netjes binnen een paar minuten in de mailbox. Het zag er goed uit, en met het gegeven dat ik pas hoef te betalen na publicatie vond ik ook wel fijn. Er zat wel wat tijdsdruk op, want ze had nog een paar plekjes vrij en ik moest binnen een half uur reageren, zolang kon ze 'mijn' plekje nog vrijhouden. Na een paar telefoongesprekken over en weer heb ik telefonisch toegezegd.

  Na een paar dagen ontving ik de factuur die hoger was dan afgesproken. De btw had ze voor het gemak maar achterwege gelaten en de totaalkosten komen op zo'n dikke €300.
  Binnen 5 dagen moet ik de advertentie inleveren en daar wou ik nu dus mee aan de slag gaan.

  Maar mijn onderbuikgevoel zegt ook wat... Dus ik ging googelen en kwam op deze site uit.
  Nu ben ik dus bang dat het niet goed zit.

  Kan ik er nog onderuit, aangezien ik mondeling al heb toegezegd?
  En mocht ik wel verder met ze gaan, komt er dan ooit een magazine uit die mijn potentiële klanten bereiken? Heeft iemand hier ervaring mee?

  De dame in kwestie heet Rosita Rosiek, telefoonnummer 06-36293848. Op internet bar weinig over te vinden.

  Groeten Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Cindy.

   Dank je wel voor de reactie.

   Dit blog staat op modereren, dat betekent dat reacties pas na gecheckt te zijn geplaatst worden.

   Je kunt onder de "afspraak" uit, stuur DNB groep een mail of aangetekende brief met daarin vermeld dat het een onrechtmatige overeenkomst is dit mede omdat er onvolledig en misleidende informatie is verstrekt.

   Die mail / aangetekende brief is belangrijk.

   Door de gewijzigde wetgeving staat u juridisch gezien nu sterker dan een paar jaar terug.

   Tot zover.

   Cindy het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 44. Beste meneer Hartholt en mede-ondernemers,

  Gisteren ben ik ook benaderd door DNB groep om te adverteren in een eenmalig magazine 'Stop Pesten en Plagen' van Stichting Veilig Onderwijs. Aan de telefoon ben ik sowieso altijd gezond argwanend, dus bedenktijd gevraagd en inmiddels even gegoogeld. Fijn en heel belangrijk dat deze pagina er is!
  Het nummer waarmee door een heel vriendelijk sprekende dame wordt gebeld is 0598-221927 Haar naam heb ik ook genoteerd, maar deze hoeft niet juist te zijn en wellicht wil ze haar leven nog eens beteren, dus zal ik hem niet zomaar op internet zetten. Hopelijk blijven ze bot vangen met deze nare praktijken!

  Vriendelijke groet,

  Jennifer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jennifer.

   Dank je wel voor de reactie, de informatie en de terughoudendheid m.b.t. het publiceren van de naam van die mevrouw.

   Jennifer het beste.

   Groet Gerrit Hartholt Dedemsvaart.

   Verwijderen
 45. Beste Gerrit,
  Bedankt voor dit artikel.
  Ik ben zo stom geweest om per mail akkoord te gaan met, naar ik nu lees, frauduleuze praktijken... Had ik maar eerder gegoogled... Kan ik er nog op de een of andere manier vanaf komen? Factuur + boekje met advertentie is inmiddels in huis...

  M. vgr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Wat u kunt doen is een nieuwe mail sturen onder vermelding van een onrechtmatige overeenkomst, dit onder andere omdat essentiële informatie door de advertentieverkoper is verzwegen en omdat de informatie die wel verstrekt is of misleidend is, of op een misleidende manier is gepresteerd. (Versturen per mail of aangetekende brief.)

   Als u de factuur niet wil betalen wegens de genoemde onrechtmatige overeenkomst, dan die factuur niet betalen.

   Door de vernieuwde wetgeving, staat u juridisch gezien nu sterker dan een paar jaar terug.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste Gerrit,
   Ook ik heb vandaag een factuur ontvangen van de DNB groep. Ik ben ook gaan Google en vond alleen maar narigheid hierover. Als ik een mail en een aangetekende brief stuur dat ik zeker niet akkoord mee ga en afziet van deze reclame plaatsing is dit dan voldoende?

   Groetjes Annemarie

   Verwijderen
  3. Beste Annemarie.

   Vermoed van wel. Vermeld er voor de zekerheid eventueel ook in, dat het een onrechtmatige overeenkomst is dit mede omdat er onvolledig en misleidende informatie is verstrekt.

   Annemarie het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 46. Hallo Gerrit,

  Vandaag met NL Media.nl een soort gelijk verhaal.
  Zij sturen een heel verhaal over
  Kinder kleurrijk volgens hun een kleurboek voor kinderdagverblijven.
  Deze sturen alleen niet meteen een factuur maar eerst een offerte die dan getekend retour moet.
  Tot zo ver doen ze nog niets verkeerd ook volgens de wet!?
  Ze blijven maar terug bellen en zeggen dat ze telefonisch akkoord hebben gehad en de afspraak bindend is.
  Bij het ombeschofte af hoe ze door hakken aan de telefoon.
  Ik heb nu voor de derde keer aan gegeven dat ze moeten stoppen
  Waarop het antwoordt is dat ik dan wel korting kan krijgen.
  Volgens mij klopt het van geen kant
  Ook als ik een beetje google komt er alleen elende naar voren.

  Met vriendelijke groeten,
  Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jeroen.

   Dank je wel voor de reactie.

   De firma NL media.nl ken ik niet.

   M.b.t. wel of niet zaken doen met NL media dat beslis jij, als jij geen zaken met hen wil doen dan hebben zij dat te respecteren.

   Het geven van korting is een vaak toegepaste methode door advertentie verkopers, eerder een reden tot alarm dan geruststelling.

   Jeroen het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Dit blog staat op modereren, dat betekent dat reacties eerst gecontroleerd moeten worden (ter voorkoming van spam etcetera) voor ze gepubliceerd worden.

   Verwijderen
 47. Beste Gerrit,

  Eerst even complimenten met je informatieve BLOG.

  Even over de DNB Groep;
  Ik weet een beetje hoe deze club in elkaar steekt (mijn vriendin heeft daar gewerkt).
  Nolin Uitgevers en Binnenhofprojecten is dezelfde organisatie als DNB Groep, de naam DNB Groep betekend letterlijk De Nolin en Binnenhof Groep.
  Een ding wil ik wel vooraf duidelijk maken; het zijn GEEN oplichters, alles wat ze doen is binnen de wet (of dit moreel ook juist is laat ik aan de lezer over).

  De DNB Groep heeft diverse "opdrachtgevers" oa Stichting Veilig Onderwijs, Stichting Tegenkracht, stichting Ondersteuning Gehandicapten en nog een paar. (zie ook; https://www.dnbgroep.nl/opdrachtgevers/) De meeste blaadjes komen 4 keer per jaar verdeeld over een aantal regio's in Nederland.

  Over de Stichting Veilig Onderwijs van de DNB Groep (eigenlijk het topic van deze blog);
  De oplage (per Regio) valt vies tegen bij de Stichting Veilig Onderwijs dat al een paar duizend per regio zijn(hoewel de bellers vaak anders doen geloven). Maar dat is nog niet het grootse probleem; de scholen zijn niet op de hoogte gesteld en zijn ook meestal niet geïnteresseerd in "het product" en worden de boekjes dan ook vaak weggegooid of teruggestuurd.

  Hetgeen wat ze doen voor de stichtingen is op zich best wel goed voor de diverse stichtingen (gratis drukwerk), maar waarschijnlijk nog VEEL beter voor de DNB Groep;

  https://www.dnb.com/business-directory/company-profiles.dnb_groep_bv.9d9d52dfd2ff7b5438fc217f1468ebf6.html#credit-reports

  Een omzet van ongeveer 5 miljoen kan ik best wel lucratief noemen :)

  Samengevat ze doen zaken binnen de wet, maar of het ook moreel verantwoordelijk is mag iedereen voor zichzelf bepalen (ben wel blij dat mijn vriendin daar niet meer werkt).

  Groet Frans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Frans.

   Dank je wel voor de complimenten.

   Deze door jou verstrekte informatie komt voor een heel groot deel overeen met informatie die door iemand anders is verstrekt.

   Het komt er op neer dat vooral de DNB groep beter wordt van dit soort activiteiten, en niet de "goede doelen".

   Of al de "goede doelen" die "samenwerken" met de DNB groep ook echt goede doelen zijn, is weer een ander vraagstuk.

   Frans het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 48. Hallo meneer Hartholt,
  Ik werd vandaag gebeld door iemand van Moed Media. Het kwam er op neer dat ik mondelling had toegezegd om reclame te maken in de brochure Moed in het Onderwijs of zoiets. Nou leek het mij vreemd dat ik dat had gedaan: Ik ben een slijter. Wat moeten kinderen op het basisonderwijs met mijn reclame? Dus ik ben gaan zoeken en kwam bij u uit. De advertentie die ze van mij hadden had ik speciaal voor een Vitesse krant laten maken. Ik begon heel erg te twijfelen, en heb uiteindelijk Vitesse gebeld. Zij bevestigden dat zij inderdaad zaken doen met MDH uitgeverij. Ik hoop dus dat dat wel in orde komt.
  Ik heb de offerte niet getekend en geantwoord dat ik er geen toestemming voor geef. Is dat afdoende denkt u?

  Met vriendelijke groet,
  Frederike Fischer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte mevrouw Fischer.

   Dank u wel voor uw reactie.

   Het is belangrijk dat u schriftelijk (mail en/of aangetekende brief) aangeeft dat u niet akkoord bent. Normaal gesproken moet dat voldoende zijn.

   Belangrijk is om te blijven opletten en een eventuele brutaal door hun verstuurde factuur niet te betalen.

   Tot zover.

   Mevrouw Fischer het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 49. Dank voor uw reactie.
  Werd net gebeld door Harriët van de media groep n.a.v. deze post. Of ik het maar wilde weghalen want het ging over iets totaal anders. Ze beweerde zelfs dat een advertentie voor een slijter heel normaal was want kinderen uit groep 8 drinken al bier. ?!
  Dit lijkt me toch een hele vreemde manier om zaken te doen.

  Groet,
  Frederike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Frederieke.

   Dank je wel voor de update.

   De beschrijving die jij geeft is herkenbaar, dit soort methoden wordt vaker toegepast heb ik zelf gemerkt en gehoord van anderen.

   Jij beslist over of je zaken met hen wil doen. Dat soort telefoontjes is niet in hun voordeel.

   Frederieke het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 50. Net contact gehad met mdh uitgeverij, zij kennen deze persoon niet en hebben het intern doorgezet. Bedankt voor uw antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank voor de update.

   Bijzondere ontwikkeling, moeilijk te controleren.

   Verwijderen
 51. Goedemiddag,

  Hier hetzelfde laken in het pak! Juni vorig jaar door zowel Media Group als Moed Media benaderd met dezelfde frauduleuze manieren van zaken doen. Alleen nog even een akkoordje over de opzet. Vorig jaar hoogoplopend telefoon gesprek gehad, wat schetst mijn verbazing vandaag gewoon weer precies dezelfde truc uit proberen te halen.

  Trap er niet in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Bjorn.

   Dank je wel voor de reactie, dat soort firma's zijn heel brutaal hebben veel mensen ervaren.

   Bjorn het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 52. Zojuist gebeld door media.nl, zie ook eerder bericht, over de kleurrijk boekjes voor de kinderdagverblijven. Ook met de mededeling dat ik in februari akkoord hiervoor zou hebben gegeven. Ik heb hier absoluut geen herinnering aan ( werkt ook voor onze MP ;-), maar bij mij klopt het ook. Geen eerder mail contact geweest. Hierop de offerte en voorwaarden gekregen via de mail. Advertentie is gelijk aan wat eerder is gebruikt bij Moed Media ( hier helaas nog wel ingetrapt). Ben ook al eens benaderd voor sporten en kanker bij kinderen, ws omdat ik eerder ergens akkoord voor heb gegeven. Nu deze offerte beantwoord met de melding dat ik me zoals telefonisch aangegeven geen eerder gesprek met deze dame kan herinneren, ik nooit telefonisch akkoord geef op welke offerte dan ook en er geen eerder mailcontact over is geweest hierover. En ik dus niet akkoord ga en tevens het verzoek mijn gegevens uit hun data bestand te verwijderen. Ga er vanuit dat het zo inorde komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown, dank u wel voor uw reactie. Verstandig van u om voorzichtig te zijn, en niet akkoord te gaan met het voorstel van die advertentieverkoper. Heb zojuist even gekeken op www.media.nl (extreem weinig info). Gezien de brutaliteit van dat soort advertentieverkopers blijft het (helaas) nodig om te blijven opletten.

   Verwijderen
 53. DNB Group voorheen Nolin Uitgevers https://www.wieheeftgebeld.nl/nummer/0598398800

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem, dank voor de update. De DNB Groep / Nolin Uitgevers is inderdaad zeer brutaal (zie o.a. de diverse reacties op wie heeft gebeld).

   Verwijderen
 54. Update:

  Een oplettende ondernemer waarschuwt;

  “Vandaag op de zaak een telefoontje ontvangen om eventueel een boek (?) te sponsoren voor het voorkomen van pesten op school. En dan met name sponsoring van een boek voor de school in Hengevelde. Omdat ik het een vreemd verhaal vond even de “Stichting Veilig Onderwijs” nagezocht op internet. Het blijkt dat deze de telefonie etc. heeft uitbesteed aan een ander bedrijf, de DNB-groep. Deze staat slecht bekend. Ik dacht het verstandig te vinden jullie hiervan op de hoogte te brengen zodat andere ondernemers op de hoogte zijn van de intentie. Wellicht bellen ze meer ondernemers met de vraag een bedrag te betalen. Wij doen er niet aan mee.

  https://wegdamnieuws.nl/politie/een-oplettende-ondernemer-waarschuwt/

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Hier in Zwolle eind mei het vergelijkbare verhaal, DNB... thema pesten, veilig onderwijs. Nog een week later opnieuw, maar dan door de andere BV, een wijkmagazine... Na in eerste instantie interesse getoond te hebben, de dag later een duidelijke mail gestuurd er vanaf te zien, een uur later de factuur... nogmaals dezelfde mail gestuurd en de bevestiging ontvangen dat er geen overeenkomst meer aan de orde was. Dankzij deze website op de juiste gedachten gekomen, waarvoor dank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem, dank voor de reactie. En dank voor de dankzegging.

   Verwijderen
 56. Vandaag een telefoontje gekregen en het voelde niet goed. Gevraagd om een email met ee nlink waarin ik het nog eens goed na kan lezen. Na wat internetten kom ik hier terecht. Dit maakt veel duidelijk.

  Hier de mail:

  Geachte Mevr. ....  naar aanleiding van het telefonisch onderhoud op 27-08-2021 , stuur ik u hierbij

  de gevraagde informatie.  Het gaat kort om het volgende:  We zijn druk bezig met de voorbereiding voor de anti-pest campagne 2021,

  september 2021 verschijnt het A4 anti-pest magazine van Stichting Veilig Onderwijs gemeente Groningen

  bedoeld om kinderen en ouders/verzorgers en leerkrachten op het gevaar van pesten te wijzen, en zo een positieve bijdrage te leveren aan het voorkomen daarvan. Om dit voor de scholen en kinderen mogelijk te maken worden wij ondersteund door de ondernemers.

  Meer informatie kunt kunt u vinden op www.stichtingveiligonderwijs.nl  De vraag is of ik ook eenmalig een presentatie ....... ter ondersteuning, mag mee plaatsen in het magazine.  Ruimte ( b x h ) Bedrag ( excl B T W )

  94mm x 33mm € 50,-

  Uiteraard is de betaling achteraf na ontvangst van het bewijs exemplaar.  In afwachting van uw reactie.  Met vriendelijke groet,  Erik Jungman

  relatiebeheerder

  tel : 0598-221918

  e-mail : e.jungman@dnbgroep.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ineke.

   Dank je wel voor de gedetailleerde reactie en complimenten voor de alertheid.

   De combi Nolin Uitgevers / DNB groep en Stichting Veilig Onderwijs timmert al een aantal jaren op dit soort manieren aan de weg, wat mij verbaasd is dat deze organisaties daar tot nu toe mee wegkomen.

   Ineke het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 57. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Fraudeur Moed Media bellen en sturen nu mails onder de naam Mediaverkeer. www.mediaverkeer.nl. Ze zijn erg dwingend en proberen op deze manier geld af te troggelen. Kijk dus ook uit voor Mediaverkeer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Geesje.

   Dank je wel voor de reactie.

   Excuses dat het even duurde voordat jou reactie werd gecheckt en geplaatst.

   Verwijderen
 59. Oproep: DOE MELDING BIJ ACM

  Ben al (veel te) vaak benadert door deze oplichters ook toen ze nog een andere naam hadden: Nolin, later werd dit Nolin-Binnenhofprojecten en nu dan DNB Groep.

  Heb eens meegedaan een aantal jaar geleden was niet tevreden over resultaat en zou nieuwe plaatsing krijgen (wat overigens wel gedaan werd) en werd daarna om de paar maanden gebeld. Heb toen aangegeven hier niet meer van gediend te zijn, nadat het een tijdje stil bleef ben ik ongeveer anderhalf jaar geleden weer opnieuw benadert en sindsdien blijven ze bezig en ik kreeg elke keer herinneringen en aanmaningen terwijl ik geen toestemming heb gegeven. Heb ook duidelijk aangegeven dat ik NOOIT meer benadert wilde worden en dat zouden ze ook doen (loze belofte natuurlijk). Dat ik ingeschreven stond bij het “bel me niet register” hielp ook niet (daar trekken ze zich niets van aan).

  Omdat ik een tijdje geleden weer ben benaderd heb ik aangifte gedaan bij de politie, maar deze gaven aan hier niets aan te kunnen (willen) doen. Wel geven ze een tip over een andere mogelijkheid omdat de wet tav de regels voor telemarketing, deze zijn nl per 1 Juli 2021 gewijzigd.

  Vanaf 1 juli 2021 mogen bedrijven je niet zomaar meer bellen, tenzij je daar toestemming voor hebt gegeven. Hiermee vervalt het wettelijke Bel-me-niet-Register:

  https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/jouw-gegevens-in-het-handelsregister/hoe-beperk-je-ongewenste-commerciele-benadering/

  https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/wetten-en-regels/zo-voldoe-je-aan-de-nieuwe-telemarketingregels/

  Dit geeft een nieuwe mogelijkheid ik heb dit dus gemeld bij het ACM:

  https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/tip-ons

  Nu is het wel zo dat 1 melding niet zal helpen dus vraag ik alle collega’s die dit ook hebben meegemaakt (of nog mee gaan maken) om dat zo veel mogelijk te melden bij het ACM.

  Ik kom zelf uit het westen van het land, maar het is me wel opgevallen dat veel van deze fraudeleuze bedrijfjes vanuit het Noorden van het land opereren. Mogelijk zijn ze allemaal met elkaar verweven.

  Nolin Binnenhofprojecten en DNB Groep in ieder geval wel:
  https://drimble.nl/bedrijf/hoogezand/9246339/dnb-groep-bv.html

  En zo zijn er nog meer in het Noorden;
  Nationaal bureau voor Communicatie (NBC) en als je hier kijkt zie je weer een link met Nolin;

  Dhr Middelwijk (eerst bij Nolin) werkt hier ook;

  https://www.wensstichtingdrenthe.nl/nieuws/met-trots-presenteren-wij

  En oa Moed Media zit ook in het Noorden;

  https://www.moed-media.nl/over-ons/

  Zou me niets verbazen als deze allemaal een “relatie” met elkaar hebben (of info delen).

  Sorry dat het zo’n lang verhaal is geworden maar dat heb ik er graag voor over.
  Belangrijk om te weten is dat aangifte bij de politie niet (tot nauwelijks) gaat werken, laten we dus als ondernemers de handen in elkaar slaan en massaal melding doen bij de ACM;

  https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/tip-ons

  Greetz Jarno

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jarno, dank je wel voor jou (lange) reactie.

   In de loop van de tijd zijn heel veel ondernemers benaderd door dit soort advertentieverkopers.

   Melding doen bij de ACM is sinds de wetswijziging ingaande 01 juli 2021 inderdaad een goed advies voor ondernemers.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 60. Moed Media heet tegenwoordig Sportformatie en gaat op de zelfde voet door, nu weer voor een brochure "Fits4Kids". Als je daar op googled, vind je alleen een bewaardoosje voor melktandjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Beste Gerrit,

  Ik ben nog al eens benadert door die DNB groep wat voormalig Nolin was volgens mij.
  Zelf ben ik diverse malen benadert door een dame genaamd Romy eerst via nr 0598221942 en later door nr 0598221971
  Het lijkt er op dat de serie telefoon groep 05982219XX bij die DNB groep hoort; dus 0598221900 t/m 0598221999
  Het lijkt er op dat ondanks aanscherping van regelgeving dit soort organisaties (zoals de DNB Groep) zich hier helemaal niets van aantrekken.
  Zelf heb ik de telefoongroep 0598221900 t/m 0598221999 nu helemaal geblokkeerd in de hoop dat ik niet meer benadert wordt. Weet (nog) niet of dat het helpt maar ik hoop van wel.

  Groet Harrie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Harrie.

   Dank je wel voor de reactie.

   DNB heette inderdaad eerst Nolin.

   Helaas zijn er ondanks de wetswijziging nog steeds bedrijven die heel brutaal zijn en toch bellen.

   Blokkeren is inderdaad verstandig, is echter geen garantie dat ze nooit meer bellen.

   Harrie het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 62. Ze zijn nog steeds actief. Ik ben vandaag (28 juli 2022) gebeld door Annelies Schut van DNB. Ik doe nooit telefonisch toezeggingen, maar vraag altijd of ze een e-mail willen sturen. Dan kan je op je gemak kijken of het te vertrouwen is en of je mee wilt doen.
  In dit geval ging het om een bijdrage aan Surfsleutel. Niet doen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Hoi Gerrit, ook nu nog is DNB groep actief vandaag factuur en contract toegestuurd gekregen voor een publicatie in de surfsleutel . Mvr. Schrik die volgens KVK de eigenares is aangeschreven op de oplichtingspraktijken. Tevens aangifte gedaan in de hoop dat dit er eens wat aan gedaan wordt is, te zot voor woorden dat ze er nog steeds hiermee wegkomt. Blijkt dat ze een paar jaar geleden tevens een bedrijf van een kennis heeft opgelicht met een soortgelijke werkwijze (toen nog nolin). Websites van goede doelen zijn allemaal zelfgemaakt en bestaan niet en soms met vage verwijzingen naar bestaande goede doelen. Echt walgelijke manier van werken.

  In mijn geval was het Annelies Schut de naam, ze heeft zelfs een linkedin profiel voor haar gefabriceerd echter lijk mij dit ook gewoon mvr. Schrik te zijn. Ik had gelukkig snel in de gaten maar ze is wel zeer zorgvuldig en goed getraind op telefonische verkoop.

  Ik zou toch iedereen adviseren om aangifte te doen via website van de politie zodat dit wel wordt geregistreerd als oplichting (politie moet ook prioriteiten stellen) anders krijgt ze nog jaren de kans om dit te blijven doen. Ik had het gelukkig op tijd door maar gezien de berichten hier zijn er nog veel meer gedupeerden.

  mvg, Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Paul, dank je wel voor de reactie.

   Terechte oproep en goed dat je goed oplet.

   Paul het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Ik lees even een bericht waar mijn naam genoemd wordt. Dat gaat mij te ver. Ik wil u vriendelijk doch sommeren mijn naam te verwijderen.

   Verwijderen
  3. Geachte anoniem, dank u wel voor uw reactie.

   Omdat u in uw reactie uw naam niet vermeld heeft en niet vermeld heeft over welk bericht het gaat, is totaal duidelijk wat er aan de hand is. Tevens is onduidelijk of u de betreffende persoon bent of wellicht iemand anders (bijvoorbeeld een grappenmaker).

   Op dit weblog zit een contact mogelijkheid daar kunt u gebruik van maken om in persoon contact op te nemen. Verder is ondergetekende goed te vinden op Linkedin.

   Anders verwoord, anonieme verzoeken of sommeringen zonder toelichting daar hoef ik niets mee te doen.

   Als service heb ik uw anonieme "sommering" wel geaccordeerd op dit weblog in dit topic.

   Geachte anoniem, ik wens u het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 64. Beste Gerrit,

  Deze praktijken bestaan helaas nog steeds en ik ben dus zo stom geweest om hier wel in te trappen, ook al wist ik dat het niet klopte. Ook ik had Marijke aan de lijn die een heel zielig verhaal hield over dat zij echt problemen zou krijgen als we het niet door zouden zetten en ze me echt had gesproken (ik wist zeker van niet maar dacht toen nog aan een misverstand met een andere collega). Ik heb mijn hand over mijn hart gestreken en gezegd het voor 1x te doen en daarna nooit weer.

  Gisteren werd ik weer gebeld door Sportformatie door ene Albertina dat ze alles af wilde ronden en het me zou mailen. Ik dacht dat het om de facturatie ging dus ik zei prima. Wat schetst mijn verbazing, weer een offerte voor een advertentie. Ik heb nu gemaild dat ze me nooit meer moeten bellen of mailen en hun zielige verhalen bij zichzelf kunnen houden. Ik ga hier melding van maken, desnoods bij de politie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Maaike, dank je wel voor de reactie.

   De belscripts van de advertentieverkopers zitten sluw in elkaar, schrale troost je bent niet de enige die er is ingetrapt.

   Zou je mij op de hoogte willen houden? Ik ben goed te vinden op Linkedin.

   Maaike het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Een belangrijke reden dat de advertentieverkopers het zo lang kunnen volhouden, is omdat MKB ondernemers willen ondernemen i.p.v. bezig zijn met gedoe.

   Verwijderen
  2. Ook ik werd gebeld door Sportformatie bv door Albertina met het verhaal dat we in september hadden afgesproken om mee te doen in het blad "sportief". Ze zei dat dat ze het voorbeeld van de advertentie zou mailen. Ik zei dat ik nergens vanaf wist. Ze heeft toch gemaild met offerte en voorbeeld advertentie. Ik heb terug gemaild dat ik toch echt nergens vanaf wist en dus niet akkoord ga met de advertentie. Belt ze me vanmiddag op met het verhaal dat de ruimte toch voor ons gereserveerd is en dat we eigenlijk toch wel een plaatsing moeten doen. Het verhaal was best geloofwaardig. Ik heb haar met veel moeite kunnen afwimpelen. Zelfs sorry gezet. Na telefoongesprek even gaan googelen en kom ik hier herkenbare verhalen tegen.
   Wat een geraffineerde actie! Was er toch echt bijna in getuind.

   Verwijderen
 65. Dag Gerrit,

  Ik heb zelf een blauwe maandag bij het Nbc/seniorenmedia gewerkt. Na een tijdje kreeg ik door dat dit geen zuivere koffie was. Sommige stichtingen bestonden niet eens en werden opgericht door de eigenaar zelf. Werknemers wordt voorgeschoteld dat ze goed werk verrichten en een steentje bijdragen voor een goed doel. Als je te kritisch werd of je begon vragen te stellen werd je contract niet verlengd of gewoon weg gespest. Geen fijne herinneringen aan de maanden dat ik daar gewerkt heb en schaam me er nog steeds voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Marjolein.

   Dank je wel voor de reactie, dat moet dan inderdaad geen leuke tijd geweest zijn daar. Dat er wat vreemds is met de desbetreffende goede doelen (een x aantal daarvan) daar was al een vermoeden van. Een herstel tip: jou emoties in deze verwerken en loslaten.

   Marjolein het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste Marjolein.

   Aanvulling: Dit reactie deel staat op modereren, dit houdt in dat als iemand een reactie schrijft en drukt op verzenden, dat ik daarna een mail krijg en pas als ik op publiceren druk (na goedkeuring) dan verschijnt de reactie hier in het reactie deel. Gevolg is dat er tijd zit tussen het moment dat iemand iets schrijft als reactie en op verzenden drukt, en het moment dat het hier staat na goedkeuring (hoeveel tijd er tussen zit verschilt).

   Tot zover deze aanvulling.

   Marjolein het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 66. Sportformatie B.V.
  Ik kom even melden dat Moed Media B.V. een naamsverandering heeft gedaan naar Sportformatie B.V. uit Heerenveen. Dus als mensen het googlen duidelijk is dat dit dezelfde bedrijven zijn, dus oplichters.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem.

   Dank u wel voor de update.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 67. Goedemiddag.

  Omdat ik vandaag weer op een agressieve manier ben benaderd, ben ik opzoek gegaan naar wat informatie en ben op deze site uitgekomen.

  Ook wij zijn benaderd door een aantal bedrijven. Hart voor hulpverleners, Cyberwijzer en Sportformatie. Laatste heb ik vanmiddag nog moeten afwimpelen. Mevrouw van Veen, de verkoopster, bedreigde mij min of meer met de woorden dat wanneer de door mij toegezegde advertentieplaats niet meer gevuld kon worden, zij weer aan de bel zou hangen.

  Hart voor hulpverleners hebben wij in goed vertrouwen 2 x per jaar laten plaatsen. Te laat wakker geschut, maar gelukkig weet ik nu wat voor een malafide bedrijven het zijn.

  Dank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem.

   Dank u wel voor de update.

   Dat soort bedrijven passen allerlei trucs toe, schrale troost, er zijn alles bij elkaar opgeteld heel veel gedupeerden. Het vreemde is dat dit soort bedrijven al heel lang door kunnen gaan, sommige van dat soort bedrijven bestaan al jaren (al wisselen ze tegenwoordig van naam) en ook al is het voor hen wat moeilijker geworden.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 68. ik werd jarengeleden al opgelicht door deze toko. nu in 2023 proberen ze het weer met zelfde telnr 0598-221930. Meermaals. heb ze geblokkeerd maar het verhaal over sponsoring basisscholen kreeg ik paar maanden terug weer...Ongelooflijk dat dit nog steeds doorgaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem.

   Dank u wel voor de update.

   Ik begrijp uw verbazing over de hardnekkigheid van het probleem. Heb een vermoeden waarom dit zo'n hardnekkig probleem is.

   Voor nu het beste.

   Verwijderen
  2. Voor de helderheid, dit reactie deel staat op modereren. Het gevolg is dat reacties niet automatisch geplaatst worden, maar eerst beoordeeld moeten worden voor publicatie.

   Verwijderen
 69. Wel bijzonder dat iedereen blijkbaar gewoon aanneemt dat alles fraude en oplichting betreft.

  Ik ben ook benaderd en heb kort onderzoek gedaan.
  Stichting veilig onderwijs waar het magazine over pesten voor word gemaakt, is een bestaande stichting met bezoek adres.

  Na toezegging van adverteren in het magazine eerst keurig een exemplaar toegestuurd gekregen ter inzage.

  Zou je echt willen weten of er iets niet klopt zou je met de stichting veilig onderwijs kunnen contacten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte Anoniem.

   Dank u wel voor uw reactie. Wat is fraude?

   Op het moment dat niet volledig openheid van zaken gegeven wordt door die stichting en de advertentieverkoper, is het misschien geen fraude maar is het wel een teken dat er wat aan de hand is.

   Wens u het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 70. Ik zal eens onderzoeken of dit magazine ook inderdaad bij de scholen terecht komt.
  Mocht dit zo zijn is het niet zo mooi dat bedrijven en stichtingen met naam en toenaam van oplichterij beticht worden.
  Kom er op terug....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte Anoniem.

   De geluiden die mij bereiken is dat veel scholen die magazins bij het oud papier gooien zonder ze te gebruiken. Wat soms wel gebeurd is dat er een poster wordt opgehangen.

   Wat interessanter is dat zijn de opmerkelijke geldstromen.

   Tot zover.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Ben het helemaal met u eens. Sterker nog dit blog is bij wet verboden, gezien het diverse persoonsgegevens bevat.

   Verwijderen
  3. Dank u wel voor uw reactie. Ik heb niet helemaal helder op welke persoonsgegevens u doelt. Mocht u iets specifieks zien, dan kunt u dat eventueel aan mij doorgeven via het contactformulier onderaan. Voor nu, het beste. Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 71. Als ik alles zo lees dan is Sportformatie nog steeds lekker bezig met hetzelfde zielige verhaal dat ze je gesproken hebben, en je een toezegging hebt gedaan, etc. Ik kan me er nu weer kwaad over maken en hoe vaak ze ook durven bellen met een nieuw magazine zoals "Stop het pesten" of "Sportief" of zo. Volgende keer ga ik er als hobby eens werk van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Vallen deze bedrijven allemaal onder de DNB groep? /Nolin? daar gaat het om toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   In de reacties worden mogelijk ook andere advertenties verkopende bedrijven genoemd. Er zijn aanwijzingen dat niet alleen Nolin / DNB advertenties pusht maar dat ook andere bedrijven dat doen.

   Hoofdlijnen is dat malafide advertentieverkopers aangepakt behoren te worden.

   Verwijderen
 73. Oké als ik u blog lees dan gaat het toch echt over DNB groep? /Nolin? is pushen malafide dan? lees hier wel wat ervaringen, maar wordt mij niet helemaal duidelijk hoe en wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   De aanleiding voor het starten van dit blogartikel was en is het pushen door Nolin / DNB van advertenties, en het vermoeden dat de manier waarop dit gebeurt malafide is. Zo hoort een advertentieverkoper zeker als het de advertentieverkoop voor een goed doel betreft de adverteerder (die betaald voor een advertentie) volledig en correct te informeren, of Nolin / DNB dat doet daar is zeg maar twijfel over.

   Verwijderen
 74. Oké u toon matigt wat richting Nolin / DNB en spreekt nu ineens over een vermoeden, terwijl u in u blog soms heel duidelijk bent over hun. Weten Nolin / DNB zelf van het bestaan van dit blog en heeft u als eens contact met hun hier over gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   De kans dat Nolin / DNB van dit blog af weet is 100%, dit mede door iemand die actief was (is) bij Stichting Veilig Onderwijs en mij ooit via Facebook benaderde op een heel bijzondere manier.

   Nolin / DNB was zo onhandig om zaken te doen met een andere Stichting, gevolg was dat steeds meer mensen op internet informatie gingen zoeken, dit blogartikel vonden en lazen. Of het toeval is dat Nolin de naam verandert heeft in DNB ? Goede vraag.

   Voor meer informatie kunt u mijn opzoeken op Linkedin, daar met mij linken en daarna contact met mij opnemen.

   P.S. Mij is op dit moment niet helder wat uw doel is.

   Verwijderen
 75. De vraag als het toeval is dat Nolin zijn naam verandert heeft in DNB is door mij persoon nooit gesteld. Waarom dit blog wel en dat is mij inmiddels duidelijk. Bijzonder te noemen dat een Nolin / DNB u niet aanpakt op smaad en laster. Vandaar ook de vraag als zijn bekend zijn met dit blog, maar ook dat is inmiddels duidelijk. Wordt was vervolgt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom Nolin / DNB mij niet aanpakt, laat zich makkelijk raden. Waarom Nolin / DNB iemand anders via Facebook mij "liet aanpakken", laat zich ook makkelijk raden.

   Verwijderen
  2. P.S. Vraag mij wel af wat uw doel is. Ben niet op mijn achterhoofd gevallen.

   Verwijderen
 76. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Vandaag 16 Maart 2024 kregen wij een magazine van Sociaal Veilig Onderwijs en een factuur in de brievenbus. Wij hebben ons hier nooit voor opgegeven maar ons prive adres staat wel openbaar omdat ze een advertentie hebben geplaatst. Heb ze gelijk een mailtje gestuurd. Wij hadden al eerder een email ontvangen waar ik ook op heb geantwoord maar kreeg steeds een zelfde bericht terug maar geen reactie op mijn vraag...heb ze geblokt en nu dit...Wat kan ik doen? Mvg Renate

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Renate.
   Hmmmm.
   Een mail sturen is zo wie zo goed.
   Wat aanvullend nog kan is een aangetekende brief sturen.
   En hun schriftelijk vragen om te bewijzen dat jullie de opdracht voor die advertentie hebben gegeven.
   Bel desnoods de fraudehelpdesk voor advies.
   Renate het beste.
   Groet Gerrit.

   Verwijderen