woensdag 18 juni 2014

Zonnepanelen voor Huurders in de Stentor 11 juni 2014

In de Stentor van woensdag 11 juni 2014 staat in de regio editie Hardenberg het volgende artikel.

'Dedemsvaarter houdt pleidooi voor zonnepanelen op daken huurhuizen'
door Cor van Dalen


Integrale tekst:

Hardenberg/Dedemsvaart - Woningbouwcorporaties in de gemeente Hardenberg moeten de daken van hun huurhuizen gaan voorzien van zonnepanelen. Dat zal ertoe leiden dat de electriteitsnota voor de huurders naar beneden gaat. De gemeente moet hierin een bemiddelende rol spelen. Met deze boodschap richtte Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart zich dinsdag tot de leden van de Hardenbergse gemeenteraad.
Volgens Hartholt zijn er in de gemeente Hardenberg veel koopwoningen, agrarische gebouwen, bedrijfsdaken en zelfs schuurtjes voorzien van zonnepanelen. ,,Verbazingwekken genoeg zijn er bijna geen huurwoningen te vinden waarop zonnepanelen zijn geïnstalleerd." Hartholt betoogde dat er diverse manieren zijn waarop woningbouwcorporaties investeringen in zonnepanelen kunnen financieren. Eén daarvan is een financieringsregeling van het Energiefonds Overijssel, mogelijk gemaakt door de Provinciale Staten van Overijssel.
,,Veel van de lopende projecten in Nederland zijn gebaseerd op het principe dat een huurder bijvoorbeeld 25 euro per maand voor de zonnepanelen betaalt en een electriciteitsrekening heeft die 30 euro per maand lager is. In dit voorbeeld een voordeel voor de huurder van 60 euro per jaar", aldus Hartholt. Hij adviseert de gemeente Hardenberg om in gesprek te gaan met de woningbouwcorporaties en te vragen waarom ze zo terughoudend zijn met de installatie van zonnepanelen op huurwoningen. Ook kunnen dan belemmeringen worden weggenomen. Hartholt geeft aan dat, afhankelijk van de wijze van uitvoeren, het aanbrengen van zonnepanelen op huurwoningen ook goed is voor de werkgelegenheid.

Einde integrale tekst.
Met dank aan de Stentor.

De tekst zoals die is ingesproken 10 juni 2014 is te vinden via de volgende URL:
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2014/06/inspreken-over-zonnepanelen-ook-voor.html

Groet Gerrit Hartholt
Zie ook: http://checklistzonnepanelen.blogspot.nl

Update 26 juni 2014:
Aedes is gekomen met een zonnewijzer die woningbouwcorporaties helpt die vragen hebben over zonnepanelen op huurwoningen. De Zonnewijzer wordt aangeboden door Aedes, W/E Adviseurs en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De Zonnewijzer voor woningbouwcorporaties is te downloaden.
http://www.aedes.nl/content/artikelen/bouwen-en-energie/energie-en-duurzaamheid/zonne-energie/zonnewijzer.xml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten