zondag 17 maart 2013

Plaatsing Zonnepanelen 16 Maart 2013

Zaterdag 16 maart 2013 werden de bestelde 15 zonnepanelen en omvormer geinstalleerd, en werkend opgeleverd door zonnepanelen specialist www.solar1.nl met medewerking van www.stegeman-installatie.nl. Wegens het weer (vrijdagochtend 15/03 vroor het flink met als gevolg rijpaanslag op het dak, en in de loop van vrijdagmiddag viel er natte sneeuw) was de installatie, na overleg op donderdag, verschoven van vrijdag 15/03 naar zaterdag 16/03.


Het dakdeel waar de zonnepanelen op bevestigd worden is op het westen.


De zonnepanelen zijn blijkbaar belangrijker dan het reclamebord van Solar1.


Bijna klaar op het dak.


De omvormer het hart van de PV-installatie, zet de gelijkstroom die de panelen produceren om in wisselstroom 230V.

Na doormeten van de complete PV-installatie met een speciale meter, en groen licht, kon de nieuwe schakelaar (nieuwe groep) in de meterkast, in de loop van de middag definitief worden omgezet, en werd 16/03 bij een sterk bewolkte hemel de eerste stroom opgewekt. De webconnect verbinden met www.sunnyportal.com etcetera heb ik zelf gedaan.

Een meevaller was dat door omstandigheden niet de afgesproken 245 Wp panelen werden geleverd, maar 250 Wp panelen dit zonder meerprijs. Qua installatie zat het voor installateur Solar1 mee die zaterdag (o.a. werkbare dakhelling). Solar1 dank voor het adviestraject, het maatwerk, de scherpe offerte en het werkend afleveren van de PV-installatie.


 Laat de zon maar schijnen (vooral s'middags). 

Via de volgende verkorte URL zijn deze zonnepanelen online te volgen:
bit.ly/14jATfy

Met zonnige groet, Gerrit Hartholt.

PS1 De sterkte van het dak en de beperkte windbelasting van dit dak, maken het mogelijk om meer zonnepanelen op dit dak te installeren, als anders mogelijk zou zijn geweest als niet aan deze criteria was voldaan. De toegepaste wijze van plaatsing op dit dak, maakt het mogelijk om eventueel op termijn het aantal zonnepanelen op dit dakdeel uit te breiden, van 15 naar 23 met bijplaatsing van een omvormer (nu 1 omvormer geinstalleerd).

PS2 Checklist Zonnepanelen (shortlist)
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2013/03/checklist-aanschaf-zonnepanelen_9564.html

PS3 Checklist Zonnepanelen (longlist + veel info)
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2013/03/checklist-aanschaf-zonnepanelen.html

PS4 Indien u dit een leuke pagina vindt, zou u dan deze pagina een +1 willen geven?

2 opmerkingen:

 1. De zonnepanelen zien er eigenlijk best hip uit, Gerrit. Het heeft iets futuristisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Elleke.

   Dank je wel voor de reactie. Zo had ik het nog niet bekeken. Voor hen die dit type zonnepanelen minder mooi vindt, er zijn tegenwoordig ook andere typen zonnepanelen te koop, met misschien nog wel een futuristischer en hipper aanzicht, al valt over smaak te twisten.

   Elleke het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen