zondag 2 april 2017

Grote bedrijven willen snel een groen kabinet.

In de Trouw van 29 maart 2017 staat het artikel 'Grote bedrijven willen snel een groen kabinet.


Het bedrijfsleven voert de druk op: Den Haag moet haast maken met de vergroening van Nederland. Vandaag stuurt daartoe een brede groep toonaangevende bedrijven, onder leiding van voormalig premier Jan Peter Balkenende, een oproep aan formateur Edith Schippers. Van KLM, Heineken, Philips en DSM tot AkzoNobel, Unilever, Shell en FrieslandCampina: allemaal vinden ze dat het sneller moet.

“De tijd van getreuzel moet voorbij zijn”, zegt Balkenende. ‘Actie en daadkracht’, daar vraagt hij om. De CDA-coryfee, tegenwoordig hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en adviseur bij het kantoor EY, is voorzitter van de ‘Dutch Sustainable Growth Coalition’ (DSGC). Zijn oproep volgt op het eerdere pleidooi van werkgeversvoorzitter Hans de Boer (VNO-NCW) voor een stevige klimaatagenda van het volgende kabinet.

Balkenende ziet mondiale consensus over de noodzaak voor actie om klimaatverandering tegen te gaan als ‘bindende factor in een verdeelde wereld’.

Het lijkt opmerkelijk, dat juist grote bedrijven vragen om een sterk klimaatbeleid. Maar volgens Balkenende hoort dit bij de nieuwe economische ordening. “Natuurlijk hebben we nog bedrijven die gaan voor winstbejag op korte termijn. Maar maatschappelijk verantwoord kapitalisme breekt door.”

Trouw 'Grote bedrijven willen snel een groen kabinet' 29 maart 2017
https://www.trouw.nl/groen/grote-bedrijven-willen-snel-een-br-groen-kabinet~a8382d70/

Groet Gerrit Hartholt
hartholtcda (at) gmail.com
http://www.gerrithartholt.nl
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
http://www.facebook.com/GerritHartholtCDA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten