woensdag 26 april 2017

Bent u ook benaderd door All Great Dealz Hotelbon Vouchers / Promo Codes?

Deze blogpagina is flink bijgewerkt 17 juni 2017 (tips nu bovenaan).

Navolgend mijn ervaringen met All Great Dealz, en de tips van o.a. Consuwijzer, AvroTros Radar en gedupeerden over hoe om te gaan met de opdringerige telemarketing van All Great Dealz. Onderaan dit blog is tot mijn verrassing door een heel groot aantal mensen gereageerd. Voor zover mijn kennis strekt heb ik advies gegeven in antwoord op de reacties en verwijs ik naar tips van Radar en de helpdesk van Consuwijzer. Belangrijk is verder dat zoveel mogelijk mensen een klacht indienen bij Consuwijzer over All Great Dealz, dit zodat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in actie komt.

Belangrijke tips op dit moment zijn:
- Annuleer de Hotel Vouchers / Promo Codes dit schriftelijk (maak een copie van de brief) of per mail (mail = bewijs). Per mail kan via info@allgreatdealz.com
- Stuur de ontvangen hotelvouchers / promo codes terug (bij voorkeur aangetekend). Maak eerst een copie.
- Dien een klacht in bij Consuwijzer.
https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer
- Kijk bij de tips van AvroTros Radar over wat te doen bij opdringerige telemarketing:
https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/
- Niet zelf geld overmaken naar All Great Dealz ook al zetten ze (intimiderende) druk, terugboeken is na zelf overboeken heel moeilijk. (Vraag dit na bij uw bank.)
- Hebt u betaald via een incasso aan All Great Dealz en bent u het er bij nader inziens niet mee eens, boek het geld terug (dit heet storneren), dit kunt u regelen via uw bank. Zorg wel dat u duidelijk maakt aan All Great Dealz schriftelijk / mail dat u vindt dat het een onrechtmatige verkoop is, dan wel andere sterke argumentatie.
- Vraag advies bij de deskundigen van Consuwijzer: 088 - 0 70 70 70

Verzoek om nieuwe ontwikkelingen te melden via de reactie mogelijkheid van dit blog (staat op modereren).

Naar verluidt werkt All Great Dealz sinds juni met Promo Codes, ook daarvoor gelden in grote lijnen dezelfde tips als annuleren / klacht indienen etcetera, voor de zekerheid kunt u bellen met de deskundigen van Consuwijzer voor advies.

Bericht Consumentenbond 22 juni 2017:
https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/pas-op-met-all-great-dealz

======================================================

Mijn ervaring met All Great Dealz:

Sinds 21 april 2017 probeert All Great Dealz Hotelbon Vouchers mij te bellen, tijdens het 3e telefoongesprek boden ze mij Hotelbon Vouchers aan. Naspeuring op internet leert mij dat de telefoontjes van dit bedrijf door veel mensen als vervelend worden ervaren en dat dit bedrijf (vaak) niet wijst op het bel-me-niet register.

- 21 april 2017 door hen gebeld om 17:36 uur.
Geen contact, de verbinding werd kort na overgaan door hen verbroken.
- 24 april 2017 door hen gebeld om 10:32 uur. Wel contact maar geen tijd.
- 26 april 2017 door hen gebeld om 17:52 uur (door Samatha), tijdens dit telefoongesprek komen ze met een excuus waarom ze bellen, noemen ze mijn naam en adresgegevens (niet hoe ze daar aan komen), en krijg ik een aanbod van Hotel bonVouchers, en als ik kinderen jonger dan 12 jaar heb (stel dat) dan kunnen die gratis mee doen.

Tijdens geen één van deze telefoontjes geeft Great Dealz aan dat ik het recht van verzet heb, en wijzen ze mij niet op de mogelijkheid van het bel-me-niet register.

- 28 april 2017 door hen gebeld om 14:00 uur.
Geen contact, de verbinding werd kort na overgaan door hen verbroken.
- 29 april 2017 door hen gebeld om 10:00 uur.
Geen contact, de verbinding werd kort na overgaan door hen verbroken.
Heb hen terug gebeld, zegt hun antwoordapparaat dat ze op zaterdag niet bereikbaar zijn.
- 29 april 2017 door hen gebeld om 15:01 uur, opnieuw met aanbod voor een hotelcheque, geen aan geen belangstelling te hebben voor deze hotelcheque a €....... . Nu wordt zijdelings wel het bel-me-niet register genoemd. Ik vraag naar hoe ze aan mijn telefoonnummer en adres komen, krijg weer te horen dat ik meegewerkt zou hebben aan een enquete.


Hun website is www.allgreatdealz.com en is ingericht rond een aanbieding voor hotelbon vouchers.
info@allgreatdealz.com
+31 85 732 67 99
Great Dealz
Veerpolderstraat 140
6833 BT Arnhem
BTW NL203745590B01
Kvk nummer: 68267304

Enig zoeken op internet 26/04/2017 via www.domainbigdata.com levert de volgende informatie op over het domein allgreatdealz.com .
Domein geregistreerd sinds 08-02-2017
IP 185.182.56.75
M. Overwijk +31 6 339 20 604
melikoverwijk@gmail.com
Julianastraat 163 - 9601 LR Hoogezand=======================================================

Naspeuring op internet 21/04/2017 leert dat Great Dealz een call center is (telemarketing), met aldus internet namen als Great Dealz, Hotel Piccolo Cards, Hotelovernachtingen, Deals & Travel, Shoppen doe je zo, De Beste Kortingen, Stideris, Happy Numbers, en Nederlandse Incasso Centrale. (Deze info heb ik gevonden op internet.)

Volgens internet gaat het over mogelijk meerdere telefoonnummers, te weten:
085 732 67 99
085 732 59 33
085 732 68 07
085 732 67 83
085 732 58 07

=======================================================

Een kijkje op www.kvk.nl levert op dat er een bedrijf genaamd Great Supplements gevestigd is op Veerpolderstraat 140 6833 BT Arnhem met als website http://www.grtsupplements.com en als extra (handels) naam Great Dealz.

=======================================================

Update 27 april 2017

Nadat ik via info@allgreatdealz.com aan Great Dealz gevraagd had 26 april 2017 hoe ze aan mijn telefoonnummer (mobiel) en adres gegevens waren gekomen, kreeg ik 27 april 2017 dit antwoord.

Mail verstuurd door info@allgreatdealz.com aan ondergetekende: 27 april 2017 om 13:20

Geachte meneer Hartholt,

Bedankt voor uw mail.

Volgens ons systeem heeft u een enquete ingevuld over besparen op energie/vakanties en vrijetijdsbestedingen. Naar aanleiding van die enquete mogen wij u terugbellen om een leuke aanbieding te doen. Als u het vervelend vind en niet gebeld wilt worden kan ik uw gegevens uit het systeem halen.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en hoor graag van u.

Met vriendelijke groeten,


Roos van Iwaarden
Team Great Dealz


Printscreen mail van Great Dealz d.d. 27 april 2017

Ben benieuwd naar hun reactie op de vervolgvraag die ik hen 28 april 2017 heb gesteld per mail.

=======================================================

Klacht indienen over All Great Dealz

Ik heb besloten om een klacht in te dienen bij de Consuwijzer, naast dat ik het vreemd vindt dat Great Dealz mijn telefoonnummer heeft (sta ingeschreven in het 'Bel me niet register') en mijn adresgegevens, heeft Great Dealz info@allgreatdealz.com tot nu toe na een vraag van mij geen bewijsstukken overlegd waaruit blijkt dat ik meegewerkt zou hebben aan een bepaalde enquete van hun.

Klacht indienen over telemarkting (zoals telemarketing door Great Dealz) kan via:
https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer

=======================================================


Update 19 mei 2017:
Sinds 03 mei 2017 staat er een topic over All Great Dealz / allgreatdealz op het forum van AvroTros Radar, dit topic is geplaatst door CarolineLente

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?t=171269

=======================================================


Update 19 mei 2017:
Sinds 04 mei 2017 staat er een topic over Allgreatdealz.com op het forum van Vara Kassa, dit topic is geplaatst door Nienke1254

https://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vakantie-reizen/allgreatdeals-com


Reactie Colinda123 d.d. 10 mei 2017 in dat topic over All Great Dealz

=======================================================

De volgende mail stuurde iemand mij 29/05/2017 via het blogcontactformulier. Volgens die mail dreigt All Great Dealz met een incassobureau.

Geachte .................,

Wij verzoeken u vriendelijk het openstaande bedrag van € 49,95 binnen drie dagen na dagtekening van deze mail over te maken op ons rekeningnummer IBAN:
NL78 INGB 0007 7837 39  BIC: INGBNL2A t.n.v. Great Dealz o.v.v. factuurnummer.

Als wij het openstaande bedrag niet binnen drie dagen hebben ontvangen, dragen wij de vordering ter incasso over aan Direct Solutions B.V. In dat geval komen de buitengerechtelijke incassokosten voor uw rekening. Deze incassokosten bedragen € 40,- conform de wet maximering incassokosten.

Heeft u het verschuldigde bedrag inmiddels overgemaakt? Dan kunt u deze mail als niet verzonden beschouwen.

Met vriendelijke groet,
Afdeling Administratie
Vincent van Leeuwen

=======================================================

N.a.v. een vraag, hierbij enige tips van AvroTros Radar:
Wat te doen bij opdringerige telemarketing: 10 tips
https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/

Citaat:

"Voice log

Van een telefonische verkoop moet een bandopname worden gemaakt. Dat heet een voice log. Deze kun je altijd opvragen bij het bedrijf dat je iets heeft verkocht. Het bedrijf heeft de plicht om te bewijzen of de verkoop rechtmatig is geweest of niet. Deze voice log moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het voor de klant duidelijk zijn wie er belt en wat het doel is van het gesprek (iets verkopen). Ook moet de klant duidelijk hoorbaar toestemming geven voor de verkoop. Zonder geldige voice log is de verkoop niet rechtsgeldig. In principe zou een bedrijf altijd de voice log vrij moeten geven als een klant daarom vraagt. Heb je hier vragen over, dan kun je bij de ConsuWijzer informatie opvragen.

Incassobureau

Als je een incassobureau achter je aankrijgt, is het goed om eerst te bedenken of de verkoop rechtmatig is geweest. Als het om een product gaat dat je niet binnen de bedenktijd van 14 dagen hebt teruggestuurd dan zit je eraan vast en zul je de rekening moeten betalen. Gaat het om een abonnement of een dienst, ga dan na of je een contract hebt ondertekend. Als dat niet het geval is, dan hoef je de rekening niet te betalen. De verkoop onrechtmatig is geweest. Ben je niet zeker of een handtekening vereist is, vraag dit dan na bij de ConsuWijzer.

Brief bij incassobureau

Het is de plicht van het bedrijf om te bewijzen dat de verkoop rechtmatig is. Mogelijk zal een bedrijf een incassobureau inschakelen als ze willen dat de rekening wordt betaald. Het is dan verstandig om schriftelijk of via een email duidelijk aan te geven waarom de verkoop in jouw ogen niet rechtmatig is. Bij voorkeur verstuur je deze brief aangetekend naar zowel het incassobureau als naar het bedrijf. Er moet dan natuurlijk wel een adres bekend zijn.

Schrijf in een paar alinea's op dat de verkoop in jouw ogen onrechtmatig is en geef aan waarom je dit vindt (bijvoorbeeld: er is nooit een handtekening gezet; het product is teruggestuurd; er is nooit duidelijk gemaakt dat het om verkoop ging etcetera.) Maak ook duidelijk dat er kennelijk een verschil in inzicht is. Het bedrijf vindt dat jij moet betalen, maar jij vindt van niet. Leg duidelijk uit waarom jij vindt dat je niet hoeft te betalen. Het is goed om deze brief naar zowel het incassobureau als naar het bedrijf te sturen."

Einde citaat.

=======================================================


Update 30 mei 2017
Sinds 27 mei 2017 staat er een topic over All Great Dealz / allgreatdealz / Direct Solutions BV op het forum van AvroTros Radar, dit topic is geplaatst door raymond.den-toon

https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=93&t=172191&p=2387761&hilit=direct+solutions#p2387761

=================================================


Update 18 juni 2017
Ook op Tellows veel commentaar op All Great Dealz

https://www.tellows.nl/num/0857326799

=======================================================


Update 22 juni 2017 bericht van de Consumentenbond
https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/pas-op-met-all-great-dealz

Pas op met All Great Dealz

Nieuws | De Consumentenbond ziet veel klachten over All Great Dealz, een bedrijf dat telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen verkoopt. Het bedrijf is volgens gedupeerden niet duidelijk over de annuleringsmogelijkheden en beweert retourzendingen niet of beschadigd te hebben ontvangen.

All Great Dealz belt consumenten met de mededeling dat ze een prijs hebben gewonnen: een vliegreis naar een land van keuze. Wel moet de ‘winnaar’ zelf €65 bijbetalen. Vervolgens komt er een brief met daarin een aantal kortingsvouchers voor een nog te boeken reis en hotelovernachting. Pas in de brief staat vermeld dat terugsturen van de vouchers op eigen kosten is. Wie dit doet, is in veel gevallen nog steeds niet van het bedrijf af: uit de klachten blijkt dat All Great Dealz regelmatig beweert dat de retourzending niet of beschadigd is ontvangen. Het bedrijf probeert daarna met behulp van intimiderende incassopraktijken alsnog betaling af te dwingen.

Afzien van het aanbod

De Consumentenbond adviseert de consumenten die de brief hebben ontvangen om All Great Dealz te e-mailen dat ze geen gebruik willen maken van het aanbod. Het is verstandig om in de e-mail de codes van de vouchers te melden, zodat die door het bedrijf geblokkeerd kunnen worden om discussies over de retourzendingen te voorkomen. Consumenten die al door een incassobureau belaagd worden, kunnen All Great Dealz aanspreken op de onduidelijke verstrekte informatie; omdat er geen ontbindingsformulier bij de brief zit, heb je een bedenktermijn van 1 jaar in plaats van 2 weken.

=======================================================


Update 23 juni 2017 bericht van Kassa
https://kassa.vara.nl/nieuws/pas-op-met-all-great-dealz

'Pas op met All Great Dealz'

De Consumentenbond waarschuwt voor All Great Dealz. Dit bedrijf verkoopt telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen. Gedupeerden klagen over onduidelijke annuleringsmogelijkheden en claims over retourzendingen die niet of beschadigd zouden zijn ontvangen.

'Winnaars' gebeld
All Great Dealz belt consumenten met de mededeling dat ze een prijs hebben gewonnen: een vliegreis naar een land van keuze. De 'winnaar' moet vervolgens zelf 65 euro bijbetalen. Vervolgens komt er een brief met daarin een aantal kortingsvouchers voor een nog te boeken reis en hotelovernachting. Pas in de brief staat vermeld dat terugsturen van de vouchers op eigen kosten is. Wie dit doet, is in veel gevallen nog steeds niet van het bedrijf af, meldt de Consumentenbond: uit de klachten blijkt dat All Great Dealz regelmatig beweert dat de retourzending niet of beschadigd is ontvangen. Het bedrijf probeert daarna met behulp van 'intimiderende incassopraktijken' alsnog betaling af te dwingen, aldus de bond.

'Zie af van aanbod'
De Consumentenbond adviseert de consumenten die de brief hebben ontvangen om All Great Dealz te e-mailen dat ze geen gebruik willen maken van het aanbod. Het is verstandig om in de e-mail de codes van de vouchers te melden, zodat die door het bedrijf geblokkeerd kunnen worden om discussies over de retourzendingen te voorkomen. 

Bedenktermijn van 1 jaar
Consumenten die al door een incassobureau belaagd worden, kunnen All Great Dealz wijzen op de onduidelijke verstrekte informatie; omdat er geen ontbindingsformulier bij de brief zit, heb je een bedenktermijn van 1 jaar (in plaats van 2 weken) om gebruik van te maken, stelt de Consumentenbond.

=======================================================

All Great Dealz gebruikt ook de naam Best-tip.

Update 29 juni 2017 Dennan schrijft op de website van Radar het volgende


Vandaag zijn wij benaderd door Best-tip (blijkt na onderzoek een andere naam te zijn van Great Supplements). Helaas hebben we ze het hele verhaal laten vertellen en zij gaven aan dat ze een mail zouden sturen met een link (nog niet ontvangen). We vertrouwden het niet dus zijn eigenlijk direct gaan zoeken en kwamen zo op deze site en de blog terecht. Nu direct een mail naar ze verstuurd met de melding dat we van alles afzien, misschien dat dit nog iets uithaalt....

=======================================================

Update 11 juli 2017 artikel in de Volkskrant

Dit artikel in de Volkskrant is mede tot stand gekomen door de reacties via dit blogartikel en ondergetekende.

https://www.volkskrant.nl/economie/betaal-geen-incasso-als-u-niets-heeft-besteld~a4505612/


Betaal geen incasso als u niets heeft besteld

All Great Dealz slijt via omslachtige technieken bonnen voor vakanties

De klacht: Via 'agressieve' verkooptelefoontjes slijt All Great Dealz tegoedbonnen voor vakanties. Wie de bonnen laat opsturen, maar geen gebruikmaakt van het aanbod, wordt 'geïntimideerd' door de debiteurenafdeling van het bedrijf.

Citaat uit het artikel:
"Een woordvoerder van de Consumentenbond twijfelt of het bedrijf überhaupt vakanties verkoopt of dat zij hun verdienmodel baseren op incasso's. 'Het ergste is nog dat sommige mensen van schrik maar gewoon betalen.'"
Einde citaat.

Door: Joris Zwetsloot 11 juli 2017, 02:00

=======================================================

Update 13 juli 2017 bericht van de ConsumentenbondUpdate 13 juli 2017 - onterechte incasso's

De Consumentenbond krijgt klachten dat All Great Dealz via automatische incasso de betreffende bedragen afschrijft, zonder dat daar toestemming voor is gegeven. Consumenten die geen handtekening hebben gezet voor de automatische incasso's, kunnen die storneren omdat ze in dat geval onrechtmatig zijn. Dat kan binnen 56 dagen na afschrijving via internetbankieren. Daarna kan dit via de bank met een MOI-procedure (Melding Onrechtmatige Incasso) tot 13 maanden na afschrijving.  

=======================================================

Update 29 september 2017

Uit berichten blijkt dat eind september de BV Mediation Agency BV namens All Great Dealz, contact opneemt met "kopers" van de hotelvouchers / hotelbonnen / promocodes maar die niet hebben betaald (terecht dat ze niet hebben betaald), hierbij worden mensen "onder druk gezet" om z.s.m. een bedrag over te maken (99 euro), anders wordt een deurwaarder ingeschakeld.

Naspeuring op internet leert dat Great Supplements B.V. / Great Dealz en Mediation Agency B.V. op het zelfde adres zijn opgericht te weten Veerpolderstraat 140, 6833 BT Arnhem.

Bericht van oprichting Great Supplements / Great Dealz
Opgericht in maart 2017
Veerpolderstraat 140, 6833BT Arnhem
Detailhandel via postorder en internet

De onderneming Great Supplements is gevestigd op Veerpolderstraat 140 te Arnhem en is actief in de branche Detailhandel via postorder en internet. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 68267304 en is gelegen in Kamillehof en Bakenhof in de gemeente Arnhem. Bij Great Supplements is 1 persoon werkzaam.
http://www.oozo.nl/bedrijven/arnhem/malburgen-oost-noord/kamillehof-en-bakenhof/1444726/great-supplements

Volgens de KvK is Great Supplements / Great Dealz verhuisd naar:
Broekstraat 75 6828 PM Arnhem

----

Bericht van oprichting Mediation Agency B.V.
Opgericht in juni 2017
Veerpolderstraat 140, 6833BT Arnhem
Rechtskundige adviesbureaus

De besloten vennootschap Mediation Agency B.V. is gevestigd op Veerpolderstraat 140 te Arnhem en is actief in de branche Rechtskundige adviesbureaus. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 69056447 en is gelegen in Kamillehof en Bakenhof in de gemeente Arnhem. Bij Mediation Agency B.V. is 1 persoon werkzaam.
http://www.oozo.nl/bedrijven/arnhem/malburgen-oost-noord/kamillehof-en-bakenhof/1485344/mediation-agency-b-v

Volgens de KvK is Mediation Agency B.V. verhuisd naar:
Siriusdreef 17-27 2132 WT Hoofddorp

-----

Na enig zoeken op internet de volgende gegevens gevonden:

Mediation Agency B.V.
http://www.mediationagencybv.com
Registration Date:2017-06-28
Expiration Date:2018-06-28
Updated Date:2017-07-04
KVK Nr.: 69056447
BTW Nr.: NL857709045B01

Transpolispark Siriusdreef 17-27, 2132 WT Hoofddorp

+31 23 568 91 52
     023-5689152
     0235689152

info@mediationagencybv.com
mediationagencybv@gmail.com

------

Op internet zijn diverse klachten over Mediation Agency BV te vinden:

https://www.klacht.nl/weekendje-genieten/klacht/vervelende-dreigementen/
Ook ik ben vandaag onaangenaam verrast aan de telefoon door Mediation Agency B.V.

https://www.klacht.nl/weekendje-genieten/klacht/storend-oplichting/
Ben zojuist gebeld door meneer. Mes van Mediation Agency die zegt dat er een openstaand bedrag is van 199€,- bij Weekendje Genieten.

https://www.klacht.nl/weekendje-genieten/klacht/oplichting-984/
ik ben gebeld door een persoon op 14-08-2017 dat werkte voor een incasso bureau t.n.v. mediation agency dat ik een bedrag open had open staan bij hun van 199,00 euro ....

----

Tevens is op Veerpolderstraat 140 6833 BT Arnhem het bedrijf Yourbooking B.V. opgericht.
Dat bedrijf is vervolgens verhuisd aldus de KvK naar:
Noord Brabantlaan 1A 5652 LA Eindhoven

Op internet is dit over Yourbooking B.V. te vinden:
Aanbod Yourbooking BV niet op tijd geannuleerd
https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?t=173513

----

Bijzonderheid, naast genoemde BV's zijn op het adres Veerpolderstraat 140 6833 BT Arnhem juni 2017 nog twee B.V.'s opgericht te weten 'TGY Holding B.V.' en 'Onlinewebstore B.V.'.

----

Bericht van oprichting T.G.Y. Holding B.V.:
http://www.oozo.nl/bedrijven/arnhem/malburgen-oost-noord/kamillehof-en-bakenhof/1484671/tgy-holding-b-v

T.G.Y. Holding B.V. is aldus de KvK verhuisd naar:
Kingsfordweg 151 1043 GR Amsterdam

----

Bericht van oprichting Onlinewebstore B.V.:
http://www.oozo.nl/bedrijven/arnhem/malburgen-oost-noord/kamillehof-en-bakenhof/1485345/onlinewebstore-b-v

Onlinewebstore B.V. is aldus de KvK verhuisd naar:
Paterswoldseweg 806 groud floor 9728 BM Groningen

----

Gegevens KvK peildatum 29 september 2017

Je zou de indruk kunnen krijgen dat met geld "verkregen" door de activiteiten van All Great Dealz B.V., er vier nieuwe BV's zijn opgericht juni 2017, te weten Mediation Agency B.V., Yourbooking B.V., T.G.Y. Holding B.V. en Onlinewebstore B.V., waarna deze vervolgens verhuisd zijn (op papier). Dat op papier "verhuizen" is als dat klopt dan ook mogelijk gemaakt door geld "verkregen" door de activiteiten van All Great Dealz. De locaties waar ze (op papier) naar toe "verhuisd" zijn, zijn ook nog eens stuk voor stuk "luxere" locaties dan Veerpolder 140 Arnhem.

=======================================================

Update 06 oktober 2017

Vraag: Weet iemand wat de relatie is tussen Weekendje Genieten en Mediation Agency B.V.?

Bijzonderheid: als er een relatie is tussen Weekendje Genieten en Mediation Agency B.V., dan is er blijkbaar ook een relatie tussen Weekendje Genieten en Great Supplements / All Great Dealz.

Weekendje Genieten
www.weekendjegenieten.com
Wordt nu lid maak gebruik van een persoonlijke reisadviseur en ontvang als welkomstgeschenk 2 gratis stedentrip naar keuze!

Alle leden van Weekendje Genieten kunnen exclusief gebruik maken van een persoonlijke reisagent welke u garandeert van de beste reis voor de laagste prijs.

www.weekendjegenieten.nl
Binnenkort via  weekendjegenieten.nl
Online exclusief geselecteerde villa's boeken voor een heerlijk weekendje genieten in diverse water(sport)gebieden, aan het strand of in een bosrijke omgeving.

=======================================================

Update 07 oktober 2017
Een gedupeerde kreeg de navolgende mail (privacy gevoelige informatie verwijderd).

Debiteurenbeheer Great Dealz greatdealz@uwmailservice.nl
Betreft: Openstaande posten Great Dealz
Debiteurnummer: .......... | Ons kenmerk: .............
Telefoonnummer: +31(0)7326799 | E-mail: info@greatdealz.com
Wij vragen wij u om vóór .........:
Het vervallen bedrag van €65,00
Onder vermelding van: en factuurnummer(s) over te maken
Naar rekeningnummer IBAN: NL10 INGB 0007 8775 98 (BIC:INGBNL2A) t.n.v. CreditPay B.V. te Zutphen.
Bij vragen over deze factuur kunt u contact opnemen met ons op telefoonnummer +31(0)7326799 of per mail op info@greatdealz.com.
Ontvangen wij uw betaling niet op tijd dan brengen wij €10,- administratiekosten in rekening.
Mocht deze herinnering uw betaling gekruist hebben dan kunt u deze brief als niet verzonden te beschouwen.
Met vriendelijke groet,
Debiteurenbeheer Great Dealz

=======================================================

Update 08 oktober 2017
Een gedupeerde kreeg van All Great Dealz / Mediation Agency BV een SMS.

Gedupeerde kreeg een SMS, afzender unknown, met daarin de mededeling dat de zaak is overhandigd naar Almere Gerechtsdeurwaarders, dossiernummer van de zaak en tel. nummer 036 534 5688 van Almere Gerechtsdeurwaarders. Gedupeerde vroeg bij Almere Gerechtsdeurwaarders na hoe het zit, gedupeerde bleek niet geregistreerd te staan bij Almere Gerechtsdeurwaarders (bevestigd per mail).

Het lijkt er op dat All Great Dealz / Mediation Agency BV op een creatieve manier "klanten" probeert te "intimideren" (dreigen met deurwaarder).

=======================================================

Update 09 oktober 2017

Een gedupeerde kreeg de volgende mail van All Great Dealz / Mediation Agency BV.

------

Geachte heer/mevrouw ,

U heeft alreeds aangegeven uw aankoop niet te (her-) erkennen. Wij dragen ons verzoek vanuit de Wet ‘koop op afstand’. Wij achten ons plichtig u mede te delen dat wij ons verzoek berusten op rationaliteit. Wij geven u de mogelijkheid om het proces van uw aankoop nader in te zien. De aankoopgegevens en het gesprek kunnen en willen wij met u delen. Op deze manier willen wij met u de situatie kunnen afhandelen. Dit zal ons wederzijds tijd en energie besparen. Bovendien houden wij u er graag van op de hoogte dat een voicelog, dus een bandopname van het aankoopgesprek, uitermate rechtsgeldig is. Beide partijen die betrokken zijn bij de overeenkomst, u en GreatDealz BV, zijn fysiek aanwezig in hetzelfde land en het gaat hier niet om een abonnement. Daardoor geldt uw bandopname als een natte handtekening. Indien u uw plicht als Nederlands staatsburger ontkent en uw medewerking hieraan weigert zien wij ons genoodzaakt om bevoegde instanties tot actie te roepen. Wij hopen hier samen uit te komen en verzoeken u vriendelijk om de toenadering grijpen. Graag zien wij uw betaling tijdig tegemoet zodat wij uw dossier z.s.m. kunnen sluiten.

Met vriendelijke groet,

Algemeen Secretariaat

Mediation Agency B.V.

=======================================================

Update 11 feb 2018

Iemand wees mij er op dat het nieuwe bedrijf Business Collect B.V. "klanten" van All Great Dealz heeft benaderd, om hen er op te "attenderen" dat er een "factuur" open staat.


Business Collect B.V. is een incassobureau in Amsterdam en is opgericht op 19 december 2017. Dit bedrijf is gevestigd op het adres Joop Geesinkweg 901 met de postcode 1114AB in de plaats Amsterdam te Noord-Holland. Business Collect B.V. heeft de rechtsvorm besloten vennootschap en er werkt 1 persoon.

Bij de Kamer van Koophandel staat Business Collect B.V. geregistreerd onder KVK-nummer 70329494 met vestigingsnummer 38611341. Volgens de Kamer van Koophandel is dit bedrijf actief in de branche kredietinformatie- en incassobureaus. Het RSIN-nummer van Business Collect B.V. is 858266209.

De domeinnaam www.business-collect.com is volgens https://www.whois.net/ geregistreerd op:
Registration Date:2017-12-13


Volgens drimble, is Ismail Aktar per 19 dec 2017 als bestuurder in dienst getreden bij Business Collect B.V.Op de website van Vara Kassa is op 04 feb 2018 een klacht geplaatst over Business Collect.

Contact gegevens Business Collect B.V.:
Adres
Joop Geesinkweg 901
1114AB Amsterdam-Duivendrecht
KvK-nummer 70329494

Contact
info@business-collect.com
+31 (0) 20 561 6015

Als Business Collect B.V. u wel opbelt maar geen officiële stappen onderneemt zoals het hoort (officiële incasso stappen), en u weet zeker dat u die factuur niet hoeft te betalen, dan niet zelf uit arren moede die factuur betalen. De reden is dat incasso's teruggestort kunnen worden (storneren), terwijl bedragen die u zelf overmaakt niet terug te boeken zijn (tenzij u geluk hebt dat zij het terug willen boeken). Het business model van All Great Dealz bestond (bestaat) er uit om zoveel mogelijk mensen "uit arren moede" het geld te laten overmaken, zonder incasso. Dit met als gevolg dat het overgemaakte geld storneren niet kon. Die zelfde tactiek passen ze stap voor stap op een andere manier weer toe, blijkbaar eerst via Mediaton Agency BV en mogelijk nu via Business Collect BV. Als deze analyse klopt, dan zijn ze gehaaid bezig.Bijzonderheid: Naspeuring op de website van de KvK (d.d. 11 feb 2018) leerde dat Great Dealz (nog steeds) valt onder het bedrijf Great Supplements.
KVK 68267304 Vestigingsnr. 000036724920 Nieuwe Stationsstraat 20 6811 KS Arnhem


ACM pakt incassobureaus aan

Op deze pagina staan ook voorbeeldbrieven over hoe te reageren op een officiële incasso.

Onterechte vorderingen innen, hoge incassokosten berekenen, en ontoelaatbare druk uitoefenen op consumenten om rekeningen te betalen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) deed onderzoek naar incassobureaus en stelde deze problemen in de branche vast.

Wat mogen incassobureaus wel en niet?

Als je een rekening vergeten bent te betalen, dan moet je eerst een aanmaning krijgen. In deze eerste herinnering hoort te staan dat je de rekening binnen 14 dagen moet betalen. En dat er incassokosten berekend worden als je niet op tijd betaalt, en hoe hoog deze incassokosten zijn.

Dit sterkt mij in de volgende adviezen (mede gekregen via reacties):
- Belt All Great Dealz, Mediation Agency of Business Collect u op, beeindig het telefoongesprek onmiddelijk.
- Blokkeer het nummer waar vandaan gebeld is.
- Indien nodig dient u een klacht in bij Consuwijzer (bel-me-niet-register).
- Betaal niet uit "uit arren moede" of "om er vanaf te zijn".
- Als ze geld van u willen, dan moeten ze de daarvoor benodigde officiële stappen zetten.
- Aangezien ze weten dat ze juridisch gezien niet sterk staan (onrechtmatige verkoop / verlengde bedenktijd wegens niet goed informeren), en officiële incassoprocedures geld en moeite kosten, is de kans klein dat ze die weg bewandelen (gaan bewandelen).

Bijzonderheid: Uit het feit dat eerst All Great Dealz nogal actief was, vervolgens Mediation Agency nogal actief was en nu Business Collect actief is, blijkt dat nogal wat mensen zich geintimideerd voelen (voelden) door deze firma's, en daarom "uit arren moede" of "om er vanaf te zijn" vrijwillig betaalden. De werkwijze van deze firma's kan dan ook aangemerkt worden als gehaaid.

Waar kan ik terecht met een klacht over een incassobureau? (Rijksoverheid)

Waar klachten over Business Collect ingediend kunnen worden, is mij niet 100% duidelijk. Al vermoed ik dat Consuwijzer daar waarschijnlijk de juiste organisatie voor is, dit omdat die klachten bij de ACM (Autoriteit Consument en Markt) terecht komen, zie ook het feit dat de ACM genoemd wordt in het artikel op de website van Radar.

=======================================================

Groet Gerrit Hartholt
http://www.gerrithartholt.nl
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl-nl

Aangemaakt 17 juni 2017 daarna diverse malen bijgewerkt (laatste keer 17 feb 2018)
Facebook: https://www.facebook.com/stopallgreatdealz
Twitter: https://twitter.com/stopgreatdealz

P.S.1 De Nederlandse Reclamecode, Code voor Telemarketing CTM:
https://www.reclamecode.nl/nrc/pagina.asp?paginaID=276%20&deel=2

P.S.2 Bel-me-niet register. wat is "het recht van verzet":
https://www.bel-me-niet.nl/vragen/wat-het-recht-van-verzet

P.S.3 Consuwijzer: Wilt u niet meer gebeld worden door bedrijven? Of wilt u weten wat wel en niet mag in een telemarketinggesprek? ConsuWijzer geeft u die informatie;
https://www.consuwijzer.nl/telecom-post/telemarketing


P.S.4 Enkele mensen die gereageerd hebben hier en elders geven de tip om als All Great Dealz belt om dan te zeggen dat je de vouchers / promo codes niet ontvangen hebt (immers All Great Dealz verstuurd ze niet aangetekend). Deze mensen stellen dat All Great Dealz dan moet bewijzen dat de ontvanger ze ontvangen heeft. Aanvullend adviseren ze om dan vervolgens de telefoon niet meer op te nemen als All Great Dealz belt. Of dit een bruikbare tips is dat weet ik niet.

156 opmerkingen:

 1. Hi Gerrit,

  Ik ben ook zojuist gebeld en volgde toevallig dezelfde speurroute als jij. Wanneer je op Google streetview kijkt is dit gewoon een gezinswoning, geen professioneel bedrijf in die zin. Ook is er klusbedrijf Andre Dudzik gedeponeerd in 2013. In maart great supplements en Great dealz. Bij navraag hoe ze aan mijn nummer komen, kreeg ik ook het antwoord dat dat via een prijsvraag geweest moest zijn. Hier doe ik dus nooit aan mee. Op de vraag via welk bedrijf ze mijn gegevens hebben verkregen, zeiden ze dat ze dat niet konden zien. Maar wel dat ze mijn telefoonnummer, emailadres en huisadres hadden. Misschien naïef, maar hier schrok ik van, zeker gezien de schimmigheid (zie Streetview) die hang rondom deze personen. Bel me niet is handig, maar betekent niet een verwijdering van mijn persoonsgegevens. Puur dat ik niet gebeld mag worden. Heeft jij speurtocht nog meer opgeleverd?

  Groet,

  Michiel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Michiel.

   Dank je wel voor de reactie.

   Per mail info@allgreatdealz.com heb ik hun gevraagd om bewijs waaruit blijkt dat ik meegewerkt zou hebben aan een enquete van hun, tot op heden heb ik op die vraag geen antwoord ontvangen van Great Dealz.

   Wellicht is het een idee om een klacht in te dienen bij de Consuwijzer, dit kan deze URL:

   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer

   Zelf heb ik op 26 april 2017 via Consuwijzer een klacht ingediend.

   Als meer mensen klagen is de kans groter dat de instantie, te weten de Autoriteit Consument en Markt (ACM), in actie komt.

   Tot zover.

   Michiel het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Gebruik indien nodig het onderstaande contactformulier voor mailcontact.

   Verwijderen
  2. Beste Michiel.

   Aanvullend, in hoeverre de wet op de bescherming van de persoonsgegevens mogelijkheden biedt (naast een klacht bij Consuwijzer), weet ik op dit moment niet.

   Michiel het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 2. Ik vraag me alleen af, als ik die brief met cheques niet terugstuur. Zou ik dan nog iets horen van dat bedrijf? En ook andersom. Als ik niets instuur, zullen ze me dan weer bellen om te vertellen dat ik nog geen cheque heb geint? Ik vind het maar vage shit, maar ik stuur die cheques ook niet terug.
  Ik heb aangegeven dat ik die zooi niet wilde en toch sturen ze het op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank voor de reactie.

   De praktijk leert dat dat soort bedrijven heel goed weten wat ze moeten doen om geld te halen, ze weten vanaf dan precies wat ze moeten doen (conform de juridische regels). Als je niet duidelijke (schriftelijk) aangeeft dat je ze (de hotelbonnen / hotelvouchers) niet wilt, en niet duidelijk (liefst schriftelijk) je afmeldt dat de kans dan groot is dat ze op een gegeven moment een incassoprocedure starten.

   Hoe All Great Dealz (handelsnaam) precies werkt weet ik niet, maar ik heb ook geen zin om dat uit te proberen.

   Mocht het zo zijn dat u dat gaat doen wat u schetst, te weten niets insturen etcetera, zou u dan via dit blog mij en anderen op de hoogte willen brengen hoe het e.e.a. zich ontwikkelt?

   M.b.t. de vage shit waar u het over heeft, dat is meestal onderdeel van het concept, door niet alle belangrijke informatie te vertellen (bewust vaag zijn) hopen ze dat meer mensen er in trappen.

   Of dat wat ik hier schets 1 op 1 ook geldt voor All Great Dealz (handelsnaam) weet ik niet, maar de werkwijze van All Great Dealz tot nu toe lijkt sterk op de werkwijze die andere bedrijven toepastten.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 3. Alles wat je gratis krijg kunnen ze je natuurlijk niets voor in rekening brengen. Als het afschrijven kun je de afschrijving zelf ongedaan maken. Wij hebben ook een brief thuis gehad, de site en de brief ook zien er alles behalve professioneel uit. Het zijn sowieso oplichters. Op company.info zie ik inderdaad ook dat het om een eenmanszaak gaat die zeer recent (03-2017) is opgericht. En dan al zulke cadeautjes uitdelen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Mike.

   Dank voor de reactie.

   Of het oplichters zijn weet ik niet, wat ik wel weet is dat ik een klacht ingediend heb bij Consuwijzer:

   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer

   Als hun handewijze niet klopt (en daar zijn aanwijzingen voor) dan dient de controlerende instantie tot actie over te gaan.

   Mike het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Ik ben vanmorgen benaderd. Reis gewonnen, vouchers opsturen, 65 euro betalen of terugsturen enz.(zie bovenstaande reacties) Er werd gevraagd of de adres gegevens klopten en het emailadres. Daarna werd gevraagd of het bankrekeningnummer klopte. De 4 laatste cijfers van de rekenig werden genoemd, hetgeen dus bepaald niet overeenkwam met mijn nummer.Ik heb gezegd dat ik mijn bankrekening nummer zeker niet aan iemand zou geven. Er werd gezegd dat dat helemaal geen kwaad kon omdat ze zich aan de CEPA regels moesten houden e.d. Geen idee waar dat over gaat heb ik gezegd maar mijn nummer geef ik niet. Als er wat betaald moet worden kan ik dat zelf wel regelen. Heb gevraagd om morgen terug te bellen. Heb het één en ander hier gelezen en zelf ook opgezocht en zal morgen zeggen dat ik geen vouchers wens te ontvangen. Ben benieuwd of dit een vervolg heeft.Mijn gegevens hebben ze vermoedelijk via iCentje (klikmail). Op de startpagina van allgreatdealz.com zag ik dat in kleine lettertjes even links onder staan. Ik heb niet met een enquete meegedaan en sta ook in het Belmeniet register

   Verwijderen
  3. Beste Ans.

   Dank voor de reactie en de informatie.

   Heel verstandig van jou om jou bankrekeningnummer niet te geven, in het onverhoopte geval dat ze jou bankrekeningnummer ook in handen krijgen en ze via een bandopname een ja van jou op band hebben (dit soort firma's neemt vaak telefoongesprekken op), hebben ze nog meer mogelijkheden.

   Vraag: Zou je een klacht bij Consuwijzer willen indienen?

   Ans het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 4. Ik wacht af of ik vandaag teruggebeld wordt. Ik hoop het want ik heb nog wel het één en ander te vragen. Er schiet mij ook ineens iets heel erg vreemds in gedachten. Ze beschikken over mijn 06 nummer. Dat werd genoemd tijdens het "checken". Nu is het zo dat ik NOOIT mijn 06 nummer geef, anders dan aan vrienden of de tandarts of de garage oid. Ik heb (nog steeds) een vaste telefoonaansluiting met uiteraard een ander nummer welke ik gebruik als er gevraagd wordt om een telefoonnummer bijv. een webshop. Niet bekende nummers geven 000000 op het scherm aan en die neem ik NOOIT op. Hoe komen ze aan mijn 06 nummer??? Ik vind dit zeer ernstig. Hebben andere mensen die gebeld zijn dit misschien ook meegemaakt?? Zeker maak ik melding bij Consuwijzer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ans.

   Mijn ervaring is dat ze meestal terugbellen, alleen niet altijd op het moment dat was "afgesproken".

   Ook ik verbaas mij er over dat ze aan mijn 06 nummer zijn gekomen, al is mijn 06 nummer niet strict geheim.

   Mijn vraag om bewijs dat ik een "enquete" zou hebben ingevuld heb ik tot op heden 18/05 nog steeds niet van hen gekregen.

   Ans het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 5. Hetzelfde hier, alleen ben ik niet zo assertief en volledig overdonderd. Ik ga de voucher terugsturen, dat kan volgens de begeleidende brief. Zal ik.hem voor de zekerheid maar aangetekend versturen???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Carla.

   Dank je wel voor de reactie.

   In dit stadium is een copie van de terugstuur brief genoeg. Waarom meer kosten maken dan nodig is?

   Wil je overwegen om ook een klacht in te dienen bij Consuwijzer?

   Carla het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 6. Hoi,

  Ook ik heb me laten overdonderen. Ik kreeg de vouchers thuis en het voelde niet goed (heb nb een camper dus waarom hotelvouchers, maar goed geen slimme actie dus).

  Op de site kan je ook geen hotels reserveren alleen direct een vraag aan het hotel sturen, vaag.

  Heb ze gebeld en uitgelegd dat ik de vouchers wilde terugsturen en dat is geen probleem volgens de vriendelijke mevrouw. Ik heb aangegeven of dit aangetekend moest maar dit was niet nodig. Uiteindelijk heb ik dit wel gedaan. Brief is aangekomen en ook voor getekend.

  Hopelijk is de kous hiermee af.

  groet Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Danny.

   Dank voor de reactie.

   Als je er voor gezorgd hebt dat je kunt bewijzen dat je de boel teruggestuurd hebt dan zit je redelijk goed.

   Vraag aan jou is om een klacht in te dienen bij Consuwijzer.

   Jou klacht bij Consuwijzer helpt om te voorkomen dat dit soort situaties weer gebeuren.

   Danny het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 7. Hoi,

  Precies hetzelfde mee gemaakt.
  Ik had die bonnen thuis gestuurd gekregen en heb ze weer terug gestuurd. En nu zeggen ze dat ze de bonnen niet ontvangen hebben.
  Nu heb ik al een klacht bij Consuwijzer gemaakt. Nu nog ff de reactie afwachten.
  Schandalig hoe Great Dealz met mensen omgaat.

  Groeten Patricia Kauwenberg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Patricia.

   Dank je wel voor jou reactie.

   Mijn complimenten dat jij een klacht bij Consuwijzer hebt ingediend, ik hoop dat veel meer mensen een klacht indienen.

   Wat mij opvalt is dat veel mensen reageren op dit blogbericht van mij over All Great Dealz en hun hotelbon / hotelvoucher, blijkbaar zit het veel mensen hoog wat All Great Dealz aan het doen is.

   Patricia het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste Patricia,

   Ik heb hetzelfde als jou, maar heb geen bewijs en weet nu niet goed wat ik moet doen. Moet ik nu maar betalen? of zal ik het afwachten?

   Heb jij al iets gehoord?

   Graag hoor ik van je.

   Met vriendelijke groet,

   Joep

   Verwijderen
  3. Beste Joep.

   Enkele tips:
   - Stuur een mail naar info@allgreatdealz.com en geef aan dat je de boel annuleert, jou mail is concreet bewijs. (Naar verluidt zie reactie unknown van 08 juni kan afmelden op verschillende manieren.)
   - Dien een klacht in bij Consuwijzer.
   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer
   - Kijk of er bij de tips van AvroTros Radar voor jou bruikbare tips zitten.
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/
   - Indien je advies van de deskundigen van Consuwijzer wilt hebben (die kennen de regelgeving in deze tot in detail) neem dan telefonisch contact op met Consuwijzer via 088 - 0 70 70 70

   Joep het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  4. Of wat denk jij Gerrit?

   Groet,

   Joep

   Verwijderen
  5. Beste Joep.

   Ik heb enkele minuten geleden gereageerd, zie hierboven.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  6. Hallo Joep,

   Ze hebben bij mij toen rond 25 mei geld van mijn rekening afgeschreven. Dat heb ik toen zelf gestorneerd en tot op heden niks meer gehoord. Weet niet of je er nog wat aan hebt. Groetjes Patricia.

   Verwijderen
 8. Ik ben student en ben ook opgebeld geweest, meestal of eigenlijk altijd behalve nu ga ik daar nooit op in.
  Nu wil ik graag met mijn vriendin op reis en dit leek me een goedkoop alternatief.
  Ik heb me dus laten vangen!!
  Ik heb 50€ betaald voor 2 hotelvouchers.
  Impulsieve beslissing.
  Ik hoop van harte dat dit nog terug gedraaid kan worden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Tibbe.

   Dank voor de reactie.

   Ik hoop voor jou dat het nog teruggedraaid kan worden, al weet ik niet zeker of dat gaat lukken. Misschien moet je met jou bank contact opnemen om te kijken of je het kunt storneren. Durf zo niet te zeggen of dat in dit geval kan. Voor jou en jou vriendin is het op zijn minst het onderzoeken waard.

   Zorg wel dat je de boel terugstuurd naar All Great Dealz en dat je kunt bewijzen dat je het terug hebt gestuurd (copie).

   Tip: Dien een klacht in bij Consuwijzer.

   Check of ze jou gewezen hebben op het bel-me-niet register, en kijk ook even of je gebruik kunt maken van de (nieuwe) wetgeving over acquisitiefraude (heb ik niet gecheckt).

   Zou je mij over hoe het verder gaat op de hoogte willen houden via het contactformulier onderaan deze pagina?

   Tibbe het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Ik ben ook zo stom geweest met de praatjes van Great Dealz. Dus ook geld van de rekening afgeschreven. Maar ik heb zelf de terug boeking gedaan. Ben nu benieuwd wanneer ik iets hoor van hun. Misschien een tip om dat ook te proberen.

   Verwijderen
  3. Beste Patricia.

   Goed om te vernemen dat het jou (via jou bank) gelukt is om het geld terug te laten boeken, dit heet geloof ik storneren.

   Zorg dat je zoveel mogelijk bewijsstukken hebt (zoals copiën), en goed dat je een klacht bij Consuwijzer hebt ingediend (is ook een soort bewijs).

   Patricia het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 9. Hetzelfde verhaal. Vorige week gebeld. Enquete, prijs gewonnen, vliegreis voor twee.Naam, adres, emailadres bekend. Man is een handige prater en loodst je ondanks je twijfels naar eindresultaat. Na afloop werd de band gestart voor bevestiging juiste gegevens. Ook of je geregistreed staat bij schuldregistratie. Later realiseer je je, dat dat ongewoon is voor een produkt, dat je gratis krijgt, niet hoeft terug te sturen (is gezegd). Er is gewezen op 14 dagen bedenktijd. Dit wordt toch alleen gedaan als je iets overeenkomt, zoals een koop of abonnement
  Heb vandaag gebeld op het nummer. Kreeg een juffr. aan de lijn. Mijn gegevens kon ze niet oproepen in haar computer, want ze was alleen maar telefoniste. Maar ik mocht alles terug sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank je wel voor de reactie.

   Dit vondt ik op de website van AvroTros Radar:
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/

   Reageer schriftelijk, stuur de boel terug binnen 14 dagen (liefst aangetekend).

   Zet geen handtekening onder een overeenkomst.

   Meld per brief of mail dat jij vindt dat de verkoop in jou ogen onrechtmatig is.

   Dien een klacht in bij Consuwijzer.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 10. Ook ik ben ingegaan op zo'n aanbod van all great deals.
  €65 betalen via acceptgiro, rekeningnr geef ik nooit. Accepteer ik het aanbod niet dan kan ik alles terugsturen en hoef dan niet te betalen, zeggen ze.
  Het pakketje stuur ik (ongeopend) aangetekend terug.
  Vraag me alleen nog af of ik ze ook nog moet bellen over het e.e.a.
  Heb je nog adviezen wat ik nog meer zou moeten doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Hans.

   Dank je wel voor de reactie.

   Bellen naar All Great Dealz heeft geen zin (zie de diverse reacties van anderen), zij zijn alleen gevoelig voor schriftelijk (per mail of per brief) duidelijk maken dat jij niet van hun aanbod gediend bent.

   - Zorg dat je een copie van de brief hebt die je naar hen teruggestuurd hebt.

   - Hierbij 10 tips van AvroTros Radar:
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/

   - Dien een klacht in bij Consuwijzer:
   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer

   Hans het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Hallo Gerrit, een dag later ben ik weer door hun gebeld met hetzelfde aanbod. Ik heb ze gezegd dat ik alleen nog maar wil annuleren, maar dat ging niet met haar.
   Inmiddels de brief met actiecode gekregen. Daar heb ik via e-mail op gereageerd dat ik annuleer en een bevestiging wil hebben van de annulering.1 dag later was deze bevestiging er al. Ook dat er verder geen kosten aan verbonden zijn.
   Gr
   Hans

   Verwijderen
  3. Beste Hans.
   Dank je wel voor de update.
   Het lijkt er op dat All Great Dealz zodra ze adequaat weerwerk ervaren terugkrabbelen.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 11. Het lijkt erop dat All Great Dealz probeert te profiteren van het feit dat mensen die af willen zien van de aankoop de cheques niet aangetekend terugsturen, en dus geen bewijsmateriaal hebben dat de cheques tijdig teruggestuurd worden.

  Dit legt de bewijslast voor tijdig terugsturen van de cheques voor ontbinding van de koop bij de koper. Tegelijkertijd stuurt All Great Dealz zelf de cheques ook gewoon per normale post, waardoor er ook geen bewijs is voor het feit dat de cheques ontvangen zijn door de koper. Theoretisch zou het dus moeten kunnen dat de bewijslast bij All Great Dealz komt te liggen dat de cheques ontvangen zijn door de koper.

  Wellicht kunnen de rollen op deze manier omgedraaid worden.

  En nou hopen dat All Great Dealz dit blog niet meeleest...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank je wel voor de reactie.

   Dank je wel voor jou idee, een idee waar veel voor te zeggen is.

   De kans is aanwezig dat All Great Dealz dit blog leest (staat op openbaar). Echter omdat dit deze blog pagina anno 01 juni 2017 al meer dan 1400 vieuws heeft, is het al door zoveel mensen gelezen dat het mogelijk al effect begint te hebben.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 12. Misschien wel. Ik kreeg een brief met Promo Code. Als ik die activeerde, moest ik €65 overmaken. Als ik hem niet gebruikte, had ik 14 dagen bedenktijd om te annuleren op genoemde mailadres. Ik heb per mail met leesbevestiging geannuleerd. Kreeg vlot bevestiging van annulatie binnen met het bericht dat er geen verdere kosten in rekening gebracht zouden worden. Dit alles voor iets wat, als vrijblijvend gepresenteerd wordt.
  Ook ik heb bij Consuwijzer een klacht ingediend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Uit de reacties op dit blog (en kijkend naar mijn eigen ervaring), is het aanbod van All Great Dealz niet vrijblijvend. Het presenteren als vrijblijvend is naar mijn indruk onderdeel van het verkoopverhaal.

   M.b.t. de Promo Code, het wel/niet activeren en het binnen 14 dagen annuleren per mail, maakt dat All Great Dealz mogelijk aan de (wettelijke) bewijslast wil voldoen. Je zou de indruk kunnen krijgen dat All Great Dealz naar een manier zoekt om formeel aan de wet te voldoen, maar tegelijkertijd door kan gaan met hun door velen als "agressief" ervaren verkoopmethodes.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 13. ook ik ben benaderd, vroegen idd om mijn rekening nr, niet gegeven, en heb vouchers vervolgens wel in huis gekregen, heb ze ook netjes terug gestuurd, en ben vandaag gebeld dat ik dit te laat had gedaan, ik heb ze gezegd bewijs deze maar, ik was op tijd, op de achtergrond hoorde ik een mevrouw behoorlijk tekeer gaan tegen een ander slachtoffer, ook mij werd verteld dat ze een incasso zouden sturen, heb hem succes gewenst, en opgehangen, heb de vele tips nu gelezen, en heb ook bij consuwijzer een klacht ingediend. bij kassa ook enorm veel klachten gelezen, hopelijk word deze praktijk snel stopgezet. ze hebben echt een vreselijke agresieve verkoop methode. ben nu wel benieuwd wat ze verder gaan doen. ik wacht nog even in spanning af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank je wel voor de reactie.

   Goed dat je een klacht bij consuwijzer hebt ingediend.

   Idd is hun verkoopmethode agressief, ben zelf nieuwsgierig naar het hoe en waarom en naar of al de klachten worden opgepakt en zo ja door wie. Dat je af moet wachten of er door de instanties stappen ondernomen gaan worden vindt ik persoonlijk niet zo prettig.

   Omdat ik in het verleden ergens aan vast heb gezeten, en ik geen zin had aan gedoe met terugsturen, ben ik niet ingegaan op hun aanbod. Wat ik wel gedaan heb is hun vragen stellen, zoals namens welke firma belt u en hebben jullie een website etcetera.

   Uit het feit dat er verbazingwekkend veel mensen reageren op dit blogbericht over All Great Dealz, kan de conclusie getrokken worden dat er iets heel fout zit in de werkwijze van All Great Dealz.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 14. Hallo allemaal,
  Mijn ervaring met Great Dealz gaat nog een stapje verder. Ik was ook overdonderd door hun telefoontje en heb de vouchers laten opsturen omdat het zonder probleem weer teruggestuurd kon worden. Dit heb ik ook direct gedaan zodra ik post van hen ontving. Nu krijg ik zojuist een heel vervelend telefoontje van ze dat de voucher dubbelgevouwen in de envelop zat en dat ik nu 65 euro moet betalen en als ik dat niet doe voor 8 juni, ze een incassobureau gaan inschakelen en er nog 40 euro bij komt. Dus dat ik maar snel moest gaan betalen. De dame in kwestie sprak op een hele vervelende toon en volgens haar zat er niet veel anders op dan de 65 euro te betalen, omdat zij in hun recht stonden. Heel naar, ik weet even niet welke stappen ik moet gaan ondernemen. Groeten Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Barbara.

   Hierbij een aantal tips:

   Wat te doen bij opdringerige telemarketing: 10 tips
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/

   Barbara het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 15. Beste Barbara,
  Bedrijven als Great Dealz bestaan door de begrijpelijke angst van mensen voor aanmaningen, incassobureau's, deurwaarders. Ze zetten je onder druk vooral snel te betalen om dit allemaal te vermijden. Ze overgieten alles met een sausje van legaliteit, terwijl ik mij afvraag of zij wel ergens op kunnen staan. Zouden zij het voor de rechter laten komen, als je weigert te betalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben ook benaderd door Great Deals, werd in eerste instantie overrompeld en heb toen ja gezegd. Er werd namelijk gezegd dat ik binnen 14 dagen de voucher kon terugsturen. Hierna heb ik nooit meer wat gehoord, geen bevestiging per email of brief. Tot vandaag, werd gebeld dat er nog €65,- open staat. Uitgelegd dat ik niks ontvangen had en dat ik ook geen gegevens van het bedrijf had. De mevrouw vertelde vervolgens dat ze wel degelijk een witte brief hadden opgestuurd en dat die 18 mei is bezorgd en dat ze daar bewijs voor hebben. Afgesproken (met tegenzin) dat ze mij een mail zou sturen met daarin de betalingsgegevens die uiterlijk 8 juni betaald moet zijn. Anders zou het uit handen gegeven worden. Na betaling zou ze per mail de voucher alsnog opsturen. Na het eea op internet hebben opgezocht ben ik het hier niet mee eens. Nu ga ik proberen uittezoeken of ik in mijn recht sta. Heeft iemand nog tips?

  Hieronder de mail die is verstuurd vandaag.
  Geachte meneer/mevrouw ,

  U mag het eenmalig bedrag van €65,- aan ons overmaken op IBAN: NL78 INGB 0007 7837 39 t.n.v. Great Dealz onder vermelding van uw gegevens.

  Bent u na gebruik van uw cheques zoals andere klanten tevreden en wilt u graag meer cheques ontvangen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer +31 85 732 67 99. U kunt ons ook een mail sturen op info@allgreatdealz.com of onze contactformulier gebruiken op onze website www.allgreatdealz.com.

  Wij wensen u veel plezier met uw pakket!

  Met vriendelijke groeten,

  Roos van Iwaarden

  Team Great Dealz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Laat All Great Dealz maar bewijzen dat ze de boel verstuurd hebben en dat jij de boel ontvangen hebt.

   Als je niet wil betalen, dan ook niet betalen.

   Tips van AvroTros Radar:
   Wat te doen bij opdringerige telemarketing: 10 tips
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/

   Dien een klacht in bij Consuwijzer:
   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer

   Een tip die voor jou nu te laat is, geef je emailadres niet.

   Bijzonderheid: als ik de door hun gestuurde mail zo bekijk, blijkt daaruit niet dat ze bewijs hebben dat jij de vouchers hebt ontvangen. Het lijkt eerder een "standaard-mail" die ze sturen naar mensen waarvan ze geld willen incasseren.

   Alles wijst er op dat ze mensen proberen te overbluffen, trap daar niet in.

   Extra bijzonderheid: dat telefoontje van hun (wat jij vandaag hebt gehad) is geen bewijs, tenzij ze dat telefoontje hebben opgenomen.

   Tot zover.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 17. Ik heb een klacht ingediend bij de consumentenbond. En schriftelijk mijn bezwaar ingediend bij All great dealz en deze mail ook doorgestuurd naar de consumentenbond. Nu wachten op reactie. Ik ben erg benieuwd. Bedankt voor jullie reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben een tijdje geleden ook gebeld, ze hebben de vouchers opgestuurd, en ik heb ze verder niet teruggestuurd (want het zag er zeer nep uit en alles wees op oplichting). Vandaag belden ze dat ik nog moest betalen, ik heb ze verteld dat ik dat niet van plan was, en toen werden ze boos en zouden ze een incassobureau inschakelen.
  Daarop een klacht ingediend bij ACM (Consuwijzer), daarvan kreeg ik na zo'n 5 minuten direct een telefoontje! Ze krijgen inderdaad veel klachten binnen (chapeau, Gerrit). En omdat ik de vouchers en brief nog had, wilden ze een kopie zien zodat ze beter weten wat er aan de hand is (en wat er zoal niet klopt).

  Wat voor mij een nieuwtje was, maar erg goed om te weten: Het verhaal van "binnen 14 dagen terugsturen om op te zeggen" is NIET correct. Ze moeten een formulier meegeven waarmee je de overeenkomst kunt opzeggen, en vanaf DAN heb je 14 dagen bedenktijd (of zelfs een jaar... ik begreep de details nog niet volledig, maar voor sommige situaties is de termijn een jaar). En opzeggen kan op veel manieren (schriftelijk), niet alleen exact zoals zijzelf het willen.

  Wat betreft incassobureaus: dit Direct Solutions BV dat ik vaker zie klinkt ook shady, en geeft op hun eigen website zelfs aan dat ze geen incasso's doen, alleen bemiddeling. Opgericht: april 2017... op hetzelfde adres met nog een hoop andere bedrijven.
  De man van ACM zei ook: in principe kan elk bedrijf zichzelf incassobedrijf noemen. Het enige dat zo'n bedrijf kan is naar de rechter gaan, ze kunnen zelf niks incasseren.

  Dus hoe dan ook: NIET betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank voor de reactie en het compliment, toen ik dit blogbericht begon kon ik niet vermoeden dat het aantal reacties zo groot zo worden.

   Dank ook voor de aanvullende informatie van Consuwijzer.

   Eén van de gedupeerden (die zich onbeschoft behandeld voelt door All Great Dealz), heeft mij recent gevraagd of er een groep gevormd kan worden, en of ik daar bij wil helpen.

   Unknown het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 19. Hoi
  Ik heb ook een brief gehad met activatiecode
  De brief was met fout huisnummer en foute initialen voornaam.
  Ik kon via de mail annuleren.
  Ik had erin geschreven dat: in de brief wordt vermeld dat we contact hebben gehad.Wat pertinent niet waar is.
  Dat ik ze gegoogled heb en dat het naar oplichting riekt.
  Dat ik ze gemeld heb bij consuwijzer radar en opgelicht
  Dat ik natuurlijk de boel annuleert

  Dat nog 1 bericht in vorm van mail en brief ik aangifte ging doen van oplichting

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Zo te zien hebt u heel stevig gereageerd in de richting van All Great Dealz.

   Wellicht kunt u via deze URL nog extra tips vinden:
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Hoi
   Bedankt voor de snelle reactie.Helaas heb ik nog geen mail terug gehad maar ik bewaar alles wat ik nu heb.
   Hoop dat ik niks meer van ze hoor maar mocht het zo zijn dan post ik het hier weer

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem.

   Verstandig om alles te bewaren wat je nu hebt.

   Hou er rekening mee dat ze mogelijk telefoongesprekken hebben opgenomen (dat heet in jargon een voice log), maw zij bewaren ook allerlei bewijsmateriaal.

   De tips van Radar bij opdringerige telemarketing (te vinden via de URL hierboven gepost) kunnen helpen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  4. Hoi
   Ik heb vandaag een mail gehad dat het geannuleerd is en dat er verder geen kosten aan verbonden zijn
   Hoop dat ik echt vanaf ben en ik bewaar alles

   Verwijderen
  5. Beste Anoniem.

   Inderdaad belangrijk om alles te bewaren.

   Het lijkt er sterk op dat ze mensen proberen te overbluffen, indien dit hun niet lukt en mensen zich verzetten (zoals u gedaan hebt) dan stoppen ze. Bemerken ze geen weerstand dan proberen ze door te drukken (overbluffen).

   Nogmaals goed dat u het gemeldt hebt bij consuwijzer en andere instanties.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 20. Hoi,

  Goed om dit allemaal te lezen. Ik ben ook gebeld met de aanbieding en dacht dat het geen kwaad kon als ik het netjes binnen 14 dagen terug zou sturen. Ik kreeg de brief 3 weken na het telefoontje binnen (16 mei gebeld). Op de brief staat de datum dat hij geschreven is: 23 mei 2017. Echter kreeg ik de brieven 7 juni 2017 pas binnen, waardoor ik dacht dat ik erin was geluisd. Toen ik de brief las stond er dat ik na ontvangst 14 dagen de tijd had om hem terug te sturen. Nou werd ik net gebeld dat ik nog €65,- moet betalen, omdat de 14 dagen zijn verstreken. Hier ben ik tegen in gegaan, omdat ik het pas 7 dagen geleden heb ontvangen. Mevrouw vond dat ik haar vervelend bejegende en ze hielp mij juist door mij een kans te geven vandaag voor 17u te betalen. Anders zouden er extra kosten bij komen. Ik moet voor 17u betalen en een betalingsbewijs mailen ook voor 17u. Nu ik dit allemaal lees lijkt het mij beter niet te betalen, maar ik ben bang dat de kosten dan hoger worden.. Iemand tips?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank je wel voor de reactie.

   Hierbij enige tips voor zover mijn kennis strekt, voor advies van de deskundigen van Consuwijzer kun je het beste met Consuwijzer zelf contact opnemen.

   Enkele tips:
   - Als jij vindt dat de verkoop onrechtmatig is geweest, dan niet betalen.
   - Stuur een mail naar info@allgreatdealz.com en geef aan dat je de boel annuleert dit indien nodig voorzien van toelichting (zoals datum ontvangst brief), jou telefonische reactie is geen bewijs jou mail is wel concreet bewijs. (Naar verluidt zie reactie unknown van 08 juni kan afmelden op verschillende manieren.)
   - De brief de je van All Great Dealz ontvangen hebt of niet terugsturen (immers je annuleerd per mail) dan wel maak een copie voordat je hun brief terugstuurd. #bewijsstukken
   - Als ze willen dat jij vandaag voor 17u betaald (iets wat niet gebruikelijk is), laat hen dit maar schriftelijk aan jou duidelijk maken.
   - Dien een klacht in bij Consuwijzer. = belangrijk
   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer
   - Kijk of er bij de tips van AvroTros Radar voor jou bruikbare tips zitten.
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/
   - Indien je advies van de deskundigen van Consuwijzer wilt hebben (die kennen de regelgeving in deze tot in detail) neem dan telefonisch contact op met Consuwijzer via 088 - 0 70 70 70

   Vragen aan jou:
   - Heeft All Great Dealz een bandopname (voice-log) gemaakt van het verkoopgesprek van 16 mei?
   - Heeft All Great Dealz jou gewezen op het recht van verzet (bel-me-niet register)?
   - Wil je een ieder op de hoogte houden (door te reageren op dit blog) over hoe het verder gaat?

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Hierbij het vervolg. Gelukkig ben ik er van af!

   Nadat ik was opgebeld heb ik een bezwaar geschreven en opgestuurd per aangetekende brief en gemaild op 08-06-2017.

   Hierna ben ik een aantal keer gebeld, dit ik keer heb ik ze uiteraard niet opgenomen.

   Vandaag kreeg ik een sms met de tekst om voor 17:00 €65,- over te maken.

   Gelijk een email gestuurd, met de tekst dat ik de overeenkomst heb ontbonden en dat ik hun een termijn had gesteld van 2 weken om schriftelijk te reageren. Omdat ze dit niet gedaan hebben waren zei in gebreken.

   Na circa 40 minuten een bevestiging gekregen dat ik de overeenkomst is geannuleerd.

   Hierna heb ik een klacht ingediend bij de ACM.

   Als er interesse is voor het bezwaar, de reactie, sms of bevestiging kan ik die eventueel hier neerzetten. Maar nu express niet gedaan omdat dat misschien te veel tekst oplevert.

   Dus mijn advies aan anderen: niet betalen! Great Dealz staat niet in hun recht. Schrijf een bezwaar met gegronden redenen en eventueel wetteksten. Dreig desnoods om aangifte te doen en zie dit linkje van de Consumentenbond >
   https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/pas-op-met-all-great-dealz

   Succes iedereen!

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem.

   Wat mij betreft mag je het bezwaar etcetera hier plaatsen. Of er een maximum zit aan het aantal karakters weet ik niet. Desnoods plaats je het in meerdere stappen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  4. Aangetekend verzonden en per e-mail naar: info@allgreatdeaz.nl

   Great Dealz
   T.a.v.: De Directie
   Veerpolderstraat 140
   6833 BT Arnhem

   Plaats, 08-06-2017

   Betreft: Vernietiging overeenkomst

   Geachte heer of mevrouw,

   Op 12-05-2017 sloten wij telefonisch een overeenkomst voor een vliegreis inclusief hotel voor 2 personen. Met deze brief laat ik u weten dat ik de overeenkomst vernietig op grond van onderstaande argumenten.

   Op vrijdag 12 mei 2017 werd ik door een van uw collega’s opgebeld met de mededeling dat ik een prijs had gewonnen.

   Uw collega was zeer opdringerig en hanteerde een agressieve verkoop techniek die ik als onwenselijk ervaarde doordat ik (de consument) hier bijna niks op in kon inbrengen.

   In dit telefoongesprek is afgesproken dat ik voor € 65,- vrijblijvend een voucher opgestuurd zou krijgen ter waarde van een vliegreis met bestemming naar keuze (Barcelona, Berlijn, Rome etc.) inclusief hotel.

   Tijdens dit gesprek heb ik expliciet gevraagd of ik de overeenkomst nog eventueel kon annuleren. Uw collega verzekerde mij ervan dat ik een brief zou ontvangen met hierin de voucher, die ik binnen 14 dagen zou kunnen retourneren, waardoor de overeenkomst zou worden beëindigd.

   Echter heb ik tot op heden niks van u mogen ontvangen. Tot mijn grote verbazing werd ik gisteren (07-06-2017) gebeld door een andere vrouwelijke collega (Wendy naar mijn weten) met de mededeling dat er nog € 65,- openstaat.

   Hierbij heb ik uitgelegd dat ik nooit iets ontvangen had en dat ik dus niet ga betalen zonder dat ik in enige vorm iets heb ontvangen (hetzij een bevestiging per mail of brief).

   Uw collega was uiterst onbehulpzaam en klantonvriendelijk waardoor er werd gesuggereerd dat er wel degelijk een brief is verstuurd en dat hier bewijs voor is.

   Omdat ik niks heb ontvangen verzoek ik u het verzendingsbewijs toe te komen.

   Daarnaast dreigde u collega, dat als ik niet voor vandaag (08-06-2017) betaal, zij de vordering uit handen zal geven aan een incassobureau.

   Uitgelegd dat ik niet kan betalen omdat ik geen gegevens van u bedrijf heb (tot gisteren wist ik geen eens uw bedrijfsnaam). U collega vertelde mij dat zij een email zou sturen met de gegevens, welke ik ook heb ontvangen.

   Zoals aangegeven ben ik door u benaderd. Er werd mij verteld dat ik een prijs had gewonnen. Dit is echter onjuist, ik heb nergens bij meegedaan om een vliegticket en hotel te winnen.

   Daarnaast zie ik op verscheidene fora op internet dat u dezelfde (agressieve) verkoop techniek gebruikt.

   Hierbij het verzoek om aan te geven bij welke prijsvraag en van wie, ik heb meegedaan.

   Daarnaast wil ik graag van u weten hoe u aan mij gegevens komt en van wie.

   Verder wil ik van u graag hebben; zoals eerder aangegeven, het verzendbewijs en een kopie van de voice log, welke u bij het eerste gesprek heeft opgenomen.

   Bovenstaande heeft mij doen besluiten om de overeenkomst te beëindigen. Waarbij meeweegt en waardoor ik in mij recht sta de volgende onderstaande argumenten;

   - het recht van 14 dagen bedenkingstijd; Wet Koop op Afstand (art. 7:46a e.v. BW). Tot op heden heb ik het product nog niet mogen ontvangen, hierdoor sta ik mijn recht om mij te beroepen op de herroepingsrecht.;

   - vernietiging van de overeenkomst, omdat er spraken is van dwaling. (art. 6:228 BW).

   In uw algemene voorwaarden die uw op uw website (www.allgrestdealz.com) heeft, lees is dat het verplicht is om lunch en diner te nuttigen voor een bepaald bedrag bij het hotel. Hierover ben ik niet geïnformeerd .Als ik wel de juiste informatie had gekregen, dan had ik de overeenkomst niet gesloten. In de wet heet dit dwaling. Daarnaast is er niet aangegeven hoelang de voucher geldig is en waar deze geldig is. Hierdoor sta is mijn recht om de overeenkomst te ontbinden.

   U kunt de wet vinden via www.wetten.overheid.nl

   Verwijderen
  5. Ik verzoek u vriendelijk om per direct de overeenkomst (ook van u kant) te ontbinden en dus de vordering te laten vervallen.

   Daarnaast verzoek ik u om al mijn gegevens uit u systeem te verwijderen en de voice log te vernietigen

   Gaat u niet in op mijn verzoek. Dan dien ik hierover een klacht in bij ConsuWijzer, het consumentenloket van ACM. Daarnaast zal ik de communicatie tot zover door sturen naar de consumentenbond, ACM, Kassa en Rader.

   Ik verzoek u vriendelijk om een reactie per (aangetekende) brief binnen twee weken.

   Met vriendelijke groet,   Daarna kreeg ik deze sms:


   Wij willen u verzoeken vandaag voor 17 uur het openstaande bedrag van € 65,- aan ons over te maken op rekening NL78INGB0007783739 bic : INGBNL2A tnv Great Dealz

   Verwijderen
  6. Vervolgens onderstaande email verstuurd:


   Geachte heer, mevrouw,

   Verwijzend naar mijn bezwaarschrift van datum 08-06-2017, welke onderaan de email is bijgevoegd, hierbij mijn reactie aan u.

   Op 8 juni 2017 ben ik bij u in bezwaar gegaan, dit is gebeurd per aangetekende brief en dmv een email. Hierin heb ik u een termijn gesteld van 2 weken om inhoudelijk per (aangetekende) brief te reageren.

   Dit heeft u niet gedaan, tevens heeft u geen bewijsstukken opgestuurd en mijn gegevens niet verwijderd uit uw systeem. Hierdoor bent u in gebreken gebleven. Onze overeenkomst is nu definitief ontbonden.

   Over de gang van zaken zal ik een klacht indienen bij de ACM en eventueel bij andere instanties. Daarnaast overweeg ik om aangifte te doen bij de politie tegen uw bedrijf, All Great Dealz.

   Tot slot verzoek ik u nogmaals om al mijn gegevens en bijbehorende stukken (zoals de voice log) uit uw bestand/systeem te verwijderen.

   Ik verzoek u om z.s.m. (binnen 2 weken) een bevestiging te mailen (naar: email) of op te sturen (naar: adres) van;

   -de aankomst van deze email,
   -ontbinding van de overeenkomst en
   -verwijdering van mijn gegevens uit uw bestand.


   Met vriendelijke groet,


   En dan hier de bevestiging van allgreatdealz:


   Geachte mevrouw/meneer ,

   Bedankt voor uw mail.

   Jammer dat u zich heeft bedacht en geen gebruik meer wenst te maken van ons product.

   Hierbij bevestig ik uw annulering voor Great Dealz . Hier zijn verder geen kosten voor u aan verbonden.

   Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groeten,

   Roos van Iwaarden
   Team Great Dealz


   Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

   PS. Maximaal 4096 karakters ;)

   Verwijderen
  7. Beste Anoniem.

   Dank voor de informatie over hoe jij het aangepakt hebt.

   Naar ik aanneem heb je het mailadres info@allgreatdealz.com gebruikt.

   All Great Dealz contact:
   http://allgreatdealz.com/contact-us/

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 21. Jutta van den Oord14 juni 2017 om 13:42

  Hallo Gerrit,

  Ook ik behoor tot "de slachtoffers" van Great Dealz. Ook ik ben telefonisch benaderd, zou via Facebook iets hebben ingevuld maanden geleden. Volgens de beller logisch als ik mij dat niet meer kon herinneren . Na het verhaal aangehoord te hebben, heb ik aangegeven dat ze me een voorstel per mail mochten sturen om e.e.a. rustig te kunnen bekijken. Vervolgens heb ik, volgens mij zogenaamd, een bandopname ingesproken. Hierbij verbaasde mij de vraag of wij in een schuldsanering traject zaten ten zeerste. Aangezien ik echter gestoord werd tijdens een vergadering, heb ik er verder niet meer aan gedacht. Na een paar weken ontving ik in een gewone envelop een flyertje met 2 inlegvellen. Na op Internet gekeken te hebben besloot ik af te zien van "het aanbod", aangezien het te amateuristisch c.q. betrouwbaar op me over kwam. Ik heb nog gebeld voor informatie waarop ik een dame aan de lijn kreeg die naar mijn idee van huis uit aan "het werk" was. "Ik krijg nog een telefoontje, mag ik u na 17 uur terug bellen. Ik heb vervolgens "de vouchers" in een envelop geretourneerd naar Arnhem, niet aangetekend.

  Maandag 12 juni ben ik gebeld door de debiteuren afdeling. Ze hebben de vouchers ontvangen, maar helaas dubbel gevouwen en of ik nu alsnog € 65 wil betalen, omdat zij ze nu niet meer kunnen gebruiken???

  Ik ben werkelijk ontploft en heb de man duidelijk gemaakt dat ze een incasso bureau op me af mogen sturen..maar dat ze er dan op kunnen rekenen dat ik een advocaat zal inschakelen. Deze vorm van phishing moeten ze bij mij niet uitproberen!

  Hartelijk dank dat je via deze blog een spreekbuis bent en mensen adviseert. Ik zal zeker een klacht bij ConsuWijzer gaan deponeren, want dit is geen bedrijf maar een grote oplichters bende!

  Vriendelijke groet en sterkte gewenst aan alle Great Dealz slachtoffers.

  Jutta van den Oord

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jutta.

   Dank je wel voor de reactie, en het bedankje.

   Dat ik via dit blog een spreekbuis ben en mensen adviseer in deze daar ben ik door toeval ingerold.

   Ik kan mij heel goed voorstellen dat je ontploft bent toen ze jou opbelden met een verhaal over opgevouwen vouchers en dat die niet meer bruikbaar zouden zijn. Opvallend in deze is dat ze jou daarover belden en geen brief hebben gestuurd (een brief is bewijsmateriaal), tenzij ze al die telefoongesprekken opnemen is de reden dat ze bellen dat ze mensen zo gek willen krijgen om "onder enige druk" die €65 te betalen.

   Hierbij tips van AvroTros Radar, die komen er kort samengevat op neer bijt schriftelijk (mail / brief / aangetekende brief) van je af:
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/

   Jutta het beste.

   Groet Gerrit Hartholt

   P.S. Ik heb niet eerder zoveel reacties op een blogbericht gehad, dat alleen al is een teken dat All Great Dealz iets heel fouts doet waardoor veel mensen tot actie overgaan.

   Verwijderen
 22. Hoi Gerrit,

  Bedankt voor je reactie! Ik had een Mail gestuurd naar All Great Deals dat ik graag bewijs wilde zien dat zij hem echt 23 mei naar mij verzonden hadden want hier had zij het over. Vervolgens belde dezelfde mevrouw mij terug en er volgde een heel vervelend gesprek, waarbij ik niet kon uitpraten. Ik heb de betalingstermijn kunnen verschuiven naar morgen, zodat ik iets meer tijd had om het een en ander uit te zoeken.

  Ik heb gebeld met consuwijzer en deze vrouw zei mij dat het wettelijk verplicht is om bij de brieven per post een opzegformulier te voegen. Dit was bij mij niet het geval, daarom heb ik een verlengde bedenktijd van een jaar.

  Ik moet dit mailen naar All Great Dealz en de brief met vouchers terug sturen met een track & trace code, zodat zij niet kunnen zeggen dat ze niets hebben terug ontvangen.

  Er is van het eerste gesprek een opname gemaakt. Ik kan me niet herinneren dat ik ben gewezen op het bel-me-niet register.

  Erg bedankt voor je tips! Hopelijk hebben anderen hier ook wat aan.

  Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Mieke.

   Dank voor de update.

   Dat All Great Dealz jou belde is een teken dat ze niet sterk staan, immers als dat telefoongesprek niet opgenomen wordt kan All Great Dealz niet bewijzen dat ze met jou iets over een "betalingstermijn" hebben afgesproken. Als ze jou gemaild hadden dan hadden ze juridisch gezien sterker gestaan.

   Jou mail aan hen maakt jou positie flink sterker (jou mail is bewijs), en hun positie flink zwakker (dat verklaart dat vervelende telefoontje van hun 14/06).

   Tip: maak een copie van alle papieren in de brief van All Great Dealz voordat je die terugstuurt, en bewaar alle bewijsstukken en copiën.

   Vraag: Heb jij ook een klacht ingediend bij Consuwijzer?

   Mieke het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Hoi Gerrit,

   Dankjewel! De vrouw die ik heb gesproken van consuwijzer heeft een klacht ingediend namens mij.

   Iedereen veel succes die hier ook intrapt..

   Groetjes Mieke

   Verwijderen
  3. Beste Mieke.

   Dank voor de update.
   En goed dat jij ook een klacht hebt ingediend over All Great Dealz.

   Mieke het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 23. Hallo Gerrit,

  Eind mei benaderd door Great Dealz. Ik had een enquête ingevuld en daarom belde ze mij. Ik reageerde verbaasd omdat ik nooit meewerk aan enquêtes (ik weet inmiddels, gezien alle reacties, dat dit bullshit is). Normaal gesproken hang ik vervolgens op maar dit keer... De mevrouw had een hele riedel over vliegtickets. Ik heb haar wel drie keer gevraagd of het geheel vrijblijvend was. Ja dat was het. Dus als jullie iets opsturen dan kan ik daar op mijn gemak naar kijken maar hoef ik niets meer te doen? Ja dat klopte. Nou ja stuur maar op dan. De mevrouw heeft nog een en ander opgelezen maar ik was druk en er ook wel beetje klaar mee. Het oplezen ging overigens zo snel dat zelfs een snel-luisteraar haar verhaal niet had kunnen volgen. Op 25 of 26 mei ontving ik twee enveloppen van Great Dealz maar omdat ik druk was met andere dingen heb ik die enveloppen niet eens opengemaakt. Ik was toch niet zo geïnteresseerd.

  Vanochtend werd ik gebeld door ..... Het duurde ongeveer 5 minuten voordat ik haar naam en de bedrijfsnaam op een hoorbare toon achterhaald had. Het was mevrouw Van Essen van Great Dealz. Zij was van de afdeling Hoofd Administratie en of ik even snel wilde gaan betalen want anders dan kwam er een boete en een deurwaarder bij. Ik vroeg haar waar het precies over ging en hoe ze daar überhaupt bij kwam. Op een zeer agressieve toon vertelde zij mij dat ik ergens mee akkoord was gegaan en dat ik niet zo'n grote mond tegen haar moest hebben want anders dan beëindigde zij het gesprek. Ik zal je de details verder besparen. Ik heb een poging gewaagd om haar duidelijk te maken dat ik nergens mee akkoord ben gegaan en voordat ik het wist kreeg ik een opgenomen gesprek te horen. Een gesprek opgenomen? Daar heb ik nooit toestemming voor gegeven!

  Om van het hele gezeur af te zijn heb ik € 65,00 overgemaakt. Maar ik nu, achteraf, ben ik zo boos!!! Ik ben nu aan het uitvogelen hoe ik die storting teniet kan doen maar moet in ieder geval hier even mijn zegje doen over dit WALGELIJKE BEDRIJF GREAT DEALZ. Overigens ben ik ook boos op mijzelf. Dat ik, die nooit aan dit soort dingen meedoe, er toch in een oogwenk ingetrapt ben.

  Met vriendelijke groet,
  Simone Heinz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Simone.

   Dank je wel voor de openhartige reactie, begrijpelijk dat je boos op jezelf bent, maar de manier waarop jij reageerde daar speelt All Great Dealz blijkbaar speciaal op in, of te wel ze proberen jou en anderen te overbluffen (bewuste taktiek van hun). De fout ligt dus bij All Great Dealz want agressieve verkoop mag niet in Nederland (telemarketing is aan regels gebonden in NL).

   Hierbij enige tips voor zover mijn kennis strekt, voor advies van de deskundigen van Consuwijzer kun je het beste met Consuwijzer zelf contact opnemen.

   - Als jij vindt dat de verkoop onrechtmatig is geweest, dan de boel storneren (via jou bank regelen).
   - Stuur een mail naar info@allgreatdealz.com en geef aan dat jij het niet eens bent met de gang van zaken (indien nodig beargumenteerd), dat jij van mening bent dat het een onrechtmatige verkoop is, en dat je de boel annuleert. Die mail is belangrijk bewijs.
   - De twee (?) brieven die je van All Great Dealz ontvangen hebt openen, de inhoud copiëren en aangetekend terugsturen.
   - Dat ze jou belden om aan te geven of jij even snel wil betalen is opmerkelijk, ze willen blijkbaar mensen afbluffen zodat ze zonder "incassoprocedure" het geld kunnen ophalen. #taktiek
   - Naar verluidt (zie reactie Mieke) is het wettelijk verplicht om bij de voucher brieven per post een opzegformulier te voegen. Is dat niet zo dan geldt blijkbaar een verlengde bedenktijd van een jaar. (Meer info daarover bij Consuwijzer.)
   - Dien een klacht in bij Consuwijzer. = belangrijk
   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer
   - Kijk of er bij de tips van AvroTros Radar voor jou bruikbare tips zitten.
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/
   - Indien je advies van de deskundigen van Consuwijzer wilt hebben (die kennen de regelgeving in deze tot in detail) neem dan telefonisch contact op met Consuwijzer via 088 - 0 70 70 70

   Vragen aan jou:
   - Waarom heb jij 2 brieven van All Great Dealz gekregen?
   - Heeft All Great Dealz jou gewezen op het recht van verzet (bel-me-niet register)?
   - Wil je een ieder op de hoogte houden (door te reageren op dit blog) over hoe het verder gaat?

   Simone het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 24. Hoi,

  Ook ik heb ja gezegd dat ik de voucher wilde (zonder eerst te googlen) en na 15 dagen werd ik gebeld dat er 65 euro betaald moet worden.

  De meneer heeft in die 2 minuten 6 keer gezegd dat er betaald moet worden maar niet echt oor voor mijn opmerkingen/vragen.

  Het is namelijk zo dat er binnen 14 dagen na ontvangst moet worden geretourneerd als je geen gebruik maakt van de aanbieding.

  Nog niets gek op zich maar ik ben afgelopen maandag terug thuis gekomen en ik heb het stapeltje post nog niet helemaal doorgelopen dus vandaag na het telefoontje, heb ik de brief uit de stapel gehaald en inderdaad 14 dagen na ontvangst staat er in.

  Geldt dat ook als ik hem nog niet geopend heb of nog niet de kans heb gehad om het te kunnen lezen ?
  Dus na 14 dagen lees ik de brief pas i.v.m. afwezigheid, want dan ?

  Ben nu wel gaan googlen want ik vond het gesprek met die meneer heel vervelend en kreeg meteen mijn bedenkingen en kwam hier terecht, bedankt voor alle informatie en morgen word ik terug gebeld en ga ik vertellen dat ik geen gebruik maak van de voucher, ben benieuwd.

  Groeten
  Carlos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Carlos.

   Dank je wel voor de reactie.

   Formeel is het zo dat het niet uit maakt of je 14 dagen niet thuis bent geweest of wel 14 dagen thuis bent geweest. Wat in jou geval veel interessanter is, is of de verkoop rechtmatig is geweest ja of nee, en of er mogelijk in jou geval een langere bedenktijd geldt.

   Om er zeker van te zijn of er in jou geval een langere bedenktijd geldt, wil ik jou adviseren om met Consuwijzer te bellen en jou vragen om een klacht in te dienen bij Consuwijzer over All Great Dealz.

   Wil jij de boel annuleren bij All Great Dealz doe dit dan per mail, geef indien gewenst aan dat jij vindt dat de verkoop onrechtmatig is. Een mail sturen betekent dat jij bewijs hebt.

   Zie verder de vele tips die er op dit blog staan en die o.a. op de website van Radar staan.

   Extra tip: als ze willen dat jij €65 betaald, waarom informeren ze jou daarover per telefoon? Je zou kunnen zeggen, stuur mij maar een brief.

   Carlos het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 25. Ik was ook effe niet op mijn best...
  Heb vandaag de brief thuis gestuurd gekregen. Geen vouchers meer, maar een Promo Code in de brief.
  En de vermelding dat als ik geen gebruik wil maken van de promo codeS (vanwaar dat meervoud ??!) ik de aanvraag kan annuleren door middel van een mail.
  Dat ga ik dan dadelijk maar doen, inclusief de vermoedens van oplichting etc. wat ik hierboven las.
  Hopelijk ben ik er dan vanaf.

  Gelukkig heb ik niet ons rekeningnummer doorgegeven, dus er wordt niets automatisch afgeschreven.


  Bij mij is overigens vermeld dat het gesprek opgenomen werd en is erna ook verwezen naar het bel-me-niet register. Ze leren dus wel (van deze blog) !

  Ze hebben overigens ook leuke foto's geplaatst op de facebook van 'Roos van Iwaarden' die zogenaamd al deze brieven verstuurd !

  Oh en ik ga ook een klacht indienen op bovengenoemde site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank je wel voor de reactie.

   Dat van dat Promo CodeS het kan zijn dat ze het moeilijker willen maken om op internet te googelen. #vermoeden

   De kans is inderdaad aanwezig dat ze leren van dit blog. (Kan ik in dit stadium niet voorkomen.)

   Goed dat u ook een klacht gaat indienen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 26. Wat te doen wanneer je de vouchers teruggestuurd hebt maar Great Dealz zegt niets ontvangen te hebben? Ze zeggen dat ik vandaag 65 euro moet betalen of meer als het naar de deurwaarder gaat - zeiden ze een week geleden ook.

  Consuwijzer vroeg of ik de code van de voucher had genoteerd. Heb ik niet gedaan, waardoor ik Great Dealz niet kan vragen de code te deactiveren.

  Wat ik ergerlijk vind, is dat de verkoper aan de telefoon meerdere malen zei dat ik de vouchers binnen 14 dagen terug kon sturen, gewoon met 1 of 2 postzegels. Ja ja, dat blijkt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dat verhaal van u kunt het binnen 14 dagen terugsturen is een in slaap sus verhaal van All Great Dealz (script), is onderdeel van de tactiek.

   Probeer het hoofd koel te houden.
   - Annuleer alsnog de Hotel Vouchers / Promo Codes als nog dit schriftelijk per mail (mail = bewijs) via info@allgreatdealz.com
   - Dien een klacht in bij Consuwijzer (als je dat niet al gedaan hebt).
   https://www.consuwijzer.nl/klacht-indienen-bij-consuwijzer
   - Kijk bij de tips van AvroTros Radar over wat te doen bij opdringerige telemarketing:
   https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/detail/wat-te-doen-bij-opdringerige-telemarketing-10-tips/
   - Maak schriftelijk (per brief / mail) duidelijk aan All Great Dealz dat u de vouchers wel hebt teruggestuurd en dat u vindt dat het een onrechtmatige verkoop is, dan wel andere sterke argumentatie.

   Verzoek om nieuwe ontwikkelingen te melden via de reactie mogelijkheid van dit blog (staat op modereren).

   Als je van mening bent dat je gelijk hebt dan niet betalen, wel de bovengenoemde tips uitvoeren.

   Dat ze jou bellen (en geen brief sturen) is onderdeel van de tactiek, zolang als hun telefoontjes niet worden opgenomen is dat geen bewijs. Normale firma's sturen een herinneringsbrief (= bewijs).

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Wat mij persoonlijk verbaasd is dat ondanks de vele klachten die er al naar verluidt bij Consuwijzer zijn ingediend over All Great Dealz, dat er tot nu toe blijkbaar vanuit Autoriteit Consument & Markt (moet handhaven) weinig gebeurd.

   Verwijderen
 27. In het kort een overzicht wat ik gedaan heb nadat ook ik in de verkoopbabbel van AllGreatDealz getrapt ben:

  - 3 weken na het eerste telefoontje van AllGreatDealz werd ik gebeld dat er een bedrag open stond en dat cheques te laat terugontvangen waren. Er zou een incassoprocedure gestart worden als ik niet de 'verschuldigde' €49.95 zou overmaken.

  - Op basis daarvan heb ik info@allgreatdealz.nl gemaild - zodat ik bewijs kon opbouwen - en gezegd dat ik de cheques nooit ontvangen heb en dat ik de 'koop' ongedaan wil maken. Dit legt de bewijslast bij AllGreatDealz - zij moeten nu bewijzen dat zij de cheques verstuurd hebben naar mij. Ik heb in de email uitdrukkelijk gevraagd om binnen twee weken een bevestiging van annulering aan mij te sturen.

  - Sinds dit mailtje (inmiddels 3 weken geleden) niks meer vernomen van AllGreatDealz. Ik begin dus langzaam te geloven dat ze niet kunnen bewijzen dat de cheques aan mij verstuurd zijn en daarom geen vervolgstappen nemen. Ik hou het echter in de gaten, want zo heel veel tijd is er nog niet verstreken en AllGreatDealz heeft keer op keer bewezen dat ze regels en normen met voeten treden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   Dank voor het overzicht.

   Weerwerk aan All Great Dealz bieden wil wel eens helpen, tenminste daar lijkt het op.

   De ervaring met andere bedrijven leert dat er een kans is dat All Great Dealz een tijdje niet van zich laat horen, om plotseling "incasso" brieven te gaan versturen.

   Omdat All Great Dealz de aanpak naar verluidt gewijzigd heeft intussentijd, is het zaak om goed te blijven opletten.

   Hou ons op de hoogte.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 28. De Consumentenbond waarschuwt nu ook voor Alle Great Deals. Zie link > https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/pas-op-met-all-great-dealz

  Pas op met All Great Dealz
  Nieuws | De Consumentenbond ziet veel klachten over All Great Dealz, een bedrijf dat telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen verkoopt. Het bedrijf is volgens gedupeerden niet duidelijk over de annuleringsmogelijkheden en beweert retourzendingen niet of beschadigd te hebben ontvangen.
  All Great Dealz belt consumenten met de mededeling dat ze een prijs hebben gewonnen: een vliegreis naar een land van keuze. Wel moet de ‘winnaar’ zelf €65 bijbetalen. Vervolgens komt er een brief met daarin een aantal kortingsvouchers voor een nog te boeken reis en hotelovernachting. Pas in de brief staat vermeld dat terugsturen van de vouchers op eigen kosten is. Wie dit doet, is in veel gevallen nog steeds niet van het bedrijf af: uit de klachten blijkt dat All Great Dealz regelmatig beweert dat de retourzending niet of beschadigd is ontvangen. Het bedrijf probeert daarna met behulp van intimiderende incassopraktijken alsnog betaling af te dwingen.
  Afzien van het aanbod
  De Consumentenbond adviseert de consumenten die de brief hebben ontvangen om All Great Dealz te e-mailen dat ze geen gebruik willen maken van het aanbod. Het is verstandig om in de e-mail de codes van de vouchers te melden, zodat die door het bedrijf geblokkeerd kunnen worden om discussies over de retourzendingen te voorkomen. Consumenten die al door een incassobureau belaagd worden, kunnen All Great Dealz aanspreken op de onduidelijke verstrekte informatie; omdat er geen ontbindingsformulier bij de brief zit, heb je een bedenktermijn van 1 jaar in plaats van 2 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank je wel voor de update.

   Ik ga de tekst van de Consumentenbond ook in het blog verwerken.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 29. Hoi,

  Ik ben ook door ALL GREAT DEALZ gecontacteerd dat ik en reis gewonnen had en €59,00 zou moeten betalen (voor de luchthaventaks) binnen de 14 dagen. Een 14 tal dagen later heb ik dan een brief ontvangen met een Promo Code. Ik had nog thans gezegd dat ze het niet hoefde te sturen, maar ze hebben het toch gedaan. Nu ben ik al tweemaal bedreigd om die €59,00 te betalen plus een boete, zo niet zouden ze een incassobureau op mij af sturen.
  Kan men mij verplichten om te betalen?
  Ik ben uit Belgie en weet ook niet of ik dit bij de Consumentenwijzer kan melden.
  Groetjes,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Nicole.

   Als jij van mening bent dat het een onrechtmatige verkoop was, dan wel andere sterke argumentatie hebt, dan kunnen ze jou niet verplichten om te betalen, wel moet je in actie komen, zie de diverse tips.

   Indien er geen ontbindingsformulier bij zat dan wel als ze jou niet goed geinformeerd hebben, dan geldt het volgende: 'U hebt mij niet juist geïnformeerd over de bedenktijd die ik heb. Op grond van de wet is de bedenktijd daardoor verlengd.'

   Voorbeeld brief:
   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   Aangezien het een bedrijf uit Nederland betreft, kun jij ook al woon je in België gewoon een klacht bij Consuwijzer indienen.

   De Consumentenbond waarschuwt sinds 22 juni 2017 op haar website nadrukkelijk voor All Great Dealz.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste Nicole.

   Aanvullende tip: neem de telefoon niet meer op als All Great Dealz jou belt, als ze iets van jou willen laat hen dat maar schriftelijk aan jou melden. De telefoongesprekken die zij voeren worden door menigeen als intimiderend ervaren, alleen al daarom zou je de telefoon niet meer op moeten nemen als zij bellen (of stel jou telefoon zo in dat hun nummer geblokkeerd wordt).

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 30. Beste Gerrit,

  Leuk om je blog te lezen. Minder leuk dat er toch veel mensen zijn die in de praatjes van All Great Dealz trappen. Helaas ik dus ook. Werd gebeld toen ik onderweg was in de auto en luisterend met een half oor toch maar toegezegd dat ze hun promo code wel mochten opsturen.

  Na een week of 2 kreeg in van hun een brief met daarin de code. Ik vond de brief erg onprofessioneel (geen adres) en op hun website kon ik ook geen promo code invullen, dus ik dacht als de code niet gebruik, hoef ik ook niet te betalen.

  Vandaag werd ik echter gebeld met het verzoek dat ik vandaag moet betalen. Ik vroeg dat ik het eerst wilde uitzoeken en bel me over een uur maar terug. Dat ging niet, ze moesten direct weten of ik ging betalen want dan zouden ze het dossier sluiten en anders zouden ze een incassoprocedure opstarten. Ik zeg: "prima, doe maar, ik zie het wel tegemoet".

  Na het lezen van jouw blog en de informatie op o.a. consumentenbond, zie ik het nog met veel meer vertrouwen tegemoet als ze een incasso opgaan starten. Ik zou zeggen: kom maar op!

  Ik heb de brief er nog eens op nagelezen. Citaat: "We kunnen het ons haast niet voorstellen maar mocht het toch zo zijn dat u om een of andere reden geen gebruik wilt of kunt maken van de promo codes verzoeken wij u om uw aanvraag te annuleren. U kunt ons een mail sturen ... ". Er staat helemaal geen termijn in genoemd.

  Dus ik zal de incasso wel zien, ik ben benieuwd!

  Groet,
  Wilfred

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Wilfred.

   Dank je wel voor de reactie.

   Als ik het goed begrijp hoort All Great Dealz een soort ontbindingsformulier mee te sturen met de promo code / promo codes, dan wel jou goed te informeren over hoe het zit met opzeggen (informatieplicht). Indien ze niet aan de informatieplicht voldoen geldt een verlengde opzegtermijn (naar ik begrepen heb 1 jaar).

   Naar ik vermoed is het voor jou belangrijk (juridisch gezien) dat jij de boel annuleert, als er in jou geval een verlengde opzegtermijn geldt, dan heb je daar nog enige tijd voor om dat te doen. Ik adviseer jou wel om de boel (per mail of aangetekende brief) te annuleren. Dit eventueel aangevuld met andere argumenten.

   Wil je het zeker weten, bel dan met Consuwijzer.

   Zie ook:
   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   Wilfred het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste Wilfred,

   Ik heb het hetzelfde verhaal. Heb jij de tekst nog van de hele brief die jij van ze kreeg? thx Mirjam

   Verwijderen
  3. Beste Mirjam.

   Mocht je die brief (van All Great Dealz) nodig zijn, dan zijn er naast Wilfred vragen mogelijk nog andere manieren om de hele brief (opnieuw) in handen te krijgen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Eventuele nadere vragen kun je stellen via het contactformulier onderaan deze pagina.

   Verwijderen
 31. Heb bij great dealz door benaderd te zijn terwijl ik winkelen was met een mooi verhaal dat ik via een enquete die ik bleek ingevuld te hebben uitgekozen was om gratis voor 2 personen een vliegvakantie te boeken voor eenmalig 59 euro die ik zou moeten betalen en ze startte de bandopname waarbij ik nadrukkelijk heb gezegd dat ik nergens aan vast wou zitten want het was een te uitgebreid en groot wirwar verhaal vandaar maar werd ook gezegd dat ik binnen 14 dagen wel moest annuleren werd heel veelbelovend en vertrouwend gepresenteerd echt alsof ik dubbel en dwars gematst werd dus vandaar heb die dag meerdere keren mijn mail gecheckt maar kon niks vinden en later dacht ik dat er dan iets fout moest zijn gegaan 3 weken of later nog werd ik gebeld dat ik een betalingsachterstand had bij hun en schrok me een hoedje moest meteen betalen heb uitstel gekregen tot 10 juli maar heb toen pas in mijn mailhistorie de mail teruggevonden en daarin vond ik de gegevens van de promocode maar stond geen uitleg in van tijdig annuleren en ook geen uitleg waarvoor de code voor geldig was heb hun gebeld en ze legden mij uit dat de vliegrijs inbegrepen was alsook de hotel en 3 tot 8 dagen hotel lijkt allemaal heel mooi maar kon ondanks hun uitleg geen info terugvinden of de toegezegde info gratis vliegreis en hotel plus nederlandse reisleider inbegrepen klopte toen vond ik de waarschuwingen van de consumentenbond en radar en schrok me lam bleek niet te vertrouwen te zijn maar aan de telefoon met een medewerker werd heel beleefd gezegd dat ik mochten er onduidelijkheden zijn er altijd kon worden gebeld tussen 0900 en 1700 uur voor hulp en uitleg ze zeiden dat ik niet deze reis gewonnen had maar dat ik als het ware gematst werd doordat ik in maart 31e geloof ik dat ze zeiden mee had gedaan met een enquete over reizen ik deze speciale promo code door loting had verdiend voor het invullen ben dus helemaal van de wap en als ik nu niet betaal moet ik incassobureaukosten gaan betalen en heb geen vertrouwen meer in de gratis reis voor 2 want het lukt me niet om de promo code te checken wat allemaal inbegrepen is kunt u me advieseren wat te doen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown.

   In dit blog (o.a. boven in het bericht) staan diverse tips over wat je kunt doen.

   Als All Great Dealz niet voldaan heeft aan haar informatieplicht, dan kun je overwegen om gebruik te maken van deze voorbeeldbrief

   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   Belangrijke tip: hen opbellen heeft geen zin (en als zij jou bellen niet opnemen), wat wel zin heeft is hen duidelijk maken per mail of aangetekende brief dat je de boel annuleert, dat je het een onrechtmatige verkoop vindt en dat ze niet aan hun informatieplicht voldoen, etc etc.

   Al de mooie (of minder mooie) praatjes van All Great Dealz aan de telefoon zijn van geen enkele waarde als die mooie praatjes niet op papier staan.

   Bel ook Consuwijzer op voor advies en dien een klacht in over All Great Dealz bij Consuwijzer.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Ik heb hier dus na 't Klachtenkompas ook 'n klacht geplaatst. Je geeft als advies als ze je bellen niet opnemen maar ze belden me op mijn mobieltje waarvan ik de klep heb geactiveerd zodat ik dus niet kan zien wie me opbelt in eerste instantie. Wat ik ook nog vreemd vond was dat die jongen van de debiteurenafdeling me 'n SMS-je zou sture met alle informatie wat ik niet heb ontvangen? Vreemd toch?

   Verwijderen
  3. Beste MrJohn.

   Op veel mobieltjes kunt u via de instellingen aangeven dat u telefoontjes vanaf een bepaald telefoonnummer (of nummers) kunt blokkeren. Het is een tip, het is geen halszaak om hun telefoontjes niet te beantwoorden of te blokkeren.

   Hun telefoontjes zijn bedoeld om of hun product (vouchers / promocodes) te verkopen of om subtiel of minder subtiel druk te zetten.

   Door hun telefoontjes niet te beantwoorden (is aan u), is All Great Dealz genoodzaakt om als ze nog steeds iets van u willen om dat dan per brief of mail te doen.

   De manier van communiceren van All Great Dealz is aan alle kanten vreemd, dus met dat sms'je valt ook in die categorie. Of dat sms'je nu wel of niet komt, u moet in actie komen door de promocodes alsnog te annuleren en eventueel nog een aantal stappen (zie mijn andere reactie en zie de tips op dit blog).

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 32. ik werd op 'n middag gebeld door 'n man met 'n aanbod voor 'n vliegreis voor 2 personen. Hij ratelde maar aan één stuk door en ik kon niet 'ns de naam van 't bedrijf verstaan. Hij zou 't per e-mail versturen en dan kon ik zelf aangeven of ik erop inging of niet. Ik heb enkele dagen later op e-mail gekeken maar 't bericht in eerste instantie niet gevonden. Ik dacht dat ze 'n fout hadden gemaakt en heb er verder niet meer aan gedacht. Vandaag werd ik gebeld met de mededeling dat ik 'n bedrag van € 59,- zou moeten betalen omdat ik niet binnen twee weken heb aangegeven wat mijn keuze was. Ik heb nog 'ns teruggebeld en intussen ook de mail gevonden waar je d.m.v. 'n link kunt aangeven dat je er niet op wil ingaan. Men vertelde me dat ze 't gesprek hadden opgenomen als bewijs. Als ik a.s. donderdag niet betaal zou 't naar 'n incassobureau worden gestuurd. Bij mij ging 't om promocodes. Wat moet ik nu doen? Ik heb wel 'n klacht op de site van het Klachtenkompas geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste MrJohn.

   Zoals u o.a. op dit blog kunt zien, zijn er veel en veel meer mensen die door All Great Dealz benadert worden en zich niet prettig voelen bij hun werkwijze.

   Op deze blogpagina (in het begin) staan een aantal adviezen.

   Belangrijk is om de mail die ze u gestuurd hebben goed te lezen. Verder is het zaak:
   - Annuleer de promocodes alsnog per mail.
   - Stuur hen een mail waarin u aangeeft dat u het een ontrechtmatige verkoop vindt (licht dit indien nodig toe), en dat All Great Dealz niet aan haar informatieplicht heeft voldaan (check de mail die ze u gestuurd hebben).
   - Hen bellen heeft geen zin, hen mailen of een aangetekende brief sturen heeft wel zin. En als ze u nogmaals proberen te bellen, niet opnemen.
   - Bel Consuwijzer voor advies en dien een klacht in bij Consuwijzer.

   Als All Great Dealz inderdaad niet aan haar informatieplicht heeft voldaan, dan geldt een verlengde opzegtermijn.

   Voorbeeld brief:
   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 33. Is deze blog nog actief?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Ja.

   Het ziet er naar uit dat All Great Dealz niet op vakantie is.

   Tot op heden 12 juli 2017 een aantal van 3879 views van dit blog, dit naast het heel grote aan tal reacties, is een teken dat All Great Dealz nogal "actief" is.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 34. Hoi ik ben ook benaderd door greatdealz met het aanbod van 2 vliegtickets. Na uitleg dat ik er geen gebruik van zal maken toch mijn medewerking verleend aan de jongeman die mij dus een email zou sturen en die ik kon beantwoorden met dat ik hier geen gebruik van zou maken. Echter nooit een email ontvangen maar wel afgelopen vrijdag gebeld waar mijn betaling blijft. Ik had gedacht omdat ik de mail niet kreeg dat die jongeman begrepen had dat ik er geen gebruik van zou maken en daarom dus geen mail heb gehad. Dit bijkt dus niet het geval en moet 59 euro overmaken. Mevrouw zou mij een email sturen met de betaalgegevens. U begrijpt die mail heb ik natuurlijk wel gehad.....echter gezegd dat ik niet ga betalen voor iets wat ik al helemaal niet heb gehad! Vanmorgen belde ze weer dat ik tot uiterlijk vanmiddag 5 uur de betaling moet doen, incl een boete van 40 euro! Niet binnen gaat alles naar het incassobureau!!!! Wat moet ik doen????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   In het begin van dit blog staan diverse adviezen.

   - Stuur All Great Dealz een mail, en geef aan dat zij moeten bewijzen dat jij een mail van hen gehad zou hebben.
   - Stuur hen een 2e mail, en geef daarin aan dat jij de boel annuleert.
   - Stuur hen een 3e mail (of aangetekende brief) en geef daarin aan dat jij het een onrechtmatige verkoop vindt, en dat zij niet aan hun informatieplicht hebben voldaan.

   Voorbeeldbrief:
   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   - Als zij jou bellen, niet opnemen. Blokkeer desnoods hun telefoonnummer. Als zij iets van jou willen laat hen maar mailen of een brief sturen.
   - Neem contact op met Consuwijzer, vraag om advies en dien een klacht in.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Dank je voor je snelle antwoord...consuwijzer inmiddels gebeld, die komen er morgen op terug.

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem.

   Graag gedaan.
   Wil je mij op de hoogte houden?
   Dit kan door te reageren op dit blog, of als je dat liever hebt via het blogcontactformulier (helemaal onderaan).

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 35. Ik ben er pas ook door benaderd en hebben mij zegt een mail te sturen zodat ik kon kijken of het wat zal zijn en waar ik mij ook kon afmelden als niks voor mij was.
  Tot op heden geen mail van hun ontvangen om te kijken of het iets voor me is en om me er voor af te melden. Maar nu gaan ze wel geld vragen, na hun al meerder keer te contacten op meerder manier nog niks verder gekomen en alleen maar met de zin komen maar we hebben de mail toch echt verzonden enzo.
  Nu heb ik hun duidelijk aangeven dat ik niks van plan ben te gaan betalen omdat wat hun zeggen totaal niet klopt, er is bij mij nog geen mail van hun ontvangen ook niet in mijn spam box geen mail van hun.

  In mijn ogen zijn het gewoon oplichters wel dingen telefonisch zeggen maar niet doen en dan wel geld van je vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Cynthia.

   Ik kan mij jou woordkeuze heel goed voorstellen.

   Tip 1: Stuur hen in ieder geval een mail op info@allgreatdealz.com waarin jij aangeeft dat jij vindt dat het een onrechtmatige verkoop is, en dat jij van hen geen mail hebt ontvangen zoals door hen toegezegd tijdens het 1e telefonische contact. Omdat jij geen mail van hen ontvangen hebt, heb je niet kunnen aangeven dat je er vanaf ziet, immers je hebt totaal geen informatie van hen ontvangen over hoe af te melden.

   Tip 2: Wil je zaken kunnen bewijzen (indien nodig), dan hen mailen of een aangetekende brief sturen. (Anders verwoord: hen bellen heeft geen zin, en de telefoon opnemen als zij bellen heeft ook geen zin.)

   Tip 3: Neem contact op met Consuwijzer, vraag om advies en dien daar een klacht in.

   Deze tips zijn bedoeld om jou juridische positie in deze te versterken.

   Cynthia het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Menigeen vindt de telefoontjes van All Great Dealz misleidend dan wel intimiderend, het lijkt er sterk op dat ze dit bewust doen (verdienmodel).

   Verwijderen
 36. Beste Gerrit,

  Bedankt voor uw reactie en informatie en ik zal 't opvolgen. Ik heb de klep van mijn mobieltje geactiveerd en weet dan niet wie er me belt en ik vind 't handig om dat zo te laten.

  vandaag ben ik gebeld om dat ik eerst had afgesproken vandaag € 59,- te betalen en ik heb aangegeven 't bedrag niet te betalen en ik ben erg kwaad geworden op en gezegd dat ik het misleiding vond.Ik had de verbinding verbroken en daarna nog 'n keer en de derde keer vertelde die man mij dat hij 't zou doorsturen naar 'n incassobureau en dat ik dan maar liefst € 110,- meer (€ 169,-) betalen moest. Verder moest ik 't met hen regelen. Wat moet ik dan doen? Verder zal ik nog per e-mail contact opnemen met Consuwijzer.

  M. vr. gr.

  MrJohn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste MrJohn.

   - Aan jou de keus of je hun telefoontjes wel of niet opneemt.
   - Begrijpelijk dat je boos bent geworden.
   - Belangrijk is dat jij hen mailt info@allgreatdealz.com en de boel annuleert, etcetera. (Zie de tips.)
   - Zie ook de andere tips, en o.a. de voorbeeldbrief.
   - Zou je over een paar dagen de laatste stand van zaken willen doorgeven? Dit vraag ik omdat All Great Dealz de werkwijze zo nu en dan wijzigt (zoals eerst vouchers per brief en nu promo codes per mail).

   MrJohn het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 37. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Sjaan.

   - Niet betalen.
   - In het begin van dit blog staan een aantal tips.
   - Stuur een mail naar info@allgreatdealz.com dat je het een onrechtmatige verkoop vindt, dat je de boel annuleert en dat zij niet aan de informatieplicht hebben voldaan.
   - Blokkeer hun telefoonnummer. Als All Great Dealz iets van jou wil dan moeten ze jou maar mailen of een brief sturen. Veel mensen melden dat zij de telefoontjes van All Great Dealz als misleidend / intimiderend ervaren.

   Voorbeeld brief:
   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   Neem contact op met Consuwijzer, vraag hun om advies en dien een klacht in over All Great Dealz.

   Sjaan het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Beste Gerrit,

   Ik heb inderdaad een email gestuurd naar all great deals met de mededeling dat ik de boel geannuleer en gezegd dat ik i.p.v. 2 weken een jaar de tijd hebt om op te zeggen. Heb gezegd geen telefoontjes meer, alleen emails. Nog niets daarop gehoord.

   Verwijderen
  3. Beste Sjaan.

   Het beeld is dat All Great Dealz mensen opbelt, om ze eerst te misleiden (zoals een aanbod van vliegtickets), om ze vervolgens af te bluffen (desnoods verbaal agressief). Zodra ze weerstand ervaren op enig moment dan stoppen ze vaak. Hoe dat in jou geval zal gaan, dat zal de tijd leren.

   Hou mij op de hoogte.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 38. Beste Gerrit,

  Ik heb goed nieuws want nadat ik donderdagavond 'n uitgebreide mail had gestuurd had ik de volgende ochtend al antwoord dat mijn promocode geanuleerd wordt en dat er geen kosten aan zijn verbonden.

  Waarschijnlijk heeft 't geholpen dat ik had aangegeven dat ik hun bedrijfsnaam niet had verstaan tijdens het telefoontje.

  Ik voel me nu heel wat beter.

  Met vriendelijke groet,

  MrJohn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste MrJohn.

   Dank je wel voor de terugkoppeling.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 39. Beste Gerrit,

  Vandaag 19 juli telefoon gehad van All Great Dealz, met de bedreiging van een incassobureau. Op 10 mei telefoon gehad waar ik ook overdonderd was en ingestemd om er vanaf te zijn, echter heb ik nooit iets ontvangen van hotelcheques of dergelijke....dus vandaag telefoon gehad dat ik moest betalen ofwel incassobureau aan mijn been, kreeg er geen speld tussen, toch over haar heen gepraat dat ik nooit iets ontvangen heb...daar had ze natuurlijk geen oren naar en begon te roepen en legde ze uiteindelijk de hoorn neer...weet zelfs niet over welk bedrag het gaat.
  heb ondertussen reeds klacht ingediend bij Consuwijzer...Hopelijk is daar de kous mee af, want betalen voor iets dat ik nooit gekregen heb, doe ik niet.

  MVG Ann

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Ann.

   Om jou positie te versterken is het belangrijk om naar All Great Dealz een mail te sturen op info@allgreatdealz.com , en dat jij in die mail aangeeft dat jij nooit iets van hen ontvangen hebt.

   Wat je hen kunt vragen in die mail is of ze jou bewijs willen sturen dat ze het e.e.a. naar jou gestuurd hebben.

   Wat je ook kunt doen (en mogelijk moet doen), is aangeven dat je het een onrechtmatige verkoop vindt en dat je daarom de verkoop (die er volgens All Great Dealz op 10 mei heeft plaatsgevonden) annuleert.

   Wat ook kan helpen is als je hun telefoonnummer blokkeert in jou telefoon, als All Great Dealz iets van jou wil dan moeten ze jou daarover in vervolg per brief of mail informeren.

   Neem telefonisch contact op met Consuwijzer, en vraag hun om advies.

   Bovenaan deze blogpagina staan mogelijk nog meer bruikbare tips.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 40. Hallo Gerrit,
  Ook ik ben erin gestonken.....
  Dacht een leuk kado voor mijn dochter haar slagen....
  Maar nadat ik ze ontvangen had kreeg ik toch een onderbuik gevoel en besloot ze retour te sturen.
  Vervolgens telefoon dat het betaald moest worden anders incassokosten, terwijl ik vertelde dat ik de vouchers had terug gestuurd.
  Volgen hun te laat dus betalen......
  Ze zouden dan nieuwe vouchers sturen.
  Had de vouchers gezien dus dacht, oké dan maar, ze sturen wel nieuwe dan.
  16 juni betaald, 3 weken later een mail gestuurd waar de vouchers bleven en vanmorgen proberen te bellen en toen gingen alle toeters en bellen af☹️����
  Is er een mogelijkheid om mijn €49,95 nog terug te krijgen of kan ik hier wel naar fluiten......
  Zo balen, hebben het al niet breed en nu ook geen kado voor mijn dochter d'r mbo diploma.
  Ik hoop dat je een oplossing voor ons hebt maar hou er rekening mee dat de vogel en mijn spaarzame centen gevlogen zijn.
  Groetjes van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Marian.

   Als jij van mening bent dat de boel niet klopt van de kant van All Great Dealz dan kun jij wel degelijk jou geld terugkrijgen.

   - Boek het door jou betaalde bedrag terug, dat heet in jargon storneren. Dat kun je doen door dit zelf te doen via internetbankieren of door contact op te nemen met jou bank.

   - Stuur All Great Dealz een mail op info@allgreatdealz.com , en geeft aan dat jij de vouchers annuleert. (Dit eventueel met redenen omkleed.)

   - Als jij van mening bent dat het een onrechtmatige verkoop is geef dat dan ook aan in de mail.

   - Wat je ook kunt doen is er op wijzen dat All Great Dealz niet aan haar informatieplicht heeft voldaan, All Great Dealz hoort jou goed correct en duidelijk te informeren over de mogelijkheden tot opzeggen. Als All Great Dealz dit niet heeft gedaan dan is er sprake van een verlengde opzegtermijn, te weten de bedenktijd van 14 dagen wordt dan verlengd tot 12 maanden.

   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   - Telefonisch contact opnemen met All Great Dealz heeft geen zin, wat wel zin heeft is hun telefoonnummer blokkeren. Als All Great Dealz iets van jou wil, dan moeten ze dat of per mail of per (aangetekende) brief aangeven. De meeste mensen ervaren de telefoontjes van All Great Dealz of als misleidend (verkoop) of intimiderend.

   Neem telefonisch contact op met Consuwijzer dien daar een klacht in, en vraag hun om advies.

   Bovenaan deze blogpagina staan mogelijk nog meer bruikbare tips.

   Laat even weten hoe het na toepassing van deze tips verder gegaan is.

   Marian het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 41. Hier nog meer fraude, waarschijnlijk van dezelfde oplichters die zich ook voordoen als incasso bureau: http://www.stideris.nl/incasso/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Ik heb even op internet gezocht, en tot nu toe geen verband gevonden tussen Stichting Derdengelden Incasso Service en degenen die achter All Great Dealz zitten.

   Kunt u nadere informatie verstrekken over een mogelijk verband?

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 42. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ook ik werd in juni gebeld op straat door iemand die mij feliciteerde met een gewonnen reis. Ik moest echter alleen nog de luchthavenbelasting betalen. Dit was 59 euro en dat vond ik niet erg. Omdat ik op straat liep verzocht ik de man het verhaal op mijn mail te zetten. Dit zou hij doen. Verifieerde mijn naam en adres nog even en hing op. Mijn persoonsgegeven bleek hij allemaal te weten. Thuis direct m'n mail gecheckt zo ook de volgende weken. Niets meer van gehoord. Geen mail en geen post. In juli belde mij ene
  "Carlos" met de boodschap dat ik de 59 euro nog niet had betaald. Dit was na de 14 dagen dat ik nog kon annuleren. Door mij geen enkele informatie te verschaffen kon ik dit ook niet. Geen naam. Geen telefoonnummer en geen e-mailadres. Ik heb gezegd niets te betalen als ik niets heb ontvangen. Beweerde dat ik via de mail alles gekregen had. Mij niet bekend. Ik ga NIET betalen was mijn antwoord. Hij dreigde het opgenomen gesprek naar een incassobedrijf te sturen. Gezegd dat hij beter direct een deurwaarder kan sturen en dat ik niet betaal. Tot oktober niets meer van gehoord. Vandaag belde ene Carlos (toeval? )en begon weer te zemelen over de niet betaalde rekening. Hij belde niet afgedekt via nummer 023-5689152. Volgens zijn zeggen was hij van Mediation en Incasso te Hoofddorp. Hem het verhaal verteld met de mededeling niet op zijn verzoek in te gaan. De vordering was afkomstig van All great Dealz. Boos opgehangen en gegoogled. Een deurwaarder in hoofddorp gebeld en hij bleek het bedrijf niet te kennen. Het genoemde tel.nr gegoogled en wat bleek. geen deurwaarders of incassobedrijf onder dit nummer maar een vermelding in Google over "oplichters".
  Het is ze dus te doen om de luchthavenbelasting. Inmiddels contact gehad met consuwijzer, Arag en kassa. Zetten ze door dan verheug ik mij op de dagvaarding van de kantonrechter. Betalen echter zal ik NOOIT.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank voor het bericht.

   Dat bedrijf dat bedrijf dat u belde is dat wellicht Mediation Agency BV?

   Inderdaad is het belangrijk om niet te betalen, of ze een incassotraject gaan starten daar ben benieuwd naar. Naar mijn vermoeden suggereren ze dat ze van een incassobedrijf zijn, vandaar dat "Carlos" door de telefoon zei 'Mediation en Incasso'.

   Als ze werkelijk een incasso willen doen, dan moeten ze u daarvoor schriftelijk benaderen. Of te wel ze proberen u via "intimidatie" zover te krijgen dat u zelf betaald, waarna u heel moeilijk uw geld terug kunt krijgen.

   Hou mij en de lezers (al bijna 5000 views voor dit blogartikel) op de hoogte van ontwikkelingen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. 6/10 gebeld door een medewerker van mediation agency namens Great dealz met de mededeling dat er een deurwaarder wordt ingeschakeld omdat ik hun een bedrag van 99 euro verschuldigd ben. In eerste instantie begreep ik totaal niet wat de man bedoelde of waar hij het over had , nadat hij vertelde dat ik in juni 2017 een keer gebeld ben over een aanbieding en daarmee akkoord ben gegaan herinnerde ik mij het weer. Ben inderdaad
   toen gebeld door een man volgens mij was het dezelfde als die mij nu weer belde en ben ik ingegaan op hun aanbieding. Ik heb aan dit voorval nooit meer gedacht omdat ik na dat telefoongesprek niets meer van Great dealz heb vernomen, zou een bevestiging via mail ontvangen nooit gebeurt , ik dacht was weer een onzin telefoontje. Tot nu. Ik wordt bedreigd en onder druk gezet om een geldbedrag te betalen aan iemand waarvan ik niet meer weet waarvoor en zonder dat er ook maar een dienst verleent is, alleen omdat ik op een bandje sta waar ik een overeenkomst afsluit, vervolgens nooit meer van hoor en nu een deurwaarder mij dwingt geld te geven. Heb geprobeerd contact op te nemen met Great dealz met het telefoonnummer wat die man mij heeft gegeven alleen is dat nummer niet in gebruik. Wat kan ik doen. Zijn er meer gedupeerde door Great dealz met het zelfde verhaal en welke stappen hebben zij ondernomen. Is het mogelijk als groep deze oplichters aan te pakken via de rechter. Als individu sta ik zwak denk ik. In afwachting van uw reactie. Met vriendelijke groet,

   Verwijderen
  3. Beste Unknown.

   Stuur een mail naar info@allgreatdealz.com waarin u aangeeft dat het een onrechtmatige verkoop was, en dat zij niet aan hun informatieplicht hebben voldaan en dat er daarom een verlengde opzegtermijn geldt.

   Hen bellen heeft geen zin, alleen aangetekende brieven of mail is bewijs dat u hebt opgezegd.

   Dien een klacht in bij Consuwijzer, en vraag hen om advies.

   De telefoontjes van All Great Dealz en Mediation Agency BV zijn of bedoeld om te misleiden of bedoelt om te intimideren, een optie die u hebt is om hun telefoonnummers te blokkeren. Als ze iets van u willen dan moeten ze dat per mail of brief kenbaar maken.

   Kijk rustig rond in dit blogartikel (en de reacties), mogelijk dat er nog meer bruikbare tips voor u tussen staan.

   Er zijn nog veel meer mensen die door All Great Dealz gedupeerd zijn, er zijn bijvoorbeeld mensen waarbij onterecht een automatisch incasso is geind door All Great Dealz en er zijn mensen die uit arren moede zelf het geld hebben overgemaakt. Belangrijk is om niet zelf het geld over te maken naar All Great Dealz.

   Mocht Mediation Agency BV, of All Great Dealz of andere organisatie u opnieuw bellen, laat hen dan het e.e.a. naar u mailen dit zodat u (en mensen die u om advies vraagt) de boel rustig kunnen doorlezen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  4. Naar aanleiding van ons telefoongesprek
   MB
   Mediation Agency B.V


   Beantwoorden|
   vr 6-10, 12:02
   U
   Geachte

   Naar aanleiding van ons telefoongesprek bevestig ik hierbij dat wij het volgende met u overeen zijn gekomen:

   U krijgt voor de laatste keer de mogelijkheid van Greatdealz om de totaalsom van € 99,- te betalen. Om onze klanttevredenheid te waarborgen willen wij er dan voor zorgen dat u de extra kosten zoals rente en incassokosten niet meer hoeft te betalen. Na ontvangst van uw betaling zullen wij er zorg voor dragen dat uw dossier wordt gesloten.

   Dossiernr: 3324064   De betaling dient gedaan te worden op

   IBAN: NL53ABNA0248592564
   BİC: ABNANL2A
   t.n.v. Mediation Agency BV

   (met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen via uw eigen bank)   onder vermelding van uw naam. Als u de betaling heeft gedaan verzoeken wij u om een betaalbewijs te mailen naar info@mediationagencybv.com onder vermelding van uw naam zodat wij uw dossier kunnen afhandelen. Indien u de betaling heeft gedaan via iDEAL hoeft u geen betaalbewijs te sturen.
   Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.


   Met vriendelijke groet,

   Algemeen Secretariaat
   Mediation Agency B.V.

   a:

   Transpolispark Siriusdreef 17-27, 2132 WT Hoofddorp

   t:

   +31 23 568 91 52

   k:

   69056447 b. NL857709045B01

   e:

   info@mediationagencybv.com

   Hallo Gerrit,
   Bedankt voor uw reactie , bovenstaande is de mail die ik na het telefoongesprek heb ontvangen. Het lijkt als je mail leest dat ik een of andere afspraak heb gemaakt over een betaling wat absoluut niet zo is en ik ook niet van plan ben.
   Met vriendelijke groet Daphne (alias unknown)

   Verwijderen
  5. Beste 'Daphne'.

   Dank voor de reactie.

   Voor zover u dat niet al gedaan heeft, dien een klacht in bij Consuwijzer dan wel voeg de laatste informatie (correspondentie met Mediation Agency BV) toe aan uw klacht bij Consuwijzer. Bij 'voldoende' klachten gaat de ACM over tot actie, ACM voert al actie mbt All Great Dealz maar maakt dat niet bekend.

   Nogmaals: Niet zelf betalen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 44. Beste Gerrit,
  Mijn vriendin heeft precies hetzelfde meegemaakt als velen hier. Echter wij hebben niet betaald, Klacht ingediend bij CosuWijzer, e-mail gestuurd met het opzeggen van vermeende deal naar info@allgreatdealz.com. Geprobeerd nog geluidsopname of andere e-mails binnen te slepen van Mediation Agency maar niet gelukt.
  Echter er is nog iemand anders in het spel, namelijk, Almere Gerechtsdeurwaarders. Mijn vriendin kreeg een SMS, afzender unknown, met daarin een mededeling dat haar zaak is overhandigd naar Almere Gerechtsdeurwaarders, dossiernummer van haar zaak en tel. nummer van 036 534 5688 van hun in SMS-bericht vermeld. Ik heb Almere Gerechtsdeurwaarders direct gebeld en ik kreeg te horen dat deze dossiernummer bij hun niet bekend was. Echter toen ik vertelde dat mijn vriendin een SMS had gekregen over een vermeende deal met GreatDealz, desbetreffende medewerker zei tegen mij:”Ah, momentje ik ga u zo doorverbinden”. Toen kreeg ik een man aan de telefoon die wist over deze “wanbetaling” van mijn vriendin maar vertelde me dat hij dit met mij niet mocht bespreken ivm met de privacy. Zij moest zelf terugbellen of machtigingsformulier op hun website invullen en ondertekenen dat ik haar vertegenwoordigd.
  Later heb ik nog een officieel e-mail gestuurd naar Almere Gerechtsdeurwaarders om mij te laten weten of de naam van mijn vriendin bij hun geregistreerd staat. Netjes antwoord gekregen dat dit niet zo was.
  Er is toch een relatie met dit bedrijf (Almere Gerechtsdeurwaarders) want hun medewerker kon me wel doorverbinden met iemand die wist over dit dossiernummer terwijl officieel er geen registratie hiervan is.
  Dus relatie is GreatDealz- Mediation Agency- Almere Gerechtsdeurwaarders.
  MVG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank voor deze interessante informatie.

   Ik moet deze informatie even goed tot mij laten doordringen om te begrijpen wat het betekent.

   Kan niet makkelijk inschatten wat die relatie tussen All Great Dealz via Mediation Agency is met Almere Gerechtsdeurwaarders.

   Op mij komt dit over als een intimiderende actie van All Great Dealz / Mediation Agency BV om "klanten" te "overreden" om zelf het geld over te maken.

   Mijn advies is om opnieuw contact op te nemen met Consuwijzer (ovv contactnummer), en indien nodig bewijsstukken te overhandigen.

   Groet Gerrit Hartholt Dedemsvaart.

   Verwijderen
 45. Beste Gerrit,
  Eens met je constatering, intimidatie staat vooraan. Het dossiernummer niet bekend maar toch kunnen doorverbinden naar een persoon binnen je organisatie die daarvan wel weet, is mijn inziens verdacht. Dubbele boekhouding?
  Mij lijkt Almere Gerechtsdeurwaarders op een vreemde manier hierin betrokken.
  Mvg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank voor de reactie.

   Dat er iets vreemds aan de hand is dat ben ik met u eens, wat er precies aan de hand is, is mij niet duidelijk. Uit het feit dat u netjes antwoord kreeg per mail dat uw vriendin niet bij hen geregistreerd staat, duidt eerder op iets anders dan een dubbele boekhouding. Het kan zijn dat All Great Dealz / Mediation Agency BV op zoek is naar een deurwaarder die "mee wil doen" voor een schappelijk prijsje, of te wel er is contact maar er is (in dit stadium) geen deal tussen All Great Dealz / Mediation Agency en Almere Gerechtsdeurwaarders.

   De werkwijze via de SMS en de inhoud van het SMS duidelijk op een hele brutale en intimiderende werkwijze.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S.1 Wellicht is het een idee om contact te hebben via het bloggercontactformulier (onderaan deze pagina).

   P.S.2 Maak indien mogelijk een printscreen van het betreffende SMS bericht (= bewijs).

   Verwijderen
 46. Beste lezers
  Vanavond gebeld door allgreatdeals, met het verzoek een betaling van 140 over te maken wat ik in mei zou hebben afgesproken?
  De man kom mij precies vertellen wanneer ik een zogenaamde mail zou hebben geopend. afspraak was via de post verzenden: nooit ontvangen. Mail heb ik niet (meer)
  Medewerker dreigde meteen met een deurwaarder, maar mij is bekend dat dit pas kan na meerdere aanmaningen van een incassobureau.
  Ik ben sowieso niet van plan om te betalen. Iemand die mij nog wat meer hulp kan bieden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de reactie.

   Stuur een mail naar info@allgreatdealz.com waarin u aangeeft dat het een onrechtmatige verkoop was, en dat zij niet aan hun informatieplicht hebben voldaan en dat er daarom een verlengde opzegtermijn geldt.

   Dien een klacht in bij Consuwijzer, en vraag hen om advies.

   In dit blogartikel en in de reacties staan nog meer tips.

   Groet Gerrit Hartholt Dedemsvaart.

   P.S. Het lijkt er sterk op dat All Great Dealz wel blaft maar niet bijt (tot nu toe), hun tactiek is om mensen zover te krijgen dat ze uit eigen initiatief betalen (dan is er geen storneer mogelijkheid).

   Verwijderen
 47. Hoi Gerrit
  Wij zijn begin mei dit jaar benaderd door all great deals en me moeder wou eerst wel eens even zien waar het om ging wij hebben vervolgens niks ontvangen maar werden paar weken daarna wel gebeld door een agressief gevalletje dat wel even dacht geld te krijgen me moeder heeft in eerste instantie de haak erop gegooid omdat ze in paniek raakte en ja hoor twee tellen daarna weer gebeld en de dame aan de telefoon vroeg wie ze wel niet dacht dat ze was en hoe ze het in haar hoofd haalde om op te hangen helaas voor deze mevrouw had ze nu mij aan de telefoon en heb het heel duidelijk gemaakt dat ze op moesten sodemietereb en dat ik niet ga betalen voor iets wat ik niet ontvangen heb en aangezien ik nergens voor ontvangst heb getekend dat ze vouchers ergens konden steken waar de zon niet schijnt heb tot 11 oktober niks meer van ze gehoord tot dat ik gebeld werd door een incasso bureau heb hetzelfde gezet als tegen de lieftallige dame in kwestie dat ik niks ging betalen vervolgens kreeg ik te horen dat ik vandaag maar even moest terug bellen heb het gedaan en heb na een half uur boos te zijn geweest te horen gekregen dat ze van der baas de rekening mocht laten vallen ivm niet aan kunnen tonen dat het in ontvangst is genomen ik heb wel juridisch loket ingeschakeld en klacht in gediend bij consuwijzer dus hoop nu van het gezeur af te zijn maar wat een stel idiote daar zo is dat ik nergens een telefoon nummer kan vinden anders had ik daar nog even opgebeld om ze een aantal dingen toe te wensen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Esther.

   Dank je wel voor de reactie.

   Het kan zijn dat jullie gebeld zijn door Mediation Agency BV, hun telefoonnummer is +31 23 568 91 52

   Op de website van Mediation Agency staat, citaat: "Nee. Mediation Agency B.V.is geen incassobureau, maar een bemiddelaar in incassozaken. De praktijken van Mediation Agency B.V. zijn pre-incasso te noemen. " Einde citaat.

   Dat betekent dat ze suggereren dat zij een incaccobureau zijn.

   De ervaring met All Great Dealz en Mediation Agency tot nu toe is, dat als ze op "weerstand" stuiten, dat ze dan terugkrabbelen. Hun doel is blijkbaar om onzekere mensen af te bluffen, dit zodat ze "uit arren moede" zelf overgaan tot betalen, iets wat die mensen juist niet moeten doen want All Great Dealz en Mediation Agency hebben geen poot om op te staan.

   Hun intimidatie tactiek is voor iemand als jou moeder heel naar, logisch dat ze in paniek raakte.

   Goed dat jullie een klacht bij Consuwijzer hebben ingediend.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 48. Het lijkt stil te zijn bij All Great Dealz, zijn er nog ontwikkelingen bekend bij u Gerrit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte mevrouw Pisano, beste Aura.

   Gezien het aantal views van dit blogartikel (390 in de periode 14-10 t/m 14-11) zijn All Great Dealz en Mediation Agency BV waarschijnlijk nog steeds actief.

   Verder krijg ik zo nu en dan bericht via het contactformulier onderaan deze pagina.

   Het beeld wat ik heb is dat er enige actie ondernemen is tegen All Great Dealz (actie die niet in de publiciteit is gebracht door hen die die actie ondernomen hebben), terwijl tegelijkertijd All Great Dealz op diverse manieren zoals Mediation Agency BV probeert de gedupeerden zover te krijgen dat ze "uit arren moede" zelf het geld over maken.

   Resumerend, het is in vergelijking met mei / juni 2017 relatief rustig rond All Great Dealz maar niet helemaal rustig.

   Al degenen die ooit benadert zijn en waarbij het bankrekeningnummer "geverifieerd" is, dienen hun bankafschriften voor de zekerheid te controleren en een eventuele incasso door All Great Dealz te storneren.

   Al degenen die door All Great Dealz, Mediation Agency BV of anderen benadert worden om alsnog "te betalen", moeten dat niet doen. Geld dat je zelf overmaakt (terwijl dat niet hoeft), is heeeeeel moeilijk terug te krijgen.

   Ik hoop dat de instanties de duimschroeven nog verder aandraaien bij All Great Dealz.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. Omdat er waarschijnlijk door door hen die achter All Great Dealz zitten, een aantal nieuwe BV's is opgericht (zie blog), kan het zijn dat ze via een van deze nieuwe BV's t.z.t. onverhoopt opnieuw overgaan tot actie.

   Verwijderen
 49. Vandaag heb ik contact gehad met Mediation Agency BV. Het gaat over een stornering van Premium Kiosk die ik in 2016 uit heb laten voeren. In 2016 heb ik hierover al 2 incasso bureau's achter mij aan gehad, maar Mediation is GEEN incasso bureau; zij zijn een Mediator; een bemiddelaar (zeggen ze).
  Nou, geloof me, zoek een Mediator als je met hen een gesprek wil aangaan. Aanvankelijk heb ik geprobeerd gewoon met hen te praten, maar na een stortvloed aan (loze) dreigementen waarbij ik iedere poging wat te zeggen direct (na 2 woorden) een nieuw dreigement opleverde, heb ik maar opgehangen; ik moest nog iemand anders bellen.
  Nu ik weet dat het in feite hetzelfde bedrijf is, snap ik wel waar zij mee bezig zijn.
  Nou kan ik een hoop hebben, maar mijn advies is: Hang direct op als zij bellen, ga niet afwachten totdat ze u dusdanig intimideren om overstag te gaan en heeft u ooit iets te maken gehad met een van deze bedrijven, blokkeer het nummer 023 568 9152.
  Kunt u wel tegen dergelijke telefoontjes, vloek ze netjes de huid vol en laat hen zo lang mogelijk aan de lijn; Immers, zolang zij met u bellen, kunnen ze niet iemand anders lastig vallen.

  P.S.
  Zelf zet ik normaal de telefoon in een houdertje (niet op de speaker, ze praten al hard genoeg) en als het stil wordt vraag ik weer wat ('Wat gaat dat kosten' of 'En als ik dat niet wil?' oid). Dit werkt erg rustgevend (bij mij) :); werkt ook bij scammers en ander soort gespuis.

  Arthur

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Arthur, dank je wel voor de reactie.

   Uit informatie die op internet te vinden is, blijkt dat Mediation Agency nog niet zo lang bestaat. Opvallend is dat er een duidelijke link is tussen Mediation Agency BV en All Great Dealz dit doordat beide iets hebben (hadden) met Veerpolderstraat 140 Arnhem.

   Op de website van de Consumentenbond staat een bericht over een klachtenregen over Mediation Agency BV.

   https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/klachtenregen-over-incassobureau-mediation-agency

   Jou suggestie om het telefoonnummer van Mediation Agency BV te blokkeren vinden wij een goed idee, als Mediation Agency BV iets wil (te weten "incasseren") laten ze dat dan officieel doen en niet dmv intimiderende telefoontjes.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S. We zouden de indruk kunnen krijgen dat achter dit soort activiteiten een "organisatie" schuilt gaat. Aangezien op het adres Veerpolderstraat 140 nog meer BV's gehuisvest zijn geweest, zou ik zeggen kijk uit voor alle BV's die daar zitten (zaten).

   Verwijderen
 50. Hoi Gerrit,
  Vandaag een telefoontje gehad van een incassoburo business-collect dat er een factuur open stond van all-great-dealz.
  Nou heb ik naar dat incassoburo de emails gestuurd die ik naar all-great-dealz heb verzonden waar ik nooit een reactie heb gehad. Ben benieuwd wat er gebeurd. Hou jullie op de hoogte.

  Sjaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Sjaan.
   Dank voor de update.
   Het lijkt er op dat ze op een nieuwe manier bezig zijn (al improviserend).
   Kreeg vandaag ook telefonisch informatie over een "nieuwe" incasso firma.
   Vraag: Wat is de exacte naam van business-collect, en wat is hun website?
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. de naam van de website is business-collect.com. Het telefoonnummer is 020-5616015. PAS OP.. als je naar site gaat en op kontakt klikt krijg je een virus. (heel bizar). Ik heb ook ondekt dat als je het tel. nr. opzoekt op telefoongids dat bij het telefoonnr. staat dat het niet openbaar is. Ik heb hun teruggebeld nadat ik de telefoon erop had gegooid. Vandaar dat ik het tel.nr. heb. De site staat geregistreerd op naam van Ismael Aktar. Is gevestigd op de Joop Geesinkweg 901, 1114 AB Diemen.

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem.

   Als je naar het contact deel gaat, dan begint de beveiliging op mijn computer ook te piepen. Inderdaad apart die website.

   Dit is wat op internet te vinden is over die domeinnaam:
   Registration Date:2017-12-13
   Expiration Date:2018-12-13
   REGISTRANT CONTACT Name:Reshad Bashir
   Organization:AXC BV
   Street:Francois Haverschmidtwei 2
   City:Leeuwarden
   Postal Code:8914 BC
   Country:NL
   Phone:+31.787112587
   Email:email@axc.eu
   AXC is a wholesale provider of domain names. We do not sell to end-users. Please contact your domain registrar or webhosting provider for support.

   Hoe bent u achter de naam Ismael Aktar gekomen?

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  4. https://drimble.nl/bedrijf/diemen/38611341/business-collect-bv.html

   Hier heb ik de naam gevonden.

   Groetjes Sjaan

   Verwijderen
 51. Hoi Gerrit,
  Vandaag ook een telefoontje gehad van een incassoburo business-collect dat er een factuur open stond van all-great-dealz. Ging om €59. Ook hadden ze een bandje met mijn stem waarop ik overal Ja zei. De mail van all great dealz is me destijds ontschoten maar blijkbaar heb ik hem wel gehad. Heb de aanbieding dus ook niet geannuleerd binnen de 14 dagen. Wat kan ik nu het beste doen? heb aan de telefoon aangegven dat ik nergens van wist en dat ik het oplichterij vond maar ze bellen binnenkort weer terug zeiden ze.
  dank alvast.
  gr,Koen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Koen.

   In dit blogartikel staan diverse tips (leesvoer).

   Waaronder deze tip, ivm verlengde bedenktijd.

   https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/verkoop-buiten-verkoopruimte-colportage/voorbeeldbrief-ontbinden-koop-verlengde

   Ook belangrijk is om het telefoonnummer van Business Collect te blokkeren, als ze willen dat jij betaald (zij willen dat jij "vrijwillig" betaald dit zodat jij het bedrag niet meer kunt storneren), laten ze dan jou officieel benaderen ipv de wijze waarop ze dat nu doen.

   Zie ook de andere tips in dit blogartikel.

   Koen het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 52. Beste Gerrit,

  Tot mijn grote verbazing werd ik vanmiddag gebeld door 'n incassobureau met de naam Business Collect. 't Meisje met de naam C zei dat er nog 'n bedrag 'n Zekere chantal van Leeuwen vertelde dat er nog 'n bedrag van Great Dealz openstond en vroeg wat er gebeurd was. Ik vertelde dat ik 't vorig jaar 'n mail had gekregen dat ik niks hoefde te betalen en toen zei ze dat ik die mail t.a.v. haar moest sturen en dat 't dossier dan gesloten zou worden. Ze hadden nog oude dossiers en wilden weten waarom 't bedrag nog niet betaald was. Ik heb 't mailtje van destijds naar haar gestuurd en heb nog 't goede e-mail-adres moeten opzoeken omdat ze me niet 't volledig goede adres had gegeven. Het adres is info@business-collect.com

  Dit als informatie voor anderen hier.

  Ik heb nog 'n extra berichtje naar haar gestuurd met de mededeling dat 't dan volgens mij afgerond is.

  Vreemd vind je niet.

  Ook ben ik op 4 januari dit jaar opgebeld door 'n bedrijf dat zich De Puzzelhoek noemde en dat ik in 't verleden 'n puzzel zou hebben opgelost en ze me daarvoor bedankten en of ik interesse had in bepaald eaanbiedingen; ik weet niet meer wat en ik heb toen gezegd dat ik geen interesse had. Het meisje aan de lijn zou 't noteren. Zou dit misschien nog iets met Great Dealz te maken hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste MrJohn.

   Er vindt handel in telefoonnummers plaats, dat u op 4 jan gebeld bent, heeft vermoedelijk meer met die handel in telefoonummers te maken, dan met All Great Dealz.

   Dat ze het mailadres niet goed geven, is vermoedelijk niet toevallig. De communicatie bij dit soort bedrijven is vaak bewust "chaotisch".

   Wat mogelijk ook het geval kan zijn, is dat zij graag uw actuele mailadres willen hebben, of te wel ze probeerden mogelijk om extra contact gegevens van u te verkrijgen (vorig jaar wilden ze mijn gegevens "controleren").

   Dit alles schrijf ik met een slag om de arm.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 53. Beste Gerrit,

  Vandaag voor de 2e keer gebeld door een incasso bureau wat dreigt dat ik nog niet betaald heb voor All great dealz (in sept/okt ben ik ook al gebeld) en ze hebben zitten dreigen met een rechtzaak. Ik werd een beetje bang hiervan. Ik heb toen consuwijzer gebeld en die hebben het uitgezocht. En aangezien er dus niks op de brief staat over een bedenktermijn van 14 dagen en er dus ook geen ontbindingsformulier bij zit heb je wettelijk gezien dus een bedenktermijn van 1 jaar. Dus moet ik ze nou een aangetekende brief sturen dat ik van de deal afzie? Of helemaal niks doen? Ook zag ik dat de website van dat all great dealz niet eens meer bestaat.

  Alvast bedankt!

  Grts,
  Dominique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Dominique.

   Als je de naam van dat incassoburo nog weet, en hun mailadres, kun je gewoon naar dat incassoburo mailen. Vermeld in die mail niet te veel van jou contactgegevens. Een aangetekend brief is niet nodig als je zorgt dat je die mail goed bewaard.

   Naast het punt van verlengde opzegtermijn, is er ook nog het punt van onrechtmatige verkoop, iets waar jij je ook op kunt beroepen.

   Verder is het zaak om in jou telefoon het telefoonnummer van dat incassoburo te blokkeren, als ze wat van jou willen dan moeten ze een officiële procedure starten, iets wat ze liever niet doen.

   Ben geen expert op dit onderwerp, heb het eea geleerd vorig jaar.

   Groet Gerrit Hartholt.

   PS Ze willen liefst geen gedoe, wat ze willen is dat mensen door de stress die hun communicatie veroorzaakt uit arren moede besluiten om uit "vrije wil" te betalen, iets wat jij juist niet moet doen.

   Verwijderen
 54. Beste Gerrit,

  Vrijdag 20 april jl ben ik ook benaderd door Business Collect inzake een rekening van € 160,00 uit 2016 van, volgens hen, HotelVoucher. Zo'n hoog bedrag via Telemarketing doe ik niet zonder mail- of briefbevestiging maar dat heb ik nooit ontvangen. Ik vertrouwde het niet en zei ze het telefoongesprek te bevestigen en dat ik e.e.a. zou uitzoeken. Vervolgens kreeg ik een dreigende mail met daarin wel het bedrag genoemd maar niet voor welke bedrijf zij optreden. Tevens stelden ze dat het de laatste mogelijkheid was om te betalen - geen eerdere betalingsherinneringen van het bedrijf gehad en ook niet eerdere incasso-aanmaningen. Bovendien is het een Litouws rekeningnummer van Business Collect. Ik heb ze gemaild dat ik de vordering afwijs, en dat ze maar met bewijs van betalings-/incasso-aanmaningen moeten komen. ook heb ik Consuwijzer en FraudeHelpdesk op de hoogte gesteld.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Indien Business Collect iets bij u zou willen vorderen (stel dat), dan dienen zij inderdaad de normale procedure (de normale stappen) te zetten.

   Goed dat u contact hebt opgenomen met Consuwijzer en FraudeHelpdesk.

   Een optie die u bijvoorbeeld ook kunt overwegen is om het telefoonnummer van Business Collect in uw telefoon te blokkeren.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 55. Als ze bellen, neem ik gewoon niet op. Op die manier kan ik wel hun frequentie van (proberen te) bellen bijhouden voor het geval dat.
  Maar belangrijk is ook het buitenlandse rekeningnummer. Niet normaal voor een zichzelf respecterend Nederlands incassobedrijf! De FraudeHelpdesk en Consuwijzer vonden dat ook heel bevreemdend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.
   Heel goed dat u hierover contact hebt opgenomen met de FraudeHelpDesk en Consuwijzer.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 56. Wederom gebeld door Business Collect maar nu vanaf een ander telefoonnummer (085 ipv 020). Toen ik Business Collect hoorde heb ik meteen opgehangen. Ook blijkt dat ze nu een Brits rekeningnummer hebben ipv of naast het Litouwse nummer.
  Consuwijzer al ingelicht, en straks contact met de Fraudehelpdesk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.
   Dank u wel voor de update.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. Na de diverse telefoontjes van Business Collect op 8 juni en heden 20 juni gebeld door Pay Care, die zeiden de zaak van Business Collect te hebben overgenomen. Op 8 juni zeer onbeschoft te woord gestaan; heb toen ook aangifte gedaan bij de politie. Ook vandaag in feite niet heel netjes te woord gestaan. Ik ben gaan doordrammen en heb er uit gekregen dat het om Piccolo ging, een bestelling uit december 2015 (!) voor € 29,95. Toen kon ik gericht zoeken bij de bank en ja hoor, op 15 januari 2016 had ik gewoon betaald. Een kopie van dat betalingsbewijs heb ik naar Pay Care gestuurd en kreeg net bericht dat het in goede orde is ontvangen en dat het dossier nu gesloten is.

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem.
   Dank u wel voor de update.
   Uw verhaal maakt weer eens duidelijk dat de werkwijze van Business Collect en Pay Care op zijn minst vreemd is.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 57. Ik werd getroffen op een zwak moment (druk met kind, lawaai op achtergrond, wou snel ophangen, maar had medelijden met de jongeman die zo hard een sale nodig leek te hebben... tja), waardoor ik All Great Dealz toestemming gaf mij een vakantiecheque te sturen. Eenmaal de inhoud, of het gebrek eraan, te hebben gezien, heb ik de flyer teruggestuurd.

  Een maand of twee later, werd ik gebeld door een lompe vrouw die als een maffioso mij een ultimatum gaf: voor 16:00 uur betalen of het incassobureau aan de deur krijgen. Deed er niet toe dat ik het materiaal had teruggestuurd; ze hadden het niet ontvangen.

  Op internet rondgekeken en onder andere deze blogpost gelezen (dank!). "Ontbinding van de overeenkomst wegens niet voldoen aan de informatieplicht" naar het bedrijf gemaild - geen reactie. Een paar telefoonnummers die ik hier vond gebeld - geen reactie. Nou, dacht ik, ze maken het zichzelf vast niet moeilijk en proberen alleen voor 16:00 uur betaald te krijgen, misschien was het bluf...

  Vandaag, bijna anderhalf jaar later, kreeg ik toch een telefoontje. Weer de bedreiging voor 16:00 uur te betalen.
  Heb in mijn verzonden mails de mail van vorig jaar nog kunnen vinden en heb die opnieuw gestuurd. Vraag me af bij hoeveel mensen ze het weer gaan proberen en hoe ver ze gaan. Ik heb er geen zin in, maar ik weiger deze oplichters te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de enerverende update.

   Heel verstandig dat u weigert hen te betalen.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 58. Vandaag gebeld door incassobureau. Ik zou in gebreken zijn gebleven bij iets met vouchers. Het gaat over 2018?!
  Ik heb niets afgesloten, gesprek beëindigd met de woorden: Ik zie het schriftelijk te gemoed indien uw op feite kunt duiden. Dag, mevrouw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte meneer / mevrouw.

   Excuses dat het wat langer duurde voordat uw reactie werd gecheckt en goedgekeurd.

   Inhoudelijk: Heel goed dat u de beller er op wees dat er voor een incasso een schriftelijke procedure is.

   Verwijderen