maandag 2 november 2015

Gepeste werknemer krijgt erkenning UWV


Gepeste werknemer krijgt erkenning UWV

De initiatiefnemer van de petitie ‘Stop pesten op het Werk!’ Gerrit Hartholt, heeft enige erkenning gekregen van het UWV. Na ruim 5 jaar “discussie” met het UWV over zijn belastbaarheid en reïntegreerbaarheid, erkent het UWV nu dat Hartholt arbeidsongeschikt is geraakt, dit zelfs met terugwerkende kracht vanaf 3 dec 2013 (arbitrair bepaalde datum). Hiermee erkent het UWV indirect dat Hartholt arbeidsongeschikt is geworden t.g.v. pesten op het werk. Voor Hartholt komt daarmee een einde aan de periode dat hij als slachtoffer van pesten op het werk zijn eigen huis moest opeten volgens de overheid.

Pogingen najaar 2014 en voorjaar 2015 om met het UWV in gesprek te komen strandden, omdat aldus de officiële UWV klachtenlijn  Hartholt formeel geen klacht kon indienen. Tot verrassing van Hartholt leverde een tweet naar @UWV_Webcare juni 2015 wel resultaat op.

Tweet 17 juni 2015:
https://twitter.com/GerritHartholt/status/611219618632482816

Het team van @UWV_Webcare zorgde voor contact met een ervaren klachtenambassadeur van het UWV, die de boel bestudeerde, aanhoorde en intern binnen het UWV voorlegde aan een heel team van deskundigen. Het resultaat van de inspanningen van de klachtenambassadeur zomer 2015, is dat het UWV nu alsnog met terugwerkende kracht WIA aan Hartholt toekent.

Een ander voorstel van Hartholt aan het UWV, om het stempel goedgekeurd af te halen van de intimidatie van zijn toenmalige werkgever in zijn richting tijdens zijn ziekteperiode eind 2007 – eind 2009, durft het UWV (nog) niet aan.

Gepest op de werkvloer gepest door de werkgever en “gepest” door het UWV:
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/06/persbericht-gepest-op-de-werkvloer.html

Volgens Hartholt had het UWV hem begin 2008 niet terug horen te duwen in de ziekmakende situatie bij zijn intimiderende werkgever, en had het UWV niet het stempel goedgekeurd horen te zetten op die intimidatie (beoordeling re-integratie inspanningen werkgever). Nu het UWV alsnog WIA aan Hartholt toekent, ontstaat de situatie dat het UWV wel een uitkering aan Hartholt toekent, maar nog steeds niet de intimiderende werkgever aanspreekt op het gedrag. Wel kost de toekenning van WIA de toenmalige werkgever geld.

Dat het UWV alsnog WIA aan Hartholt toekent is een vorm van erkenning, die als positief gevolg heeft dat Hartholt zijn eigen huis niet meer hoeft op te eten, als bedoeling heeft dat dit positief doorwerkt op diverse gezondheidsaspecten en bij moet dragen aan het op termijn weer wel kunnen werken, dit door het herstelproces te bevorderen.

Om er voor te zorgen dat er in de toekomst minder mensen op het werk gepest worden, is Hartholt recent als initiatiefnemer de petitie ‘Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht’ gestart. Het doel van deze petitie is om de preventie die nu veelal afwezig is, om die af te dwingen. Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht moet dan gezien worden als stok achter de deur. Die stok achter de deur is nodig, omdat de campagne Herken Pesten tot nu toe weinig heeft opgeleverd, de Inspectie-SZW (arbeidsinspectie) als die in 2016 gaat handhaven veel werk moet verzetten met weinig mensen, en de overheid als het gaat om stop pesten op het werk zich in feite anno 2015 gedraagt als papieren tijger zonder tanden die niet durft te bijten.

http://stoppestenophetwerk.petities.nl


Gepeste werknemer krijgt erkenning UWV .jpg


Toekenningsbrief pagina 1 (gescreend) .jpg


Toekenningsbrief pagina 2 (gescreend) .jpg


Toekenningsbrief pagina 3 (gescreend) .jpg


Toekenningsbrief pagina 4 (gesreend) .jpg


Toekenningsbrief pagina 5 (gescreend) .jpgArtikel de Stentor 24 oktober 2015 deel 1 .jpgArtikel de Stentor 24 oktober 2015 deel 2 .jpg
Groet Gerrit Hartholt
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
Initiatiefnemer petitie 'Stop pesten op het Werk!'
Ervaringsdeskundige
Initiatiefnemer petitie 'Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht'

Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht
http://stoppestenophetwerk.petities.nl

Gepest op de werkvloer gepest door de werkgever en "gepest" door het UWV
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/06/persbericht-gepest-op-de-werkvloer.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten