zaterdag 2 mei 2015

Overhandiging petitie 'Stop pesten op het Werk!' aan de TK is geslaagd

Op dinsdag 28 april 2015 werd de petitie 'Stop pesten op het Werk!' aan de Tweede Kamer commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid overhandigd. Bij deze overhandiging waren de Tweede Kamerleden John Kerstens PvdA, Pieter Heerma CDA, Steven van Weyenberg D66, Perjan Moors VVD, Sadet Karabulut SP, Selçuk Öztürk GrKÖ/Denk en de voorzitter van de TK cie SZW Brigitte van der Burg aanwezig. Na het officiële deel kon er even rustig met de aanwezige Tweede Kamerleden gepraat worden, uit hun reacties bleek dat zij toezeiden om de petitie met de minister te bespreken tijdens een Algemeen Overleg over arbeidsomstandigheden. Kort samengevat, de overhandiging van de petitie, blijkt op 28 april 2015 al een (klein) succes te worden. Over de insteek van de Tweede Kamerleden bij het Algemeen Overleg (gepland 28 mei 2015) lieten zij niet al te veel los (een belangrijke reden daarvoor is dat er naar verluidt gesprekken lopen met diverse actoren over dit onderwerp achter de schermen), wel is nu al duidelijk dat de Tweede Kamerleden er serieus mee bezig zijn.


Voorzitter Stichting Podw aan het woord.

Tijdens de overhandiging van de petitie 'Stop pesten op het Werk!' maakte Laura Willemse voorzitter Stichting Podw beeldend duidelijk dat als het gaat om pesten op het werk, dat er geen snelheidscontrole is. Wat zij daarmee bedoelt is dat er in Nederland op dit moment heel veel geregeld is als het gaat om de aanpak van pesten op het werk, maar dat de handhaving ontbreekt. Schaf de controle op de maximumsnelheid af, en kijk wat er gebeurt.

(Foto verwijderd)

Patricia Bolwerk voorzitter Stichting Stop Pesten Nu! maakte op een creatieve manier duidelijk wat pesten met een slachtoffer van pesten doet, kort samengevat slachtoffers van pesten (op het werk) raken verkreukeld.

De initiatiefnemer van de petitie Gerrit Hartholt (tevens ervaringsdeskundige), overhandigde symbolisch de meer dan 1200 handtekeningen aan de voorzitter van de Tweede Kamer commissie SZW, mevrouw Brigitte van der Burg (rode jas).Steven van Weyenberg, Pieter Heerma, Laura Willemse, Perjan Moors, Sadet Karabulut, Brigitte van der Burg, John Kerstens, Patricia Bolwerk, Selçuk Öztürk en Karin Bosman.

Frontrow: Gerrit Hartholt en André Horstink

Na afloop van het officiële deel van de overhandiging, was er ruimte voor foto's maken en een informeel praatje met de Tweede Kamerleden.

De 3 ervaringsdeskundigen André Horstink, Karin Bosman en Gerrit Hartholt aanwezig bij overhandiging petitie 'Stop pesten op het Werk!'.

De bal (de petitie) ligt nu bij de Tweede Kamer

Het eerste succes van de petitie 'Stop pesten op het Werk!' is dat de Tweede Kamer deze petitie op donderdag 28 mei 2015 AO TK cie SZW (middag) met de minister van SZW Lodewijk Asscher gaat bespreken. Ik zou zeggen, komt allen, want er gaat dan wat gebeuren.

AO TK cie SZW arbo + petitie 28 mei 2015 (aanvang 13:30 uur)
http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details?id=2015A01997

Groet Gerrit Hartholt
Initiatiefnemer petitie 'Stop pesten op het Werk!' en ervaringsdeskundige
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl

Update 1: Wegens bijzondere omstandigheden is ondergetekende m.i.v. 30 mei 2015 per onmiddelijk gestopt met vrijwilligerswerk voor Stichting Pesten op de werkvloer (St Podw). Over het hoe en waarom is enige informatie in de media verschenen (anti-peststichting pest belangrijkste vrijwilliger weg). Eén van de redenen dat ondergetekende per 30 mei 2015 opgestapt is, is omdat door voorzitter St Podw 28 april 2015 gezegd is dat er bij de VU (door afdeling Adriba) 500 handtekeningen gehaald zouden zijn voor de petitie 'Stop pesten op het Werk! (de handtekeningen zouden daar op dat moment nog liggen), afgezien dat dit een mooi rond getal is (hele klus om zijn mooi rond getal aan handtekeningen te halen) zijn die 500 handtekeningen nooit boven water gekomen. Dit laatste heeft o.a. als consequentie dat het aantal van meer dan 1200 handtekeningen wat genoemd is in de richting van de Tweede Kamerleden niet klopt, laat duidelijk zijn ik ben als initiatiefnemer van deze petitie tegen het verstrekken van onwaarheden aan Tweede Kamerleden.

Update 2: Ondergetekende was in de veronderstelling dat hij deel uit maakte van een team, een team bestaande uit 3 slachtoffers van pesten op het werk, voorzitter St Podw en voorzitter Stichting Stop Pesten Nu!. Tot mijn verbazing deelde voorzitter St Podw aan mij (en de andere genoemden) zonder overleg vooraf op 28 mei 2015 mede dat het team vanaf dat moment is opgeheven. Op dat moment was ik verbaasd, sprakeloos en begreep ik niet wat er gebeurde. Nu weet ik het wel, en dat is dat in de ogen van voorzitter St Podw wij nooit een echt team geweest waren, maar onderdeel van het plan van voorzitter St Podw om publicitair te scoren om moverende redenen (dat is iets anders dan de positie van slachtoffers van pesten op het werk verbeteren zoals de petitie beoogd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten