zaterdag 27 juli 2013

IMF zegt dat Eurozone zich nu moet richten op banken en banen

Donderdag 25 juli 2013 maakte het IMF in een rapport over de 17 eurolanden bekend, dat de Eurozone zich meer moet inspannen om banken gezond te maken en dat de werkgelegenheid aangejaagd moet worden om jaren van economische stagnatie af te wenden.

IMF: credo voor eurozone is banken en banen Beurs.nl 25/07
http://www.beurs.nl/nieuws/buitenland/3205260/imf-credo-voor-eurozone-is-banken-en-banen

Het IMF geeft in dat bericht tevens aan dat door halfslachtige of afgestelde politieke toezeggingen op nationaal of internationaal niveau de spanningen op de internationale financiƫle markten weer kunnen oplaaien.

Zie ook de overlap met mijn weblog bericht van oktober 2012
getiteld: 'Stijging werkloosheid bedreiging voor Euro'
http://gerrithartholt.blogspot.nl/2012/10/stijging-werkloosheid-bedreiging-voor.html

De IMF insteek om de banken weer zover te krijgen dat ze aan bedrijven en consumenten geld kunnen en gaan lenen is goed, en dat er meer moeite gedaan moet worden zodat er banen komen vindt ik helemaal goed. Hoe dat voor elkaar te krijgen daar zou de discussie over moeten gaan. Oud minister van Financiƫn Johan Witteveen (VVD) heeft een duit in het zakje gedaan door 27 juli 2013 in het FD te pleiten voor een investeringsimpuls van 10 a 12 miljard. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de oprichting van een Maatschappelijk Investeringsfonds (MIF) waarin zowel de overheid als de pensioenfondsen een belang nemen en zo de risico's delen. De pensioenfondsen zouden een groot programma kunnen financieren, gericht op duurzaamheid door een sterke stimulering van zonne-energie. (Lees verder het artikel in het FD.) Graag zou ik ook mijn bijdrage willen leveren aan het weer opgang krijgen van de banenmotor dit mede zodat ik zelf ook weer een baan kan krijgen.

Met vriendelijke groet, Gerrit Hartholt, werkzoekende met een arbeidshandicap.

P.S. De slechte staat van de Nederlandse economie was 24 juli 2013 wereldnieuws:
http://www.telegraaf.nl/dft/21757752/__Slechte_staat_Nederlandse_economie_wereldnieuws__.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten