donderdag 4 april 2024

Hoe toegankelijk is de politiek in de gemeente Hardenberg nou eigenlijk?

 di 10 oktober 2023 Hardenberg

https://www.detoren.net/nieuws/hardenberg/83386/hoe-toegankelijk-is-de-politiek-in-de-gemeente-hardenberg-nou

Onder de rubriek ‘Lezer aan het woord’ worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam, adres, woonplaats en eventueel telefoonnummer. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Leuk en aardig dat de gemeente Hardenberg in 2018 gekozen werd tot meest toegankelijke gemeente, en leuk en aardig dat er nu inclusieve speeltuinen in de gemeente Hardenberg zijn, maar is de politiek in de gemeente Hardenberg wel toegankelijk voor iedereen? Om te onderzoeken of de politiek in de gemeente Hardenberg toegankelijk is of zo u wilt ontoegankelijk voor de burgers van de gemeente Hardenberg en in het bijzonder voor mensen met een beperking, bepleitte Gerrit Hartholt 26 september in de oriënterende ronde een onderzoek hiernaar. In zijn pleidooi verwees Hartholt naar een uitspraak van een prominente VVD politicus die de burgers opriep om zich er mee te bemoeien (en dus ook met de politiek).

Wat dat onderzoek op gaat leveren is onduidelijk, dit omdat de politici in de gemeente Hardenberg daar tot nu toe niet happig op zijn, of te wel tot nu toe willen ze geen onderzoek naar de toegankelijkheid van de politiek in de gemeente Hardenberg voor burgers en mensen met een beperking.

Hartholt voorspeld dat hoe langer het duurt voor dat onderzoek start, en hoe langer dat onderzoek duurt hoe slechter het gesteld is met de toegankelijkheid van de politiek in de gemeente Hardenberg. De politici in de gemeente Hardenberg laten op dit onderwerp tot nu toe niet zien dat ze staan voor de kracht van gewoon doen, maar misschien komt dat omdat uit dat onderzoek mogelijk gaat blijken dat als je vriendjes bent met die en die dat de politiek in de gemeente Hardenberg ineens een heel stuk toegankelijker is.

Om zijn pleidooi kracht bij te zetten is Hartholt nu actie aan het voeren, en wel door 7 dagen achter elkaar elke dag ongeveer een uur om het gemeentehuis in Hardenberg te lopen, hij is op 01 oktober begonnen. En voor de helderheid, het doel van Hartholt is niet dat het mooiste / lelijkste gemeentehuis van Nederland met als bijnaam Spongebob instort (zie het verhaal in de bijbel over Jericho).

Mocht deze vorm van actievoeren goed bevallen, dan overweegt Hartholt om deze vorm van actievoeren ook in de provincie Overijssel toe te gaan passen, en wel door rondjes om het provinciehuis in Zwolle te gaan wandelen.

Ondergetekende heeft dinsdagavond 26 september 2023 in de oriënterende ronde van de gemeenteraad van Hardenberg een pleidooi gehouden voor een onderzoek naar de toegankelijkheid / ontoegankelijkheid van de politiek in de gemeente Hardenberg.


Gerrit Hartholt 

Dedemsvaart

Gerrit Hartholt
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
http://www.gerrithartholt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten