zondag 24 februari 2019

Dedemsvaarter start petitie voor meer lantaarnpalen in het ZuiderbosRTV Oost 10 september 2018
https://www.rtvoost.nl/nieuws/298441/Dedemsvaarter-start-petitie-voor-meer-lantaarnpalen-in-het-Zuiderbos

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=j9j7lajhI8U&t=35s

Dedemsvaarter Gerrit Hartholt is een petitie gestart voor meer lantaarnpalen langs het fietspad in het Zuiderbos in Dedemsvaart. Volgens Hartholt is betere verlichting nodig, omdat steeds meer scholieren gebruik maken van het fietspad.
Omdat het fietspad slecht verlicht is, is het 's avonds en 's ochtends vroeg geen pretje om er te fietsen. "Ik zie weleens mensen die omkeren omdat het er zo donker is. Er zijn genoeg mensen die het fietspad mijden", vertelt Hartholt.

Het verkeer op het fietspad is volgens hem toegenomen met de komst van een nieuwbouwwijk ten Zuiden van het dorp. Bovendien fietsen er steeds meer leerlingen van de bovenbouw van het Vechtdal College van Dedemsvaart naar Ommen. "Als het zo donker is, is het geen ideale route."

Hoeveel handtekeningen hij wil binnenhalen, dat weet Hartholt niet. Er zijn minstens vier lantaarnpalen nodig om het pad een stukje veiliger te maken volgens de inwoner van Dedemsvaart.

Dedemsvaartse Courant 10 september 2018
https://www.dedemsvaartsecourant.nl/nieuws/dedemsvaart/551135/dedemsvaarter-start-petitie-voor-verlicht-fietspad-door-zuiderbos.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Petitie voor verlichting fietspad Zuiderbos bij Dedemsvaart vanavond aangeboden (18 september 2018):
https://www.rtvoost.nl/nieuws/298886/Petitie-voor-verlichting-fietspad-Zuiderbos-bij-Dedemsvaart-vanavond-aangeboden

'Fietspad moet beter verlicht worden' (19 september 2018)
https://www.dedemsvaartsecourant.nl/nieuws/dedemsvaart/552254/fietspad-moet-beter-verlicht-worden.html

Om betere verlichting van het fietspad door het Zuiderbos met meer lantaarnpalen te bepleiten, heeft Gerrit Hartholt dinsdagavond ingesproken tijdens de oriƫnterende raadsvergadering op het gemeentehuis. Bij die gelegenheid werd voorzitter Simone Hof een petitie aangeboden met 146 handtekeningen.

In de hoop dat er bij de gemeenteraad 'een lampje gaat branden' deed Hartholte er een cadeautje bij in de vorm van een fietslamp met batterij. Hartholt hoopt dat er tempo gemaakt wordt met de extra verlichting. Hij bepleitte in dit verband actie voor het ingaan van de wintertijd eind oktober.

21 september 2018
Schriftelijke vragen PvdA over betere verlichting fietspad Zuiderbos:
https://hardenberg.raadsinformatie.nl/document/6852540/1#search=%22schriftelijke%20vragen%20zuiderbos%22
13 november 2018
Antwoorden op schriftelijke vragen PvdA over betere verlichting Zuiderbos:
https://hardenberg.raadsinformatie.nl/document/7024243/1#search=%22schriftelijke%20vragen%20zuiderbos%22

Update 24 februari 2019:
Na 2 overleggen in het gemeentehuis in 2018, tussen een afvaardiging uit Dedemsvaart en 2 ambtenaren in het gemeentehuis van Hardenberg, is de gemeente Hardenberg circa 4 varianten van meer lantaarnpalen langs het fietspad in het Zuiderbos aan het doorrekenen (en bespreken). Naar verluidt is het hele project in het gemeentehuis van Hardenberg vertraagd door de ontvlechting van de Bestuursdienst Ommen Hardenberg en het feit dat er een nieuwe wethouder is (als opvolger Falko Bruinsma). Mijn inschatting is dat met name de eerste vertragende factor de grootste veroorzaker is van de vertraging.

Groet Gerrit Hartholt
http://www.gerrithartholt.nl
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten