zondag 6 maart 2016

Pestcampagne druppel op een gloeiende plaat

De Telegraaf publiceerde 24 augustus 2015 het artikel 'Pestcampagne druppel op gloeiende plaat'. Dit n.a.v. de tragische zelfmoord van de Limburgse lerares Caroline Dijkman en de campagne 'Herken Pesten'.

Pestcampagne druppel op een gloeiende plaat:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/24408479/___Pestcampagne_druppel_op_een_gloeiende_plaat___.html

===========================================================


Veel bedrijven en instanties hebben geen programma tegen treiteren

’Pestcampagne druppel op een gloeiende plaat’

Niels Kalkman
AMSTERDAM - 
Bedrijven en instanties hebben zelden een programma om pesten op de werkvloer te voorkomen, terwijl dit wel verplicht is. De campagne die minister Asscher sinds juni voert is een lachertje, en een druppel op de gloeiende plaat.
  Dit stelt de FNV naar aanleiding van de tragische zelfmoord van de 51-jarige Caroline Dijkman, de Limburgse lerares die een einde aan haar leven maakte na vermeende aanhoudende pesterijen. „Welke zure les moeten we hieruit trekken?” vraagt Wim van Veelen van de vakbond zich af. „Het voorkomen van pesten is het allerbelangrijkste, maar iedereen hobbelt achter de feiten aan.”
  Nadat dit voorjaar uit de jaarlijkse arbeidsmonitor van TNO bleek dat pesten op de werkvloer 900 miljoen euro per jaar kost en een half miljoen Nederlanders wel eens te maken heeft met pesterijen, kwam minister Asscher met een campagne. „Maar boodschapjes op internet en reclamespotjes zijn slechts een klein deel van de oplossing”, vindt Van Veelen. „Een programma tegen pesten, een analyse van de risico’s en ondersteuning door vertrouwenspersonen en leidinggevenden: het is allemaal verplicht, maar wie controleert het?”
  De FNV roept op tot een grootschalig onderzoek naar wat er precies is gebeurd op het Sint-Maartenscollege in Maastricht. „Als blijkt dat pesten de oorzaak is voor de dood van deze lerares, kunnen en mogen we dat niet tolereren.”
  ===========================================================

  Met vriendelijke groet Gerrit Hartholt
  Initiatiefnemer actiegroep Stoppestenophetwerk.nu
  Ervaringsdeskundige
  Initiatiefnemer petitie 'Stop pesten op het Werk!'
  Initiatiefnemer petitie 'Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht'

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten