zondag 20 december 2015

Gelijk van CDA Gideonsbende

Woensdag 2 december 2015 stond er in de Stentor regio editie Vechtdal een artikel getiteld 'Gelijk van Gideonsbende'.


Artikel 'Gelijk van Gideonsbende' ©deStentor .jpg

============================================

Gelijk van Gideonsbende

door Anne Boer
Dedemsvaart

Twee jaar geleden werd zijn boodschap in CDA-kringen weggehoond. Maar het kan verkeren. De roep om regulering van de hennepteelt wordt steeds luider.

"Dat voelt goed. Eindelijk valt het kwartje", zegt Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart. Hij was in 2013 initiatiefnemer van wat de Gideonsbende ging heten. Een groep van zo'n dertig CDA-leden die met het voorstel kwamen de geldkraan van illegale henneptelers dicht te draaien. Ze deden twee serieuze pogingen tijdens een CDA-congres, maar kregen geen steun. "Er was lef voor nodig er hardop om te vragen. Nu doen twee CDA burgemeesters in een VNG-werkgroep hetzelfde en staan belangrijke elementen van ons plan ook in het VNG- voorstel. Uit een peiling eerder dit jaar bleek bovendien dat 65 procent van de CDA-kiezers nu voor regulering van softdrugs is."

Slapend rijk

Het is Hartholt al jaren een doorn in het oog dat criminelen bakken met geld verdienen aan hennepteelt. "Ze worden slapend rijk en investeren vaak illegale winst ook in andere criminele activiteiten. Dat moet stoppen."

Het plan van de Gideonsbende heeft twee peilers: de teelt van hennep onderbrengen bij legale kwekers en ontmoedigingsbeleid om wietgebruik terug te dringen. "Het balletje rolt weer. De VNG heeft een goed voorstel gepresenteerd. Daar moet eerst een principieel besluit over worden genomen, dan is het een kwestie van kijken hoe het in de praktijk kan. Komen er vier grote kwekerijen en moeten alle kleintjes dicht of komen er cannabisclubs. Als er eindelijk maar iets gebeurt."

Volgens de Dedemsvaarter zit er veel emotie rondom dit onderwerp. "Tabak en alcohol worden geaccepteerd, drugs niet. Dat staat oplossingen in de weg. Ik moet niets van drugs hebben, maar zie nu wel in de praktijk dat we dweilen met de kraan open. Die (geld)kraan moet dicht."

============================================

Groet Gerrit Hartholt initiatiefnemer CDA Gideonsbende.
https://www.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl

Voorstel 'Naar een softdrugs ontmoedigingsbeleid':
http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/09/resolutie-softdrugs-ontmoedigen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten