zondag 22 april 2012

PVV elite loopt weg voor problemen

Op zaterdag 21 april 2012 is de PVV elite weggelopen uit de Catshuis onderhande-lingen. De PVV elite vindt de PVV belangen blijkbaar belangrijker dan het landsbe-lang, als echte cijferfetisjisten hebben ze de opiniepeilingen uitgespit en zijn tot de conclusie gekomen dat uit de gedoogconstructie stappen voor de PVV elite beter is dan akkoord gaan met het voorliggende concept akkoord waar ze in feite al mee ak-koord waren gegaan.

De Telegraaf: Catshuisberaad mislukt 21 apr 2012 (website)
http://www.telegraaf.nl/binnenland/11963704/__Beraad_mislukt__.html

De Telegraaf: PVV loopt weg voor verantwoordelijkheid 21 apr 2012 (website)
http://www.telegraaf.nl/binnenland/11964977/__PVV_loopt_weg_voor_verantwoordelijkheid__.html

Bij de PVV elite moet ik steeds vaker denken aan brandweerlieden die olie op het vuur gooien en het vuur aanblazen, daarna gaan ze de pers te woord staan de conse-quentie is dat ze dan geen tijd meer hebben en maken om branden te blussen. Nog sterker ze hebben eigenlijk geen zin in het blussen van branden.

Anders geformuleerd, nu is voor iedereen duidelijk dat keizer Geert zijn nieuwe kle-ren (zijn populariteit) belangrijker vindt dan het oplossen van echte problemen, dit doet sterk denken aan het verhaal de nieuwe kleren van de keizer. Het is wachten op het moment dat iemand roept dat de nieuwe kleren van de keizer weinig voor-stellen.

Persoonlijk heb ik veel vertrouwen in de kiezers, dus ook in de PVV kiezers, wie ik niet vertrouw dat is de PVV elite. De PVV elite is een groep superpopulisten, die hun populariteit belangrijker vinden dan de echte problemen van Henk en Ingrid oplossen.

Geert Wilders gaf april 2012 aan dat hij niet akkoord kon gaan met een bezuini-gingspakket wat leidt tot extra werkloosheid, dat is vreemd want doorrekening van het regeer en gedoogakkoord van najaar 2010 leerde dat dat bezuinigingspakket ook leidde tot extra werkloosheid, toch heeft hij daar zijn handtekening onder ge-zet. En als Geert Wilders zich zoveel zorgen maakt om werkloze Henk en Ingrids waarom hebben wij hem van 2010 tot april 2012 dan bijna niet gehoord over het zorgen voor banengroei ?

Zie ook mijn eerdere weblog over het "Polenmeldpunt":
http://gerrithartholt.blogspot.com/2012/02/bedoelingen-pvv-met-meldpunt-polen-niet.html

Kort samengevat: Zet de nieuwe kleren van keizer Geert in een helder daglicht, dan kan iedereen zien dat de nieuwe kleren van de keizer weinig voorstellen.

De halve populist Wouter Bos werd aangepakt met "U draait en bent niet eerlijk", wie gaat de superpopulist Geert Wilders aanpakken ?

Hoe nu verder ? Gewoon de financiƫn op orde brengen en zorgen voor banengroei dit alles toekomstgericht dus inclusief duurzaamheid en meer aandacht voor voor-zorg.

Groet, Gerrit.

Update 23 en 24 april 2012
+ 10 jarige Nederlands-Duitse spread loopt op Beurs.nl 23 april 2012
http://www.beurs.nl/opinie/markettalks/3153325/market-talk-10-jaars-nederlandsduitse-spread-loopt-op-rabo
Opmerking: De kamikaze actie van Wilders kost NL direct geld en imago schade.

+ Wilders maakt zich niet populair bij ouderenbond Nu.nl 23 april 2012
http://www.nu.nl/kabinetscrisis/2793503/wilders-maakt-zich-niet-populair-bij-ouderenbond.html
Citaat: "Er zijn ontzettend veel bezuinigingen ten nadele van ouderen waar hij wel aan heeft meegewerkt, zie Den Haan maandagochtend op Radio 1." Einde citaat.

+ Kranten wijten politieke chaos aan Wilders RTL nieuws 23 april 2012
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2012/04_april/23/binnenland/kranten_leggen_schuld_mislukken_catshuisoverleg_bij_pvv_wilders.xml
Voorpagina De Telegraaf 23 april 2012: Wilders stort Nederland in crisis

+ Rentesprong na val kabinet De Telegraaf 24 april 2012 (hardcopy)

+ Markten straffen chaos politiek met rake klappen De Telegraaf 24 april 2012 (hardcopy)

+ Brinkman: Wilders stuurde aan op breuk De Telegraaf 24 april 2012 (website)
http://www.telegraaf.nl/binnenland/11985656/___Wilders_stuurde_aan_op_breuk___.html

+ Brinkman: Het ging Wilders om de stemmen RTLZ 24 april 2012 (website)
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/16/brinkman-het-ging-wilders-om-de-stemmen.xml
Citaat: "Een stem op de PVV-leider is volgens hem een verloren stem." Einde citaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten