dinsdag 20 december 2016

Webinar Pesten op de Werkvloer: De OR en de preventiemedewerker aan zet! (terugkijken)

Op donderdag 15 december 2016 werd het webinar 'Pesten op de Werkvloer: De OR en de preventiemedewerker aan zet!' gehouden, georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Via een link op de volgende pagina kan dat webinar worden teruggekeken:
http://gezondenveiligwerkt.nl/webinar-pesten-op-de-werkvloer

Experts Seth van den Bossche (TNO) en Alie Kuiper (Bezemer Kuiper & Schubad) geven u in dit webinar inzicht in de aard, omvang, oorzaken en gevolgen van de problematiek. U krijgt handvatten mee waar u als OR of  preventiemedewerker in de praktijk mee aan de slag kunt. Natuurlijk is er tijdens het webinar volop gelegenheid om vragen te stellen.


Printscreen webpagina webinar Pesten op de werkvloer

Dit webinar vond plaats in voorbereiding op een speciale conferentie die wordt georganiseerd voor OR-leden en preventiemedewerkers in maart 2017. Tijdens deze conferentie wordt o.a. een ‘Roadmap voor de OR’ gepresenteerd met daarin praktische tips voor ondernemingsraden.


Printscreen van de vragen die gesteld zijn tijdens de Q&A.

Ondergetekende initiatiefnemer van actiegroep Stoppestenophetwerk.nu heeft 3 vragen gesteld tijdens dat webinar, alle 3 de vragen zijn beantwoord. De antwoorden zijn mondeling gegeven aan het eind van het webinar.

- Vraag 1: Wat als een werkgever ondanks aanwezigheid vertrouwenspersonen etcetera een werknemer wegpest? Waar kan een slachtoffer hulp vinden en krijgen? (Toelichting: menig slachtoffer van pesten op het werk komt in zulke situaties in een reïntegratiemoeras en soms een juridisch moeras terecht.)

- Vraag 2: Stel een werkgever heeft de "papierwinkel" in deze niet voor elkaar, maar treedt wel adequaat op tegen pesten op het werk. Loopt zo'n werkgever desondanks risico op een boete van de Inspectie-SZW?

- Vraag 3: Wanneer wel mediation inzetten bij pesten op het werk en wanneer niet?

Groet Gerrit Hartholt
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
Initiatiefnemer petitie 'Stop pesten op het Werk!'
Initiatiefnemer actiegroep Stop pesten op het werk.nu
Initiatiefnemeer petitie 'Pesten op het werk in het wetboek van strafrecht'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten