vrijdag 21 augustus 2015

Wat te doen bij advertentiefraude?

In de uitzending van Avro Tros Opgelicht?! van 3 februari 2015 wordt aandacht besteedt aan advertentiefraude en een wetsvoorstel dat die advertentiefraude een stuk moeilijker moet maken.


Opgelicht?! 3 februari 2015 over advertentiefraude:
http://www.opgelicht.nl/uitzending/2015/1155/

Tijdens die uitzending vertelden Sharon Gesthuizen SP en Foort van Oosten VVD over het wetsvoorstel dat in behandeling is in de Tweede Kamer dat acquisitiefraude en advertentiefraude een stuk moeilijker wil maken. Naar schatting kost acquisitiefraude, advertentiefraude en spooknota's het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks circa 400 miljoen euro.
https://www.fraudehelpdesk.nl/nieuws/spookfacturen-en-acquisitiefraude-voortaan-strafbaar/?zoekopdracht=advertentiefraude

Op de website van de fraudehelpdesk staan een aantal tips voor als u vermoed dat u te maken hebt met advertentiefraude:
https://www.fraudehelpdesk.nl/zoeken/antwoord/?zoekopdracht=acquisitiefraude&antwoord_id=76

Citaat:

Als u facturen van een advertentiebureau ontvangt en achteraf het gevoel heeft te zijn misleid, dan is het advies om de factuur niet te betalen. Als u de faturen onbetaald laat, is het van groot belang om verweer te voeren tegen de vordering. Met andere woorden: u moet het advertentiebureau laten weten dat u het niet met de eis eens bent en vooral waarom niet.

- Verstuur uw verweer altijd via de aangetekende post of aangetekende e-mail. Zo kunt u aantonen dat u moeite heeft gedaan om het bureau uw standpunten mede te delen.
- Vermeld nooit uw handtekening op uw correspondentie om eventueel misbruik te voorkomen.
- Lees goed de algemene voorwaarden en de getekende offerte/opdrachtbevestiging. Soms is het mogelijk om binnen enkele dagen (meestal acht) de overeenkomst alsnog te annuleren.
- Als een onbevoegd persoon het document heeft ondertekend, is er in eerste instantie geen rechtgeldige overeenkomst tot stand gekomen.
- U kunt de overeenkomst wellicht vernietigen op grond van bedrof en/of dwaling.
- De zogenaamde overeenkomst kan ontbonden worden op grond van wanprestatie.


- Als u twijfelt aan de magazine/boekjes die worden uitgegeven door het advertentiebureau of de door het advertentiebureau geëxploiteerde websites, kunt u hen vragen om verantwoording af te leggen voor de wijze waarop zij hun taken hebben voldaan.


- Wees  niet te geïntimideerd door dreigementen afkomstig van incassobureaus. Vaak werken deze incassobureaus samen met de advertentiebureaus.
- Het advertentiebureau kan naar de recht stappen zodat de rechtr over de kwestie kan oordelen.
- Rechters oordelen zeer diver in deze zaken. Het is van groot belang dat u altijd goed schriftelijk verweer heeft gevoerd en dat u een actieve houding heeft aangenomen in de zaak.
- Als u een aangetekend schrijven van het advertentiebureau heeft ontvangen als 'welkomstbrief' en u reageert daar niet of pas heel laat op, is de kans groot dat de rechter u in het ongelijk zal stellen.
- Als u een faxbericht of e-mail heeft ontvangen die goed leesbaar en duidelijk is en u heeft deze ondertekend, zijn er rechters die oordelen dat de overeenkomst goed tot stand is gekomen.
- Een door een advertentiebureau opgenomen gesprek is weliswaar rechtgeldig, maar veel rechters vinden dit medium toch makkelijk manipuleerbaar.

Einde citaat.

Zodra het wetsvoorstel is aangenomen:

Zodra het wetsvoorstel wat in behandeling bekrachtigd is door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer en dat wetsvoorstel is ingegaan, ontstaat er een situatie die gunstiger is voor degene die zich wil verweren tegen advertentiefraude / acquisitiefraude. Op welke datum deze (nieuwe) wet ingaat weet ik op het moment van schrijven van deze weblog pagina (21 aug 2015) niet.

Update: de wet aanpak acquisitiefraude is ingegaan 01 juli 2016 (zie verderop).

Een voorbeeld van wat sterk lijkt op advertentiefraude:

Een voorbeeld van een bedrijf wat een werkwijze toepast die veel ondernemers ervaren als "advertentiefraude" is Nolin Uitgevers, niet voor niets dat Nolin Uitgevers te zien is in de uitzending van Opgelicht?! van 3 feb 2015. http://www.opgelicht.nl/uitzending/2015/1155/


PrintScreen voorpagina website Nolin Uitgevers 21 aug 2015 .jpg
http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/

Opvallend is dat diverse Stichtingen gebruik maken van de diensten van Nolin Uitgevers, die dienst staat bekend als het SponsorPublicatieConcept. Voor een Vereniging of Stichting zijn de publicaties dan "gratis" maar voor de "adverterende" of "sponsorende" ondernemer niet. Vaak is in dit soort constructies niet duidelijk wat voor tegenprestatie het advertentiebureau gaat leveren / daadwerkelijk levert aan de "adverteerders / sponsors". En is het vaak ook niet duidelijk waar het geld nu zoal naar toe gaat, gaat dat naar een goed doel of toch niet?

http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/publicaties/

Enkele Stichtingen die de homepage van Nolin Uitgevers 21 aug 2015 vermeld zijn:
Stichting Pesten op de werkvloer
Stichting Hart in Actie
Stichting Tegenkracht
Stichting Dierennood
Stichting Veilig Onderwijs
Vereniging Hartsdromen.nl
Kinderinternet de Surfsleutel
Stichting Sportbelang SGK
Wensstichting Oppepper4all

Voor alle ondernemers die twijfel hebben over wat er met hun advertentie / sponsorgeld gebeurd is, vraag openheid van zaken bij Nolin Uitgevers en de betreffende Stichting / Vereniging.

- Als u twijfelt aan de magazine/boekjes die worden uitgegeven door het advertentiebureau of de door het advertentiebureau geëxploiteerde websites, kunt u hen vragen om verantwoording af te leggen voor de wijze waarop zij hun taken hebben voldaan.

Nieuws d.d. 24 december 2015

Met ingang van ............ 2016 wordt acquisitiefraude / advertentiefraude strafbaar.

Wat verandert er in 2016 voor ondernemers:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/veranderingen-1-januari-2016/inhoud/ondernemers

Dit verandert er in 2016:
https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/39667/dit-verandert-er-in-2016

- Acquisitiefraude is een vorm van misleiding. Voorbeeld is dast een ondernemer wordt overgehaal om te betalen voor een bepaalde dienst, zoals de vermelding in een online-gids. Naderhand blijkt dan dat die gids niet bestaat of nauwelijk online te vinden.
- Ook spookfacturen - rekeningen voor nooit geleverde producten of diensten  - vallen onder acquisitiefraude. Als een ondernemer zo'n spookfactuur niet betaalt, wordt al snel gedreigd met een incassobureau. Naar schatting kost acquisitiefraude het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks zo'n 400 miljoen euro.
- Consumenten zijn door de wet al beschermd tegen zulke oplichtingspraktijken. Voor hen geld de 'omgekeerde bewijslast'. Bedrijven waren tot 1 januari 2016 niet beschermd en hadden vaak geen poot om op te staan, omdat acquisitiefraude niet strafbaar was. M.i.v. 1 januari 2016 is daar gelukkig verandering in gekomen.
Einde nieuws 24 december 2015.

Nieuws d.d. 19 januari 2016

Tweet van VVD TK Foort van Oosten d.d. 19 januari 2016:
Trots, met algemene stemmen is onze wet aanpak #acquisitiefraude in EK aangenomen! Met @S_Gesthuizen #VVD/SP
https://twitter.com/foortvanoosten/status/689445791706980352
De vraag is nu, m.i.v. wanneer gaat deze wet in ???
Einde nieuws d.d. 19 januari 2016


Nieuws d.d. 01 juli 2016

Volgens dit bericht is de wet aanpak acquisitiefraude ingegaan 01 juli 2016
Acquisitiefraude is strafbaar
http://www.ondernemersplein.nl/wetswijziging/acquisitiefraude-strafbaar/
Citaat:
"Ingangsdatum: 1 juli 2016
Er is een duidelijke straf op acquisitiefraude en een betere bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken. Behalve telefonische misleiding of misleiding via een vertegenwoordiger, vallen ook de zogenaamde spookfacturen onder acquisitiefraude.
Voor wie?: Alle bedrijven
Wanneer?: De wijzigingen zijn ingegaan per 1 juli 2016."
Einde citaat.

Met vriendelijke groet Gerrit Hartholt
https://nl.linkedin.com/in/gerrithartholt/nl
Op basis van informatie gevonden op internet heb ik deze blogpagina zo goed mogelijk samengesteld. Stichtingen / verenigingen die door openheid van zaken (zoals aanbevolen door de fraudehelpdesk) kunnen aantonen dat er voor hun publicatie(s) geen "advertentiefraude" is gepleegd verwijder ik van deze blogpagina.

25 opmerkingen:

 1. http://www.stichtingveiligonderwijs.nl/index.html
  vandaag benaderd door deze stichting voor een advertentie tegen pesten, loopt ook via Nolin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte Anoniem.

   Dank voor de actuele informatie, de advertentieverkopers van Nolin Uitgevers proberen inderdaad al enige jaren allerlei advertenties te verkopen bijvoorbeeld om anti-pest posters en andere publicaties te kunnen drukken en verspreiden (in opdracht van diverse organisaties). Diverse adverteerders die ooit ingestemd hebben met zo'n advertentie hebben aangegeven nooit meer te willen meewerken aan advertenties verkocht door Nolin Uitgevers.

   Door de nieuwe wet die ingegaan is 01 juli 2016 ligt de juridische bewijslast nu niet meer grotendeels bij de adverteerder, maar voor een groter deel bij de advertentieverkoper.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  2. vandaag ook ik benaderd... vind de site te amateuristisch voor wat ze pretenderen

   Verwijderen
  3. Beste Judith.

   Dank je wel voor de reactie.

   Inderdaad is hun website enigzins amateuristisch, als je onderzoekt wie die website gemaakt heeft dan kom je er achter dat dat de partner is van de directeur / woordvoerder van die Stichting.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
  4. vandaag, 15 nov.2018, benaderd door Nolin Uitgevers,Binnenhof Projecten (tel.0598-221930)over brochures voor bassisscholen over(goed bedacht):veilig internetten. In 2016 was ik er bijna ingetrapt over 'stop het pesten.' Ik heb de school hierover 2 keer gebeld en ze wisten van niets! Ik heb een factuur gehad en daarna een brief gestuurd waarom ik niet ging betalen. Ook heb ik toen daarover twee keer telefonisch gesproken met Erik Jungman. Daarna heb ik niets meer gehoord. Vorig jaar ben ik opnieuw benaderd, alleen weet ik het onderwerp niet meer. Deze keer had ik een vrouwelijke medewerkster aan de lijn.

   Verwijderen
  5. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de update.

   Het feit dat ze u na 2 jaar opnieuw benaderen zegt iets over hoe brutaal ze zijn, over hun wwrkwijze, en over de niet altijd aanwezige handhavingsmentaliteit in Nederland.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 2. Vorige week vrijdag benaderd door Nolin Uitgevers. Vandaag de opdrachtbevestiging ontvangen om een stukje te schrijven voor de magazine:'Stop het pesten'. Het magazine zal dan eind maart worden uitgegeven. Zojuist wilde ik op de site kijken en vervolgens lees ik deze verontrustende informatie. Zijn de mensen nog steeds bezig met frauderen? Het telefoongesprek was erg interessant en ik was ook erg enthousiast om hier aan mee te kunnen werken.

  Wat moet ik hiermee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte Anoniem.

   Mijn advies aan u is om een dubbele, of misschien wel driedubbele, of vierdubbele check te doen. Wat is het voor Magazine, welke organisatie geeft het uit, hoe is de geldstroom, en wat gebeurt er met dat Magazine (heeft dat Magazine meerwaarde voor de ontvangende doelgroep ja of nee).

   Als ik zoek op internet op Magazine 'Stop het pesten', kan ik weinig vinden. Als ik kijk op de website van Nolin Uitgevers kan ik niet direct zien welke organisatie dat Magazine uitgeeft.

   Wat verstandig is in dit soort situaties, is om op de website van de organisatie te kijken die dat Magazine uitgeeft (mij is niet duideljk wie dat Magazine maakt), welke informatie die organisatie over zichzelf beschikbaar heeft gesteld, welke informatie via de Kamer van Koophandel is te vinden etcetera. Afhankelijk wat deze gevonden informatie duidelijk maakt (of niet duidelijk maakt) indien nodig verder zoeken.

   Tot zover.

   Anoniem het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   P.S.1 Op de website van Nolin Uitgevers staan een aantal organisaties die gebruik maken van de diensten van Nolin Uitgevers, mij is niet bekend of al die organisaties goed op de hoogte zijn van de soms niet al te nette werkwijze die Nolin Uitgevers toepaste (c.q. mogelijk nog toepast).

   P.S.2 U kunt aanvullende informatie verstrekken via het contactformulier onderaan deze pagina. Sommige mensen met vragen, stellen op die manier vragen aan mij.

   Verwijderen
 3. Onlangs zijn wij benaderd door Nolin Uitgevers B.V. voor de plaatsing van een advertentie in het magazine “Het Veilig Onderwijs Magazine Basisonderwijs” dit zou puur en alleen gaan voor de regio Stadskanaal.

  Daar wij ondersteuning wilden verlenen aan uw stichting hebben wij telefonisch akkoord gegeven voor een advertentie plaatsing.

  De advertentie is door ons full-color aangeleverd.
  Vandaag ontvingen wij de uitgave, de kwaliteit van deze uitgave is bedroevend te noemen.
  Onze advertentie is in een zeer matige kwaliteit, en zwart/wit afgedrukt.

  Het redactionele is “knip en plakwerk” wat naar onze mening voor alle regio-s waar de uitgave wordt “verspreid” wordt gebruikt.

  Het is treurig te noemen dat u uw goede naam op een dergelijke manier wordt gebruikt door Nolin om op die wijze geld uit de zakken te kloppen van goedgelovige ondernemers.

  Voor uw stichting is dit geen reclame, sterker nog dit brengt uw stichting in diskrediet.

  Nolin stelt dat zij de stichting veilig onderwijs een donatie zouden doen. Deze donatie (als deze al gedaan zou worden) staat in geen enkele verhouding tot de inkomsten welke Nolin genereert met hun uitgave.

  Een snel rekensommetje leert ons dat per regio / gemeente waarin Nolin acquisitie pleegt voor het “magazine” een bedrag van ruim € 10000 op zal leveren.
  Stel dat Nolin in “slechts” 50 gemeentes hiervoor acquisitie pleegt, dan is dit 50 x deze € 10000 en maakt maar liefst een inkomsten voor Nolin van 500.000 euro.
  Vanzelfsprekend gaan hier wat kosten vanaf, zoals personeelskosten, en de verspreidingskosten (in dit geval 25 boekjes naar 50 basisscholen in Stadskanaal) echter deze kosten zijn nog geen 50%.
  Hetzelfde snelle rekensommetje maakt een winst voor Nolin van maar liefst 250.000 euro.

  Pure oplichting dus waarvoor uw naam wordt misbruikt.

  Wij hebben inmiddels Nolin op de hoogte gesteld van onze grieven, maar het lijkt ons billijk u deze grieven ook toe te zenden en u te adviseren uw goede naam niet op een dergelijke manier te grabbel te gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte meneer Tjalkes.

   Dank voor de uitgebreide reactie.

   Vraag ter verduidelijking, hebt u de betreffende Stichting deze mail / brief gestuurd?

   Mag ik vragen welke Stichting het betreft?

   Als het de Stichting is die ik vermoed, dan kan ik u informeren dat die Stichting drukker is (was) met het proberen te verwijderen van hen onwelgevallige berichten die op internet staan, dan dat ze Nolin Uitgevers verwittigen om niet meer onethisch gedrag te vertonen, tenminste dat is mijn ervaring.

   Meneer Tjalkes het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 4. Beste Gerrit,

  Ik heb al een aantal jaar via Nolin advertenties lopen op verschillende gebieden. Vandaag ontving ik een e-mail van een mede adverteerder en die wees mij op deze blog. Hier schrok ik toch wel even van.

  Als ik naar de sites ga van de stichtingen waar ik aan mee heb gedaan, dan zie ik daar wel info over Nolin zoals deze: http://www.stichtingveiligonderwijs.nl/uitgever-nolin.html en deze stichting: http://www.stichtingondersteuninggehandicapten.nl/tag/nolin/
  Het ziet er legitiem uit.

  Mijn vraag, zijn deze stichtingen dan nep? Ik neem aan dat je niet op je website een link naar een uitgever gaat plaatsen als zij niks voor je doen.

  Helaas is de uitzending van Tros opgelicht niet meer te zien. Had ik graag bekeken.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de reactie.

   Ik kan mij voorstellen dat u schrok.

   Van de Stichting Veilig Onderwijs weet ik zeker dat die Stichting niet klopt, dit weet ik o.a. omdat ik adverteerders heb gesproken en mensen in het onderwijs. (De dame achter Stichting Veilig Onderwijs te weten Els Hendrikse is tegenwoordig ook actief met de Stichting Veilig Werk.)

   Bijzonderheid: Els Hendrikse is getrouwd met Peter van Duijl.

   Hoe het zit met Stichting Ondersteuning Gehandicapten STOG weet ik niet, die Stichting ken ik niet zo goed. Een snelle rondblik op hun website laat weinig opvallende zaken zien (opvallend in de zin van negatief opvallend), al is deze tekst op hun website opvallend, citaat: "Een van de maatregelen is dat wij als stichting geen exemplaren meer beschikbaar stellen waarin adverteerders zijn opgenomen. Donateurs ontvangen dus een dergelijk exemplaar.
   In de exemplaren die gratis naar de openbare gelegenheden worden verstuurd staan de bedrijven die ons initiatief steunen natuurlijk nog wel." Einde citaat.

   De uitzending van AvroTros Opgelicht?! van 3 februari 2015 is te verkrijgen via het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, al kost het enige moeite. Wat in die uitzending te zien is, is een adverteerder (gedupeerde) die op een gegeven moment in de uitzending allerlei facturen laat zien, waarbij op in ieder geval één van die facturen de naam van Nolin Uitgevers staat.

   Op deze pagina is een brief van de advocaat van Nolin te vinden, die naar redactie Opgelicht?! is gestuurd.
   http://gerrithartholt.blogspot.nl/2015/07/wat-is-relatie-tussen-stichting-pesten.html

   Bijzonderheid, Nolin heeft deze brief verwijderd van haar website (op hun website heb ik deze brief gevonden).

   Tot nadere toelichting ben ik gaarne bereidt, neem desnoods contact op via het contactformulier onderaan deze pagina.

   Groet Gerrit Hartholt Dedemsvaart.

   P.S.1 Als de informatie die aan mijn verstrekt is klopt, is Nolin de organisatie die het meeste geld "verdient" aan deze werkwijze.

   P.S.2 Om goed in te kunnen schatten of een Stichting (of vereniging) die gebruik maakt van de "advertentiediensten" van Nolin Uitgevers klopt ja of nee, vergt veel informatie. Een belangrijke indicator om op te letten is daarnaast of de publicaties die zo'n stichting of vereniging via Nolin laat drukken meerwaarde heeft ja of nee.

   Verwijderen
 5. Ik ben vandaag gebeld door deze mensen. Zeer vaag verhaal, ze willen geld ophalen voor wat posters om op scholen op te halen. Ik had er al een slecht gevoel bij tijdens het gesprek, en na het lezen van deze blog ben ik overtuigd dat dit het goede gevoel was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte meneer Verbiesen, dank u wel voor uw reactie.

   Naspeuring op de website van Stichting Veilig Onderwijs leert dat ze niet open vertellen over hoe het zit met die posters. Nog sterker er staan op internet weinig foto's van de vele posters die in de loop van de tijd (gesponsord en al) gemaakt zijn. Laat staan dat er informatie te vinden is over wat er met het vele geld gebeurd wat op deze manier wordt opgehaald nu al een aantal jaren.

   Wat mij opvalt is dat het een beetje ieder voor zich is, want de autoriteiten die behoren in te grijpen, grijpen tot nu toe niet in.

   Meneer Verbiesen het beste.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 6. Goedemorgen,

  Was net ook benaderd, echter valt mij op dat de Stichting Veilig Onderwijs een ANBI erkenning heeft. Toch maar afgemeld voor het Magazine Pesten. Snap ook niet waarom de Stichting niet zelf actief aan het werven is?  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Voor zover ik weer wordt er vanuit een soort callcenter (gevestigd bij de betreffende advertentieverkoper) gebeld, m.b.v. een script, die advertentieverkopers zijn zeer ervaren. De betreffende Stichting waar u het over heeft, heeft niet de beschikking over zo'n callcenter.

   Dat de taken zo verdeeld zijn (de advertentieverkopers "werven" de adverteerders en andere taken bij die stichting), zegt mogelijk ook iets over waar welk deel van het geld waar naar toe gaat. Voor zover ik weet gaat het meeste geld niet naar de betreffende stichting, maar naar de advertentieverkopers (in totaal gaat het vermoedelijk om behoorlijk wat geld).

   Tot zover.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 7. Vandaag ook benaderd door Nolin iov Stichting Veilig Onderwijs. Blij dat ik aan de telefoon niet direct geschakeld heb en nu dit lees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem.

   Dank u wel voor de terugkoppeling. Aan de bezoekersaantallen op mijn weblog van bepaalde pagina's, kan ik zien of het callcentrum van Nolin Uitgevers weer actief is i.v.m. "sponsoring" / "reclame" op de posters van Stichting Veilig Onderwijs.

   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 8. Ben vandaag ook benaderd door Nolin voor stichting veilig onderwijs. Zeg sowieso nooit direct ja in zo'n gesprek. Ging op onderzoek uit, vond de site vaag en ging verder kijken, gelukkig stuitte ik op deze site. Dank Gerrit voor het delen van de info. Hartelijke groet, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Marijke.
   Dank voor de feedback.
   Dank voor de dankzegging.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen
 9. In mei ben ik benaderd en nu weer. Vaag verhaal over Pesten op School. Ik heb de plaatselijke basisschool en de stichting waar deze onder valt gebeld en niemand weet hier iets van. Ik heb net aangegeven dat ze me moeten schrappen als bedrijf. Vraagt de vrouw wat mijn bedrijfsnaam is?? Zij belt mij toch lijkt me. Dit riekt echt naar geldklopperij. Groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Gerrit,

  Kun je ook wat vinden over media adviezen en communicatie bv Amsterdam.
  Dit bedrijf beld mij over een adv. In een folder voor zinloos geweld op de voetbalveld

  Grtz Mark

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Mark.

   Dank je wel voor de vraag en het attenderen. De firma waar jij het over hebt ken ik niet en heb ik zelf geen ervaring mee. Tevens kost het eea uitzoeken over die firma redelijk wat tijd, tijd die ik op dit moment niet beschikbaar heb.

   Ik hoop dat jij hier begrip voor hebt.

   Mark het beste.

   Groet Gerrit.

   Verwijderen
 11. Vandaag ben ik benaderd door DNB groep uit Hoogezand voor een advertentie tbv Stichting Veilig Onderwijs...
  Ik heb ze geantwoord dat ik na het lezen van deze blog geen interesse heb.
  Ik kreeg zowaar een keurig antwoord 'dat het jammer gevonden wordt'. Maar geen ontkenning dat het niet juist is wat er wordt beweerd in deze blog.
  Ik vermoed dat Nolin tegenwoordig onder DNB groep zijn werk doet?? Wees gewaarschuwd!! Groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anita.
   Dank voor de update.
   Dat soort bedrijven zijn "creatief".
   Oa in teksten van scripts.
   Anita het beste.
   Groet Gerrit Hartholt.

   Verwijderen